dorkaS 10.06.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Niezłe to połączenie jasnego z ciemnym. Czy płytki masz docięte równiutko? Bo u mnie panowie zgrzytalli zębami musząc dopasowywać do nich dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2014 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Uprzedzałam glazurników, że na łączeniu paneli z płytkami chce dać korek w płynie, więc płytki docięte idealnie te nierówności co widać to fuga, którą wystarczy zeskrobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 10.06.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Vesila... u nas nie udało się uzyskać koloru fugi z próbnika... panowie chyba źle fugę wymieszali, albo za dużo wody dali. Ta na próbniku była właśnie ciemniejsza a po położeniu już na podłogę jaśniejsza. Najpierw myślałam, że zapylone... ale niestety takie są. Pół roku szorowania i nic. Jak znajdziesz ten preparat to daj znać. My jesteśmy już na drodze do wymiany fug cementowych na jakieś inne... no chyba że pomoże jakiś impregnat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.06.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Niestety brązowa fuga to zły pomysł, na próbniku była ciemniejsza, a wyszła jasna, mogłam wybrać tą antracytową ale jest podobno taki impregnat kropla rosy, czy tez efekt rosy który sprawia że płytki i fugi wyglądają jak po umyciu, więc jest nadzieją że po tym impregnacie fugi ściemnieją, ale najpierw muszę domyć płytki po fugowaniu. Myłam je już kilka razy i nadal są brudne. Vesi myśle ze fajnie pasuja te panele, mimo ze inne kolory Ja tez jestem zainteresowana tym impregnatem bo moje fugi też wyszły jaśniejsze, chyba taki efekt i trzeba przy brązach brać ciemniejsze ton Szkoda ze doszłam do tego wniosku jak sa już położone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2014 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witaj Gremlinka Czyli wygląda na to że próbnik fug jedno, w realu drugie, mi nawet facet powiedział, że fuga wyjdzie ciemniejsza niż na próbniku, a wyszła jaśniejsza No cóz, skrobać nie będziemy, bo tego sa hektary - jak to ktoś mi powiedział. Zdjęcia całości wrzuciłam do dziennika Dziewczyny ja tego impregnatu nie znam, ale on nadaje połysk płytkom taki jak po umyciu - tak mi powiedzieli, więc żeby same fugi przyciemnić to trzeba by uważać na płytki bo ten impregnat podobno przenika w szkliwo. Będą robić próbę na jednej płytce, które mi zostały, ale to dopiero za jakieś 3-4 tygodnie, jak panowie wrócą z Holandii, na pewno pokaże i dam znać co i jak Zastanawiam sie cały czas nad tymi panelami.... wolałabym ciemniejsze, ale nie znalazłam w miarę tanich a zarazem ładnych ciemnych paneli Wybieram sie jeszcze do lerła, ale te marketowe to podobno porażka, ścierają sie szybko... I don't know what can I do:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 10.06.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witaj Gremlinka Czyli wygląda na to że próbnik fug jedno, w realu drugie, mi nawet facet powiedział, że fuga wyjdzie ciemniejsza niż na próbniku, a wyszła jaśniejsza No cóz, skrobać nie będziemy, bo tego sa hektary - jak to ktoś mi powiedział. Zdjęcia całości wrzuciłam do dziennika Dziewczyny ja tego impregnatu nie znam, ale on nadaje połysk płytkom taki jak po umyciu - tak mi powiedzieli, więc żeby same fugi przyciemnić to trzeba by uważać na płytki bo ten impregnat podobno przenika w szkliwo. Będą robić próbę na jednej płytce, które mi zostały, ale to dopiero za jakieś 3-4 tygodnie, jak panowie wrócą z Holandii, na pewno pokaże i dam znać co i jak Zastanawiam sie cały czas nad tymi panelami.... wolałabym ciemniejsze, ale nie znalazłam w miarę tanich a zarazem ładnych ciemnych paneli Wybieram sie jeszcze do lerła, ale te marketowe to podobno porażka, ścierają sie szybko... I don't know what can I do:confused: Cześć Przepraszam, że się wcześniej nie przywitałam Mnie się podobają te jasne panele.. . My zakupiliśmy z eggera dąb Bourbon ciemny (akurat mieli w cenie jak z Internetu więc od ręki kupiliśmy)- może takie by Ci bardziej odpowiadały . Nasze na razie leżą w paczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.06.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 vesi, moim zdaniem na zdjęciach z domu wygląda o.k. Ale fotki ze sklepu, pokazują zupełnie inny kolor - na moim monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 10.06.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Vesi ,,ja raczej też jestem za jednolitą podloga ,ale jezeli to mają byc pokoje zamkniete ,to ok. Na moim monitorze płytki wpadaja w czekoladę to chyba ten dąb zamieniłabym na cos jasniejszego ..moze jesion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2014 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Cześć Przepraszam, że się wcześniej nie przywitałam Mnie się podobają te jasne panele.. . My zakupiliśmy z eggera dąb Bourbon ciemny (akurat mieli w cenie jak z Internetu więc od ręki kupiliśmy)- może takie by Ci bardziej odpowiadały . Nasze na razie leżą w paczkach. O! właśnie ten Egger Burton to to samo co Egger Bourbon jasny, tylko węższy jest panel i w sieci Fachowiec nazywa sie Burton, właśnie czaję sie by zobaczyć jeszcze na żywo to co Ty masz czyli Bourbon ciemny, choć jest szerszy, ale tez tańszy no i ciemny. Bardzo jestem ciekawa jak w realu sie prezentuje, bo na zdjęcia producenta to juz sie napatrzyłam do woli Szkoda że nie masz jeszcze ułożonych vesi, moim zdaniem na zdjęciach z domu wygląda o.k. Ale fotki ze sklepu, pokazują zupełnie inny kolor - na moim monitorze. Amtluś, bo moja fotka robiona w sklepie była telefonem w sztucznym świetle to wyszło jak wyszło, żółto, ale w domu zrobiłam juz aparatem i zdjęcia oddają w miare realny kolor paneli i płytek. A zdjęcia produktu ze stron producenta w sieci to juz zupełnie inna bajka, tym sie nie ma co sugerowac:rolleyes: nigdy nie oddają realnego koloru. Vesi ,,ja raczej też jestem za jednolitą podloga ,ale jezeli to mają byc pokoje zamkniete ,to ok. Na moim monitorze płytki wpadaja w czekoladę to chyba ten dąb zamieniłabym na cos jasniejszego ..moze jesion? Beti, ja tez bardzo bym chciała jednolita podłogę wszędzie, ale płytek dzieciom w pokojach nie położę, a na drewniane deski nima kasy tylko panele wchodza w gre, chociaż korci mnie jeszcze dobra wykładzina dywanowa, zamiast paneli, tylko ze to siedlisko kurzu, którego nie znoszę. Chyba że chodzi Ci o panele na wzór jesionu, nie wiem czy takie wiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 10.06.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Vesila zaraz zrobię Ci fotkę, z paczki już wyciągaliśmy panele Tylko przetrę szmatką... bo zakurzone. One takie "opalone" są, raczej ciemne. Edit. Fotki. Kombinowałam z balansem bieli ale w realu wydają mi się ciemniejsze. Tylko mój monitor jest słaby, może dlatego ??? Edytowane 10 Czerwca 2014 przez Gremlinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2014 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Dziękowć za fotki Gremlinko Mam możliwość zobaczenia ich na żywo, ale w Krk, mam nadzieje ze uda sie mi w końcu skoczyć do Krk jeszcze w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.06.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 MAM !! w końcu przysłali mi właściwe płytki - listwy Vives Rivoli 5x20, juz sie bałam ze w ogóle ich nie produkują. I napisałam do Tubądzina z pytaniem, kiedy wyprodukują płytki podłogowe Paris Opera 448x448mm, bo juz mnie cholera bierze, ile można czekać?? Odpisali ze planują produkcje na 30.czerwca, ale termin może jeszcze ulec zmianie na późniejszy... masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 12.06.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ale możesz czuć się dowartościowana, jeśli ta produkcja jest wyłącznie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.06.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Hehe... niestety nie dla mnie, ja tylko 10mkw potrzebuję. Po prostu mam pecha, że potrzebuję tych płytek akurat gdy ich nie mają. A luby mnie chyba ukatrupi jak mu powiem że nadal trzeba czekać na te "moje upatrzone" płytki, grozi to tym, że sam pojedzie do pierwszego lepszego sklepu z płytkami i kupi byle tanio i od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.06.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Vesi a masz jakaś alternatywę dla tych płytek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.06.2014 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Vesi a masz jakaś alternatywę dla tych płytek ?? Nie mam, i nie chce sie mi juz oglądać więcej płytek nic mi sie nie chce, ciągnę to poddasze juz na siłę, a jeszcze tyle do ustalenia, młody dziś oświadczył, ze nie chce paneli w pokoju, wykładzina dywanowa? - też nie, no to co chcesz? pytam sie go, a ten- nie wiem - ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 13.06.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Powiedz mu, że kupisz wykładzinę remontowo-budowlaną, ze względu na cenę za 1m2 nie ma później bólu przy wywalaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Vesi podobało mi się połączenie tych wypożyczonych paneli z ciemną płytką dobrze zgrywały się ich odcienie. Co do mycia płytek gresowych to kup sobie taki preparat do zmywania zapraw cementowych Keranet - uratował mi nie jeden raz życie podczas wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.06.2014 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Dorka, to jest myśl Tutli, dziękuję, przekonałyście mnie do tych paneli. Wczoraj byłam w casto i lerła i nic ciekawego, wypatrzyłam jeszcze dwa typy, jedne tarkett, drugie classen, ale nie miałam czasu ich jeszcze namierzyc w internecie. Za to byłam w tkmaxx i tam mieli super panele, nie wiem coe to były za panele i nie pytałam nawet, bo skąd pracownicy mogliby to wiedzieć, ale bardzo mi sie spodobały. Z tikeja przytaszczyłam lustro , które jeszcze nie wiem gdzie zawieszę, tyyyle ścian pustych Wrzucę jeszcze zbliżenie na płytki vives, wszystkie sa jednakowo bielutkie Na fotce: vives blanco brillo 20x50, vives rivoli remate 5x20, vivess rivoli zocalo 15x20 A tu porównanie w mojej łazience listew vives quarter remate 5x20 kupionych 3 lata temu, z tymi które mi ostatnio przysłali przez pomyłkę zamiast rivoli, widać że różnica w bieli znaczna, aż miałam ochotę wymienić wszystkie te listwy w łazience na dole Edytowane 15 Czerwca 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 15.06.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Piękne lustro! Góra szykuje Ci się po prostu obłędna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts