mania1220 13.03.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Widze ze Ci sie moj pomysl spodobal Jesli nie znajdziesz lustra z listewkami - mozesz je sama zrobic. Poduszki mi sie podobaja , Pszczolka tez takie kupila. Gazetnik wyglada teraz lepiej Wyglad szybek...mialam robic tak samo na swojej jesli pamietasz...koniec koncow nie zrobilam, zostawilam i czeka sobie. Eeee...czy przypadkiem nie pisalas u mnie ze nie jestes funka sztucznych?? zmieniasz zdanie jak ja? Zajrzyj do mnie bo tydzien temu zaczelam kombinowac ze sztucznymi, zobaczysz kilka pomyslow na lawe itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.03.2014 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Mania, spodobał, spodobał jak cały Twój dom Sztucznym kwiatkom nadal mowie nie, chodzi mi o te takie doniczkowe, natomiast wiem, że sa piękne kwiaty-kwiaty, takie cięte, co do wazonika można wstawić, ale ja jeszcze takich nie spotkałam, a chętnie takie bym kupiła Lustro ze szprosami to tylko na zamówienie, tak jak i witrynę. Gazetnik co jakis czas zmienia ustawienie, zależy czy stolik pomocniczy stoi przy sofie czy za sofa z klatką chomika bo chomik to tak wędruje - raz pokoju młodych, raz w salonie zależy od widzimisię młodej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.03.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 zrobiłam wizke z przeszkloną witryną: zamawiać taką????? czy ją modyfikować? można np dodać na samym dole jedną szufladę, albo szprosy X wszystkie, lub tylko po bokach, albo boki pełne - nie przeszklone..... jeszcze mam takie inspiracje z X na drzwiach witryny/biblioteki: http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/59/e2/92/59e292b8b146dd2118c7361cdc410887.jpg z prawej widac kawałek czarnej witryny http://brucekading.com/wp-content/uploads/NorthOaks31.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.03.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Vesi,dwie takie witrynki po bokach okna świetnie by wyglądały u Ciebie!I wiesz co, zdolna z Ciebie bestia wizualkowa:) Ale Ty masz ładnie zamocowane parapety!! - proszę napisz, ile wchodzą w ściany po bokach i ile wystają poza mur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.03.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ja swoja rozpalcelowalam i zrobilam "pajeczarke" bo mam mniejszy salon i chcialam lzejszy mebel...ale Ty masz duzo miejsca - stawiam na X - ladniejsze, orginalniejsze - boki tez cale przeszklone. Takie same bede u siebie zakladac...jak sie zabiore, ale jak sie bede zabierac tak jak za schody to czarno to widze Zrob sobie wizualke tak zeby obie sciany bylo widac i naloz jeszcze lustro na druga sciane, naloz kratki i zobacz czy sie nie bedzie gryzlo bo moze z x'ami lepiej bedzie czyste lustro. Z listewkami zawsze mozesz gdzies indziej wsadzic. Ale witrynka zdecydowanie z X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.03.2014 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Vesi, dwie takie witrynki po bokach okna świetnie by wyglądały u Ciebie! I wiesz co, zdolna z Ciebie bestia wizualkowa:) Ale Ty masz ładnie zamocowane parapety!! - proszę napisz, ile wchodzą w ściany po bokach i ile wystają poza mur? Sharlot dzieki, jak jest dobra perspektywa obiektów to łatwo je dopasowywać w power point ze sobą, to bardzo łatwe:yes: A parapety właśnie zmierzyłam: są 3 cm wpuszczone w ścianę po bokach i 8cm wystają poza mur od czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.03.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Kombinowałam ze szprosami X w witrynie, w programie sketchup zrobiłam taki projekt witryny, który jednak nie przypadł do gustu zacnemu gronu Halinek i Grażynek ostatecznie poprosiłam więc o wycenę tej witryny nic w niej nie zmieniając: http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/1/0/129847_1.jpg http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/1/0/129847_2.jpg Tymczasem poddasze robi sie już 6 tydzień, fotki w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.03.2014 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Hej Vesi, jaką macie w sumie warstwę wełny (ile cm)? I czy masz może zdjęcie pokazujące sposób mocowania drugiej warstwy? Z tego, co zauważyłam, pierwsza jest mocowana na sznurki. A jak była kładziona druga warstwa? Lui, pozwól, że odpowiem Ci w komentarzach mamy dwie warstwy wełny po 15 cm, w sumie 30 cm. po zamocowaniu pierwszej warstwy wełny sznurkami do krokwi, zrobiony został stelaż z profili alu do płyt k-g, odpowiednio odsunięty od krokwi potem wciskali za te stelaże druga warstwę wełny potem na te profile naklejali punktowo kawałki taśmy dwustronnie klejącej i przyklejali taką żółtą folie paroizolacyjną po całości, na zewnątrz tych stelaży niestety nie zrobiłam zdjęć tej naklejonej foli na tym zdjęciu poniżej, trzeba sie dobrze przyjrzeć, bliżej łazienki widać na skosie właśnie te kawałki brązowej taśmy klejącej na profilach no i na koniec przykręcali płyty k-g do tych konstrukcji Edytowane 17 Marca 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 18.03.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dla Halinek i Grażynek sie nie spodobał ale jak dla mnie ten projekt to cudo ahhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.03.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Vesi barrrrodzo dziękuję! A czy potrafiłabyś mi powiedzieć, w jaki sposób jest rozwiązany problem ruszania się dachu? Tzn. pod wpływem zmiany temperatur dach się porusza, ale warstwa k-g musi być nieruchoma oczywiście. Dopytuję, bo utknęliśmy na etapie pierwszej warstwy wełny i nie wiemy, jak rozmieścić uchwyty metalowe pod drugą warstwę, żeby stwarzały możliwość dla pracy dachu, a jednocześnie utrzymywały k-g nieruchomo (no bo wiadomo, że jeśli stelaże będą chodzić razem z k-g to na ścianach od strony pomieszczeń zrobi się masakra).Mam nadzieję, że nie namotałam za bardzo.Na koniec muszę tylko westchnąć, że zazdroszczę ci tego ocieplenia, że już je masz, chociaż przyznam, że u nas nawet tylko z pierwszą, nieskończoną warstwą widać kolosalną różnicę. Nieocieplony dach to jest okropna okropność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.03.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 lw zobacz tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania/page515chowo można podpytac lub zobaczyć jak robią inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.03.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dla Halinek i Grażynek sie nie spodobał ale jak dla mnie ten projekt to cudo ahhhh Ah! Diano, dziękuję http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/blush.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.03.2014 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Lui,ja nie wiem dokładnie jak ekipa montuje te płyty k-g, ale słuchałam jak szef ekipy rozmawiał o tym z kier-budowy. Użyli jakiś specjalnych zaczepów, nie wiem jakich dokładnie, płyty miały być nie skręcone na sztywno z krokwiami; pójdę potem na górę, to podpytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.03.2014 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 lw zobacz tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania/page515chowo można podpytac lub zobaczyć jak robią inni Ivy, zaczęłam czytać kiedyś ten wątek, ale stwierdziłam, że zginę marnie w tych wszystkich materiałach, nazwach technicznych... jakbyśmy mieli sami to robić to pewnie i przeczytałabym uważnie wszystko, ale zdałam sie na ekipe, mam nadzieję że nie pożałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.03.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 pójdę potem na górę, to podpytam. Och, super! Dziękuję! Ivy, zaczęłam czytać kiedyś ten wątek, ale stwierdziłam, że zginę marnie w tych wszystkich materiałach, nazwach technicznych... jakbyśmy mieli sami to robić to pewnie i przeczytałabym uważnie wszystko, ale zdałam sie na ekipe, mam nadzieję że nie pożałuję Otóż to Już tam byliśmy i też dostaliśmy pomieszania ... konceptów Vesi, a co do ekipy, określili Ci może cenę za 1m2 ocieplenia dachu? Czy płacisz za wszystko i nie znasz tej stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.03.2014 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Lui, mam fotki i juz wiem co i jak, napiszę wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Grazynki i Halinki zepsuly koncepcje X'ow a czemu to Vesilka nie decydowala? Tutaj jak kladzie sie sie plyty od poczatku jak dom buduja klada na drewniane framy, Latwiej potem jak sie rozwala scianke, przesuwa scianke lub wymienia plyte. Z aluminium juz gorzej moze byc. No i drewno sluzy tez jako support na wieszanie czegos (np. szafki w kuchni badz ciezkie obrazy) badz do przymocowania czegos - nawet drugiej sciany. To tylko tak gwoli ciekawosci. Vesila wycenili juz ta witrynke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.03.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Lui, mam fotki i juz wiem co i jak, napiszę wieczorem Wow! jesteś wielka! Grazynki i Halinki zepsuly koncepcje X'ow a czemu to Vesilka nie decydowala? Ja też nie rozumiem siły sprawczej Grażynek i Halinek... Co to Luśki i Mańki wiedzą gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.03.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 UWAGA, to jest giga post dla lw i wszystkich zainteresowanych Po położeniu pierwszej warstwy wełny mineralnej między krokwiami i zamocowaniu jej sznurkami, zrobine zostały tynki na ściankach działowych z ytonga, gdy tynki schły - robili stelaże z profili aluminiowych pod płyty g-k. Profile alu mocowane sa do krokwi przy użyciu takich "grzybków", stelaż jest zawieszony w takiej odległości od krokwi by zmieściła sie druga warstwa wełny. Jak widać na zdjęciu, profile są zahaczone o te odwrócone grzybki, nie skręcone z nimi na stałe. tutaj ściana będzie ocieplona dodatkowo styropianem, wiec jest nieotynkowana do krokwi ukośnej (nie wiem jak sie nazywa profesjonalnie) przymocowali tak do ścian profile przykręcili wkrętami na stałe położyli drugą warstwę wełny pod stelaż zasłaniając krokwie, tu widać pierwszą warstwę zasznurowaną miedzy krokwiami i częściowo położoną drugą warstwę za profilami oraz druga warstwa po całości za profilami na profile nakleili folie paroizolacyjną taśmą dwustronną i przykręcili płyty g-k, na łączeniach płyt ze ścianami i podłogami zostawili takie malutkie szczeliny dylatacyjne, które będą pokryte akrylem - podobno elastycznym tutaj kawałek sufitu i przy podłodze wszystkie płyty na łączeniach ścinali na brzegach tutaj kawałek ścianki kolankowej, również docieplonej: warstwa wełny + folia + płyta osb + płyta g-k, widać tu ścinanie krawędzi na łączeniach g-k i pierwsze szpachlowanie wszędzie tak jest robione I to chyba tyle wrzucę jeszcze czego używają do szpachlowania g-k , ale nie wiem w jakiej kolejności co kładzione taśm zauważyłam trzy rodzaje KONIEC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 19.03.2014 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Vesi, a co do ekipy, określili Ci może cenę za 1m2 ocieplenia dachu? Czy płacisz za wszystko i nie znasz tej stawki? Nie ma liczone za m2 całego ocieplenia, tylko wyszczególnione rózne prace i etapy, np osobno liczone ocieplenie szczytu, osobno za ścianki działowe, za skosy, osobno tynki ... Grazynki i Halinki zepsuly koncepcje X'ow a czemu to Vesilka nie decydowala? Tutaj jak kladzie sie sie plyty od poczatku jak dom buduja klada na drewniane framy, Latwiej potem jak sie rozwala scianke, przesuwa scianke lub wymienia plyte. Z aluminium juz gorzej moze byc. No i drewno sluzy tez jako support na wieszanie czegos (np. szafki w kuchni badz ciezkie obrazy) badz do przymocowania czegos - nawet drugiej sciany. To tylko tak gwoli ciekawosci. Vesila wycenili juz ta witrynke? Czekam jeszcze na wycene Mania dlatego u mnie sciany działowe są z pustaków ytong, moge na nich choć co wieszać a na sciankach kolankowych konstrykcje pod osb robili właśnie z drewnianych czegoś tam, no nie wiem jak sie te prostokątne profile z drewna fachowo nazywa Ja też nie rozumiem siły sprawczej Grażynek i Halinek... Co to Luśki i Mańki wiedzą gorzej? Oj tam, bo tych Grażynek było więcej, wśród nich nasza Madzia - Zetka dostałam taka radę od Zetki: Regał z iksami to tylko otwarty a mi zależało na zamkniętym, żeby nie zarypać sie ze ścieraniem kurzy z tego, ale też lekkim wizualnie. Ot co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts