Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Juz myślałam, że mam płytki drewnopodobne wybrane, zamówiłam na początek 1 opakowanie, żeby je zobaczyć przed kompletnym zamówieniem, i dostałam odpowiedź, że maja tylko 47m i to w formacie 19,7x78,9 oraz w najbliższym czasie nie będzie zamawianych tych które ja chcę :(:(

Wysłałam zapytanie do innego sprzedawcy, który ma w ofercie te płytki, ale nie ma podanych cen i obawiam śie że cena pewnie mnie dobije, bo to już nie będą płytki w II gatunku. Czekam na odpowiedź w napięciu jakby to było niewiadomoco :rolleyes:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie pomogę, ale pocieszam :hug:

Dzieki za pocieszenie, nie jest jeszcze ze mna tak źle żebym sie załamała z powodu płytek, po prostu uparłam sie na ciemne i błyszczące, jak na złość takich prawie niet, kopa w tyłek zaraz dostane od lubego że wymyślam kiedy wszędzie sa przeróżne inne płytki drewnopodobne :razz:

Vesi a innych z Gardenii w ciemnym odcieniu nie planuje góral mieć? Ja na swoje musiałam poczekać bo też niby się skończyły ale w końcu sprowadził.

Ttutli,

no ma jeszcze te z kolekcji Just Life w rozm 16x100 noce rosso, lecz te sa matowe i nieciemne :rolleyes:

Czyli jeszcze pomęczyć tego górala, żeby mi sprowadził te co chce? Długo czekałaś na swoje płytki?

Wysłałam zapytanie do jeszcze jednego sklepu ceram.eu o wycenę tych płytek, ale spodziewam sie podobnej ceny do poprzedniej.

Nie wiem nadal co płytkami drewnopodobnymi, ale do piątku chcę przynajmniej do łazienki płytki zamówić, zrobiłam wstępną wizualizację w google sketch up.

Pod skosem planuję zabudowę od ściany z drzwiami do ściany z wc, będzie tam pralka, suszarka kondensacyjna, kosze na brudy i szuflady na inne...

To jest łazienka

DSC03262.JPG

DSC03261.JPG

i mój projekt

Lazienka poddasze1.jpgLazienka poddasze1a.jpgLazienka poddasze1b.jpg

Co sądzicie? zmieniać coś w układzie płytek?

Mam kolejna wycenę za na płytki gardenia orchidea castagno scuro lappato - prawie 165 zł/mkw , w sumie spodziewałam sie coś koło tego, ale i tak :bash::bash:

Dziś ekipa malarzy szpchlowała ściany na poddaszu, jutro będą gruntować , potem malować, a ja nie mam listew przysufitowych.

Lokalnie od reki dostępne są marbet tylko ich jakość nie powala, to zwykły styropian, dosyc kruchy, zaletą jest cena.

http://www.marbetdesign.com/media/k2/items/cache/6d7087f4961cab56979df573bedb8ec5_XL.jpg

http://www.marbetdesign.com/media/k2/items/cache/6d7087f4961cab56979df573bedb8ec5_2_XL.jpg

Dorysowałam szafki pod skosem w łazience

Lazienka poddasze1d.jpgLazienka poddasze1e.jpgLazienka poddasze1f.jpg

A świerki tak sie prezentują przy wejściu, jeden coś krzywo wyrósł, nie przyjrzałam sie mu dobrze w ogrodniczym, ale na ostateczne uformowanie z nich kulek na pniu potrzeba pewnie kilka sezonów, póki co cieszą takie ogryzki :p

DSCN7787.JPG

Parę dni temu luby z synem wzięli sie za koszenie trawnika i skosili mi wszystkie narcyzy nim te zdążyły zakwitnąć i kilka hiacyntów, dostali wielką zrypę :mad: i zakaz zbliżania sie do kosiarki :evil:

Dorysowałam szafki pod skosem w łazience

[ATTACH=CONFIG]253715[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253716[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253717[/ATTACH]

Fajna ta łazienka. Dużo miejsca i wszystko się ładnie mieści :yes:

Parę dni temu luby z synem wzięli sie za koszenie trawnika i skosili mi wszystkie narcyzy nim te zdążyły zakwitnąć i kilka hiacyntów

:o:o:o

Łazienka w sam raz dla młodzieży, ma 10,2 mkw i pomimo skosu jest funkcjonalna.

-----------------------------------------------------------------------------

Zastanawiam sie jeszcze na listwami sufitowymi z Nmc Nomastyl A 110x110mm

http://www.clusiv.pl/cache/images/nomastyl_a_a27268-620x1600-resize.jpg

są troszkę większe, nie wiem jak z jakością, ale cena 2x większa od tych z marbetu

Pisze sama do siebie ostatnio, ale co tam :p

Łazienki nikt nie skrytykował wiec chyba projekt jest oki ...

Dzis kupiłam farby do pokoi dzieci, na początek litrowe puszki, ale mało czkawki nie dostałam, prawie 45 zł puszka tikkurili, jasny kolor na bazie optiva super mat :o matkozcórkom, nie wiedziałam że te farby sa takie drogie;) pomalowałam od razu nieotynkowany otwór drzwiowy na poddaszu, jutro zobaczę jak te kolory wyglądają. Jak dobrze, to w Krakowie maja dużo taniej te farby niż tu lokalnie, a luby ostatnio prawie co drugi dzien musi byc w Krk, to kupi tam.

Przyglądnęłam sie tez dokładnie listwom z marbetdesign i jednak kupie te listwy E-16. Jutro maja pomierzyc ile metrów listew potrzeba.

No i jest dylemat jak położyć listwy na styku sufitu i skosu, oraz czy skosy maluje sie w kolorze ścian czy biało z sufitem??? Ja uznałam,że jesli odetnę skos od sufitu listwami, to skosy powinny być w kolorze ścian.

Największy problem jak i gdzie dac listwy mam w pokoju nad garażem, tam jest obniżona podłoga o 70 cm, i ścianki kolankowe maja 170 cm. Dawac listwy tylko przy suficie czy na scianac kolankowych też??

Tak to wygląda:

DSC03278.JPG

DSCN7770.JPG

DSCN7772.JPG

DSCN7790.JPG

DSCN7789.JPG

oraz hol,

tu wcina sie tzw jaskółka az w sufit, niestety wyżej sie nie dało zrobić sufitów.

DSCN7783.JPG

DSCN7782.JPG

A na koniec moje drzewka owocowe w ogrodzie obsypane białym kwieciem :D

DSCN7791.JPG

Drzewka śliczne, co do remontu na pewno bedzie ekstra, je jestem zupełnie nie przestrzenna i ja jak już widze gotowe pomieszczenie to mogę coś powiedzieć bo inaczej trudno mi to ogarnąć, ale widzę ze bezie pięknie i przestronnie, a listwy sufitowe też mi się podobają

Diano,

mnie najbardziej cieszy to , ze te kwiatki w czereśnie i śliwki sie potem zamienią :D

Ivy,

no niestety, ceny tikkurili sa niemałe, ale mam pomalowaną toaletę granatową tikkurilą i jest super jakość, decoral na bazie akrylit w - sie umywa, a dokładniej zmywa ze ścian przy próbie zmycia zabrudzeń, tikkurile musiałabym mocno szorować by zmyć. Jak dzieci wyprowadze na poddasze to cały dól trzeba malowac, bo nie da sie z tych ścian zmyć zabrudzeń :roll:

---------------------------------------------------------------------

Zaznaczyłam na zdjeciach kolorowymi liniami miejsca pod listwy.

listwy-sufitowe1.jpglistwy-sufitowe2.jpglistwy-sufitowe3.jpglistwy-sufitowe4.jpglistwy-sufitowe5.jpg

Dawać tylko tam gdzie czerwone linie?

Odcinac listwy w holu przy jaskólce , tam gdzie to czerwone kólko, czy zabuowac od tyłu listwę, chociaz jak tak myślę teraz, to moze ten szpic kazać im zabudować równo z sufitem i pociągnąć listwy do drzwi balknowych...

Z listwami nie pomogę, bo - podobnie jak Diana - mam problemy z wyobraźnią przestrzenną. Za to pochwalę, że masz wyjątkowo dużo światła na poddaszu! Zazwyczaj przy surowych, niepomalowanych ścianach pomieszczenia są wyjątkowo ciemne, a u Ciebie jest jasno! Bardzo nie lubię poddaszy, m.in ze względu na brak światła, ale widzę, że u Ciebie nie będzie tego problemu.

Oj Lui to chyba przedwczesna pochwała, zdjęcia 1, 2 i 5 są rozjaśnione by łatwiej zobaczyć kąty i załamania ścian, co prawda mamy dużo okien dachowych i od południowej strony, w pokojach dzieci jest naprawdę jasno., ale w holu sa tylko drzwi balkonowe i to zadaszone, dojdą drzwi w pokojach, to będzie ciemnica :sick:

Ale ja sie wypowiem na temat listwe bo to akurat moja bajka :p

Tam gdzie czerwone linie - listwy.

nad drzwiami listwy powinny byc skonczone z obu stron (tam gdzie masz to sciecie skosne). Znaczy tutaj by sie zakonczylo z dwoch stron (jak u mnie schody), ale mozesz sprobowac zamknac, ale nadbudowac bo sama listwa bedzie smieszniw wygladac.Nie wchodzic listwami w ten skos az do drzwi. jesli sa tak skosne sciany i listwy to skosy sa czescia scian. Owszem jak je ciemniej pomalujesz to wizualnie przytloczy pokuj ale masz bardzo duzo swiatla wiec sie nie martw.

Chociaz nikt nie powiedzial ze nie mozesz skosy w jasniejszym tonie zrobic a dol w ciemniejszym.

Na temat koloru scian sie nie wypowiem bo zielen to nie boja bajka :lol2:

No i powiedz jak ma mnie nie trzesc jak widze Twoje drzewka?? :mad: az mnie z zazdrosci skreca...u mnie jeszcze spia a z przodu kupa lodu :mad: