Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesila... u nas nie udało się uzyskać koloru fugi z próbnika... panowie chyba źle fugę wymieszali, albo za dużo wody dali. Ta na próbniku była właśnie ciemniejsza a po położeniu już na podłogę jaśniejsza. Najpierw myślałam, że zapylone... ale niestety takie są. Pół roku szorowania i nic. Jak znajdziesz ten preparat to daj znać. My jesteśmy już na drodze do wymiany fug cementowych na jakieś inne... no chyba że pomoże jakiś impregnat. Pozdrawiam :bye:

Niestety brązowa fuga to zły pomysł, na próbniku była ciemniejsza, a wyszła jasna, mogłam wybrać tą antracytową :(

ale jest podobno taki impregnat kropla rosy, czy tez efekt rosy który sprawia że płytki i fugi wyglądają jak po umyciu, więc jest nadzieją że po tym impregnacie fugi ściemnieją, ale najpierw muszę domyć płytki po fugowaniu. Myłam je już kilka razy i nadal są brudne.

Vesi myśle ze fajnie pasuja te panele, mimo ze inne kolory :)

Ja tez jestem zainteresowana tym impregnatem bo moje fugi też wyszły jaśniejsze, chyba taki efekt i trzeba przy brązach brać ciemniejsze ton :confused: Szkoda ze doszłam do tego wniosku jak sa już położone :bash:

Witaj Gremlinka :welcome:

Czyli wygląda na to że próbnik fug jedno, w realu drugie, mi nawet facet powiedział, że fuga wyjdzie ciemniejsza niż na próbniku, a wyszła jaśniejsza :wtf:

No cóz, skrobać nie będziemy, bo tego sa hektary - jak to ktoś mi powiedział. Zdjęcia całości wrzuciłam do dziennika

Dziewczyny ja tego impregnatu nie znam, ale on nadaje połysk płytkom taki jak po umyciu - tak mi powiedzieli, więc żeby same fugi przyciemnić to trzeba by uważać na płytki bo ten impregnat podobno przenika w szkliwo. Będą robić próbę na jednej płytce, które mi zostały, ale to dopiero za jakieś 3-4 tygodnie, jak panowie wrócą z Holandii, na pewno pokaże i dam znać co i jak :yes:

Zastanawiam sie cały czas nad tymi panelami.... wolałabym ciemniejsze, ale nie znalazłam w miarę tanich a zarazem ładnych ciemnych paneli :( Wybieram sie jeszcze do lerła, ale te marketowe to podobno porażka, ścierają sie szybko... I don't know what can I do:confused:

Witaj Gremlinka :welcome:

Czyli wygląda na to że próbnik fug jedno, w realu drugie, mi nawet facet powiedział, że fuga wyjdzie ciemniejsza niż na próbniku, a wyszła jaśniejsza :wtf:

No cóz, skrobać nie będziemy, bo tego sa hektary - jak to ktoś mi powiedział. Zdjęcia całości wrzuciłam do dziennika

Dziewczyny ja tego impregnatu nie znam, ale on nadaje połysk płytkom taki jak po umyciu - tak mi powiedzieli, więc żeby same fugi przyciemnić to trzeba by uważać na płytki bo ten impregnat podobno przenika w szkliwo. Będą robić próbę na jednej płytce, które mi zostały, ale to dopiero za jakieś 3-4 tygodnie, jak panowie wrócą z Holandii, na pewno pokaże i dam znać co i jak :yes:

Zastanawiam sie cały czas nad tymi panelami.... wolałabym ciemniejsze, ale nie znalazłam w miarę tanich a zarazem ładnych ciemnych paneli :( Wybieram sie jeszcze do lerła, ale te marketowe to podobno porażka, ścierają sie szybko... I don't know what can I do:confused:

Cześć :-) Przepraszam, że się wcześniej nie przywitałam :hug:

Mnie się podobają te jasne panele.. :cool: . My zakupiliśmy z eggera dąb Bourbon ciemny (akurat mieli w cenie jak z Internetu więc od ręki kupiliśmy)- może takie by Ci bardziej odpowiadały :-). Nasze na razie leżą w paczkach.

Cześć :-) Przepraszam, że się wcześniej nie przywitałam :hug:

Mnie się podobają te jasne panele.. :cool: . My zakupiliśmy z eggera dąb Bourbon ciemny (akurat mieli w cenie jak z Internetu więc od ręki kupiliśmy)- może takie by Ci bardziej odpowiadały :-). Nasze na razie leżą w paczkach.

O! właśnie ten Egger Burton to to samo co Egger Bourbon jasny, tylko węższy jest panel i w sieci Fachowiec nazywa sie Burton, właśnie czaję sie by zobaczyć jeszcze na żywo to co Ty masz czyli Bourbon ciemny, choć jest szerszy, ale tez tańszy no i ciemny. Bardzo jestem ciekawa jak w realu sie prezentuje, bo na zdjęcia producenta to juz sie napatrzyłam do woli :-P Szkoda że nie masz jeszcze ułożonych :p

vesi, moim zdaniem na zdjęciach z domu wygląda o.k.

Ale fotki ze sklepu, pokazują zupełnie inny kolor - na moim monitorze.

Amtluś, bo moja fotka robiona w sklepie była telefonem w sztucznym świetle to wyszło jak wyszło, żółto, ale w domu zrobiłam juz aparatem i zdjęcia oddają w miare realny kolor paneli i płytek. A zdjęcia produktu ze stron producenta w sieci to juz zupełnie inna bajka, tym sie nie ma co sugerowac:rolleyes: nigdy nie oddają realnego koloru.

Vesi ,,ja raczej też jestem za jednolitą podloga ,ale jezeli to mają byc pokoje zamkniete ,to ok.:) Na moim monitorze płytki wpadaja w czekoladę to chyba ten dąb zamieniłabym na cos jasniejszego ..moze jesion?

Beti,

ja tez bardzo bym chciała jednolita podłogę wszędzie, ale płytek dzieciom w pokojach nie położę, a na drewniane deski nima kasy :( tylko panele wchodza w gre, chociaż korci mnie jeszcze dobra wykładzina dywanowa, zamiast paneli, tylko ze to siedlisko kurzu, którego nie znoszę. Chyba że chodzi Ci o panele na wzór jesionu, nie wiem czy takie wiedziałam.

Vesila zaraz zrobię Ci fotkę, z paczki już wyciągaliśmy panele :-) Tylko przetrę szmatką... bo zakurzone. One takie "opalone" są, raczej ciemne.

Edit. Fotki. Kombinowałam z balansem bieli ale w realu wydają mi się ciemniejsze. Tylko mój monitor jest słaby, może dlatego ???

CAM00278.jpg

CAM00276.jpg

Edytowane przez Gremlinka

MAM !! w końcu przysłali mi właściwe płytki - listwy Vives Rivoli 5x20, juz sie bałam ze w ogóle ich nie produkują.

I napisałam do Tubądzina z pytaniem, kiedy wyprodukują płytki podłogowe Paris Opera 448x448mm, bo juz mnie cholera bierze, ile można czekać?? Odpisali ze planują produkcje na 30.czerwca, ale termin może jeszcze ulec zmianie na późniejszy... masakra :roll:

Hehe... niestety nie dla mnie, ja tylko 10mkw potrzebuję. Po prostu mam pecha, że potrzebuję tych płytek akurat gdy ich nie mają.

A luby mnie chyba ukatrupi jak mu powiem że nadal trzeba czekać na te "moje upatrzone" płytki, grozi to tym, że sam pojedzie do pierwszego lepszego sklepu z płytkami i kupi byle tanio i od ręki :sick:

Vesi a masz jakaś alternatywę dla tych płytek ??

Nie mam, i nie chce sie mi juz oglądać więcej płytek :roll:

nic mi sie nie chce, ciągnę to poddasze juz na siłę, a jeszcze tyle do ustalenia, młody dziś oświadczył, ze nie chce paneli w pokoju, wykładzina dywanowa? - też nie, no to co chcesz? pytam sie go, a ten- nie wiem - ręce opadają...

Vesi podobało mi się połączenie tych wypożyczonych paneli z ciemną płytką dobrze zgrywały się ich odcienie. Co do mycia płytek gresowych to kup sobie taki preparat do zmywania zapraw cementowych Keranet - uratował mi nie jeden raz życie podczas wykończeniówki :)

Dorka, to jest myśl :cool:

Tutli, dziękuję, przekonałyście mnie do tych paneli. Wczoraj byłam w casto i lerła i nic ciekawego, wypatrzyłam jeszcze dwa typy, jedne tarkett, drugie classen, ale nie miałam czasu ich jeszcze namierzyc w internecie. Za to byłam w tkmaxx i tam mieli super panele, nie wiem coe to były za panele i nie pytałam nawet, bo skąd pracownicy mogliby to wiedzieć, ale bardzo mi sie spodobały.

Z tikeja przytaszczyłam lustro , które jeszcze nie wiem gdzie zawieszę, tyyyle ścian pustych :rolleyes:

lustroFazowane.jpg

Wrzucę jeszcze zbliżenie na płytki vives, wszystkie sa jednakowo bielutkie :wiggle:

Na fotce: vives blanco brillo 20x50, vives rivoli remate 5x20, vivess rivoli zocalo 15x20

vives%2520rivoli%2520remate.JPG

A tu porównanie w mojej łazience listew vives quarter remate 5x20 kupionych 3 lata temu, z tymi które mi ostatnio przysłali przez pomyłkę zamiast rivoli, widać że różnica w bieli znaczna, aż miałam ochotę wymienić wszystkie te listwy w łazience na dole

vives%2520quarter%2520remate.JPG

Edytowane przez vesila