Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Piękne lustro!

Góra szykuje Ci się po prostu obłędna!

Jak miło przeczytać takie słowa, dziękować http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c050.gif

Kupiłam na west lampy, dwa żyrandole do pokoju nad garażem, albo do pokoju młodej i mojej sypialni, sie zobaczy jeszcze.

http://static.westwing.pl/i/PL-LI990WWAIYHEPL-1.jpg

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znowu schodki męczę, musiałam zmodyfikować pierwszy projekt.

Schody będą na płytkach gdzie jest podłogówka, więc musi być pod nimi pusto i przewiewnie

schody2.jpg schody2a.jpg schody2b.jpg

inspirowane tymi:

http://www.scotiastairs.com/photos/gallery4/white-square-balusters-white-square-post-6.jpg

http://i473.photobucket.com/albums/rr93/katieob15/DSC_0378.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-QDdMPZ1jkUA/Tp9ffC0ss_I/AAAAAAAABco/ZllKGUi92F8/s1600/1+via+bhg.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/65/ce/25/65ce254c606e0c370923cd41300e6308.jpg

Miło,że lustro sie Wam też podoba :)

Nad schodkami nadal dumam, a stolarz czeka na projekt :rolleyes: dobrze że drzwiami i listwami zajęty, to sie nie dopomina...

Mania,

a które płytki Cie rozwaliły, te vivesy??

Panele zaklepane, luby pojechał do Krk i kupił te jasne: egger dąb burton, bo już miał dość mojego szukania ;)

Robię spóźnioną poranną prasówkę i chyba nie zdziwi nikogo, że pomyślałam o Tobie :)

O jaaa... schodki mniodzio, dziekuje że pomyślałaś o mnie i mi piękne schody pokazałaś , i ciemna podłoga - uwielbiam :D

Biale prosze pani! te biale mi sie podobaja - do lazienki :yes:

Jeju.... zaniemówiłam, tzn mi tez sie podobają, ale to bez porównania do waszych hamerykańskich cudności, więc ciesze sie jak wariatka, że Tobie tez sie podoba :lol:

Dziś kupiłam na west kolejną lampę, młodemu do pokoju, chciałam też młodej, ale ta nosem pokręciła, że sie nie podoba, więc nie, to nie;)

http://static.westwing.pl/i/FR-PR406WWAI6A3FR-1.jpg

Wpadłam pokazać nowy nabytek, wczoraj pojechałam do tikeja po poszewki na pościel i wyszłam dodatkowo ze stolikiem:

DSCN8090.JPG

Przyszły też żyrandole kupione na west :wiggle: póki co w pudłach.

DSCN8091.JPG

DSCN8092.JPG

Kiedyś kupiłam na ebay 4 malutkie kryształowe gałeczki do szafek nocnych, za marne 9$

DSCN8049.JPG

a szafki czekają na malowanie, ale to dopiero jak młodzi wyprowadzą sie na poddasze, a my sypialnie przeniesiemy do ich pokoju, bo teraz mamy sypialnie i biuro w jednym, i tylko jedna szafka nocna sie mieści obok łózka :rolleyes:

DSCN8052.JPG

Parę dni temu mieliśmy gości kuzynów lubego ze współmałżonkami i dziećmi, byli pierwszy raz u nas, obsypali takimi komplementami nasz dom, tyle pochwał usłyszałam, że prawie fruwałam :lol:

Uciekam, tamten tydzień miałam kołowrót i wygląda na to, że całe wakacje takie będą, mam zaległości na fb, fm, no wszędzie :roll:

:bye:

bardzo podobają mi się Twoje zakupy, szczególnie te lampowe. Ja cały czas poluję na lampę dla Młodego...

Starszy wymyślił reflektory, ale te biją po oczach niemiłosiernie i chyba trzeba będzie zweryfikować ten pomysł.

Edytowane przez Amtla

Bardzo sie cieszę i miło mi, że Wam sie moje zakupy podobają, czyli nie taki zły mam gust, moja najbliższa rodzina raczej sie dziwi i krzywi na to moje urządzanie :rolleyes: i zastanawiam sie czy te komplementy od tych nielicznych są szczere czy po prostu uprzejme :-P

bardzo podobają mi się Twoje zakupy, szczególnie te lampowe. Ja cały czas poluję na lampę dla Młodego...

Starszy wymyślił reflektory, ale te biją po oczach niemiłosiernie i chyba trzeba będzie zweryfikować ten pomysł.

Niestety lampy to ciężki wybór, miałam do wykorzystania kilka bonów do westa to łatwiej mi było te lampy kupić, tzn taniej sie udało, inaczej pewnie nie zdecydowałabym sie na ich zakup ze względu na ceny, bo mi to jakoś tak podoba sie to co zbyt drogie, w efekcie nadal kable i gołe żarówki wiszą tu i ówdzie :rolleyes:

wow wspaniałe zakupy a Twój dom jest coraz piekniejszy

:D :hug:

Fajnie ze zabieralam sie za kupno takiego stolika, ba! nawet go w sklepie obstrykalam i...zapomnialam ze mialam kupic;) dopiero u Ciebie tu sobie przypomnialam ;)

Fakt, pamiętam że pokazywałaś, ja na taki polowałam już od dwóch lat, tzn na taki, ale w dobrej cenie, i ten w tkmaxx był w bardzo dobrej cenie ok 48€

Vesi zakupy bombowe - "zazdraszczam" :)

Moja droga, jak możesz mi cokolwiek zadraszczac, jak Ty masz taaaki piekny dom :hug:

------------------------------

Mam good news - jednak będę miała płytki podłogowe Tubądzin Opera 44,8x44,8 do łazienki :wiggle: producent w końcu sie ulitował i wyprodukował te płytki, już straciłam rachubę ile na nie czekałam. Dziś wpłaciłam zaliczkę, płytki maja być najpóźniej 11.lipca. Wreszcie będzie można kończyć łazienkę na poddaszu.

Pomału stolarz robi drzwi i schody, montaż drzwi przewiduje na koniec lipca, potem zrobi listwy podłogowe, wiecie ile metrów listew potrzeba na poddaszu?? 120 mb !!:eek: będą z mdf, grube 12mm i wysokie 12cm z frezem malowane trzykrotnie i obustronnie na biało. Zastanawiałam sie nad 15stkami, ale uznałam że za niskie są pomieszczenia do 15cm listew, poza salonem nad garażem, tam jest ponad 3m wys.

Projekt schodów uległ jeszcze modyfikacji i na tym ostatecznie stanęło:

schody3c.jpg schody3d.jpg schody3e.jpg schody3g.jpg schodySalonNsdGarazem3.jpg

Muszę zabrać sie za kolejne projektowanie: zabudowy pod skosami w pokojach dzieci oraz szafki pod umywalki, na szczęście projekt zabudowy pod skosem w łazience zrobiłam z łazienką. To jednak bardzo czasochłonne jest, a mi ostatnio na wszystko czasu brakuje...

:goodnight:

Dzień dobry hi.gif

Siedzę od wczoraj w Twoim wątku i oglądam wszystko po kolei, bardzo ładnie masz emotka_0829.gif Wiele rzeczy masz w moim stylu dokładnie, więc liczę, że będziesz aktywnie mi doradzała, jak założę swój wątek za parę dni, bo Twoje rady będą cenne :D Bardzo podobają mi się przemalowane drzwi w wiatrołapie, z których początkowo nie byłaś zadowolona :)

hej vesi,częściej Cię widzę na fb u magdy niż tu:)stół fajny,mam bardzo podobny zakupiony,tylko bez tych żłobień,ale na razie leży w pudełku i czeka i czeka...lampy z westa proste i eleganckie,a lustro z TK jakbym mogła to bym siła wyrwała:P przepiękne,perełka poprostu,buziaczki pozdrawiam