Emila3000 07.09.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Front drewniany dębowy u producenta gdzie biorę fronty do kuchni kosztuje 300-350 zł za m2. Po ile kupujecie mdf??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.09.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Heh, miałam narysować nowe regały, ale czasu mi brakło, wzięłam sie za gruntowanie przejść łukowych na dole, muszę je pomalować bo są już nieco ubrudzone, zostało mi Pary ceramicznej tak z 1/3, mam nadzieje że styknie. Regały chciałabym do sufitu, ale ... - nie wiem czy stolarzowi uda sie zrobic identyczne listwy - a jak sie nie uda, to można oczywiście kupić nowe i dać na góre, tylko kto mi to zamontuje?? - to są dodatkowe koszty Lui, moja droga, Seart odpada. Kto mi to dopasuje, a zwłaszcza że środkowy regał ma byc otwierany, chyba nie da rady z gotowców i jeszcze jakbym to miała malować, za chiny ludowe Emila, tak, wszystko rysowałam w tym zwykłym paint windowsa, bo nie mieć nic innego, a bardzo mi zależało by to narysować na fotce tej ściany. Mogłabym w sketch-up zrobić projekt, ale potem nie uda sie mi tego idealnie dopasować do zdjęcia, miałam kiedyś gimp, ale go odinstalowałam z braku miejsca na dyskach Oj widze, że Pani nie słyszała o farbach Benjamin Moore ... ten kolor regału to tylko przykład, inspiracja, będe chciała coś w tym odcieniu bo na BM mnie nie stać W holu i kuchni mam płytki Zirconio Medas, one są grafitowe i jasno szare, płytki czysto czarne i białe są dla cierpliwych, którzy lubią ciągle z mopem latac, bo wszystko na nich widać. Na ścianach ok, ale na podłodze niepraktyczne - choć piękne Zapisane mam jeszcze na kompie takie płytki do szachownicy: KEROS Basic, TAU FIBER ,POLCOLORIT ALASKA, wygoogluj sobie, może Ci sie spodobają. Mania, ja mam na poddaszu 4 gniazda tv w: pokoju młodego, młodej, holu i salonie nad garażem, tak na wszelki wypadek Jak Ci sie nie podobało to tv tam, to co nie gadasz, po to tu wstawiam na publike, żeby ewentualne błędy były wykryte, bardzo cenne są dla mnie również słowa krytyki nie tylko ochy i achy, i absolutnie nie mam zamiaru sie z tego powodu fochać No niestety, co kraj to obyczaj, nie raz juz sie przekonałam,że mdf nie jest tańszy od drewna, no wiadomo że dąb będzie zdecydowanie droższy, ale różnica między, sosną, czy olchą a mdf, jest chyba żadna, bądź niewielka. Zobaczę co powie stolarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 08.09.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Oj z tym mdf to chyba różnie bo u mnie na pewno drewno jest droższe ( o ok 40-50%). Vesi tak jak mówisz wyceń 2 opcje i będzie wiadomo.Vesi jeżei chodzi o ten tv to też zależy jak masz zrobione kontakty i czy w ogóle jest możliwość dać go gdzieś indziej. Mi on na tym regale najlepiej pasował by na środkowej wysokiej szafce.Co do listew. Na meble możesz zamontować tą samą sztukaterię co masz na ścianie. Tak naprawdę jakby fachwiec się postarał to możesz zdjąć tą co masz, zabudować do suitu i założyć ją jeszcze raz na meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.09.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Wczoraj i dzis rano robilam eksperyment, Vesila pomyslalam o schodach ktore masz w planie to idz zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.09.2014 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Pszczolka, kontaktów nie ruszam, zorbie po prostu te półki, w tym jedną lub dwie wyciągane, oraz otwór na kable w tej nad drzwiczkami, tak jak ikea ma w biurkach, w ten sposób, jak młody kiedyś będzie chciał tv to wyciągnie półkę jedną czy dwie i postawi tv. Musze w końcu sobie to nowe rozrysować, ale w dzień nie mam czasu, a wieczorem padam na twarz... Mania, jeszcze raz że o mnie pomyślałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.09.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 vesila, ale ekstra poddasze odstawiłaś. A teraz jeszcze super zabudowa się szykuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 11.09.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witaj Vesila Pozdrawiam po długiej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 11.09.2014 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Amtla, dziękuję a jak Twoje zdrówko kochana?? Hesperius - Hello, hello Jutro ma być stolarz z obudowami słupów, oby, bo miał być już tydzień temu. A mi zostało jeszcze drugą warstwą pomalować ostatni łuk i finito będzie przejściami łukowymi. Bałam sie że mi braknie farby, ale może z pól litra tylko zużyłam, super ta farba Para Elite Ceramic 4090 , i wysycha błyskawicznie, choć to może przez halogena, miałam włączonego żeby doświetlić a dodatkowo grzał jak te stare żarówki "kwoki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 12.09.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Hej, hej Muszę przyznać, że tak mnie urzekły Twoje marokańskie lustra, że aż zarejestrowałam się na Westwing ale jak na razie nie wpadło mi nic w oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.09.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Hesperius, może coś uda Ci sie upolować kiedyś na west, trzeba codziennie zaglądać i z rozsądkiem, bo nie wszystkie okazje są okazją Stolarz był, okropne słupy juz obudowane. Tak było tak jest w pokoju młodej i młodego Kolejny etap listwy przypodłogowe, ja tymczasem dalej zastanawiam sie jak tą zabudowę z otwieranym regałem zrobić, stolarz juz mi powiedział, ze na takie wielkie zabudowy to nie ma warunków w warsztacie, ale polecił mi innego.... tylko jak to zrobić???.... poczyniłam taki szkic ale skos mi psuje korone meczę to dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 12.09.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 no nie tyle się opisalam i mi posta wcięło,w skrócię już Ci napiszę,czy te szuflady nie będą za długie?czy na zdjęciu tylko tak szeroko wyglądają?tak mi trochę nie gra,a nie może tam być szafka taka jak przy regałach i nad nią półki?nie lepiej by wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 13.09.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Hej Vesi Jest dokładnie tak jak piszesz. Czasem się zastanawiam, kto kupuje poduszki za dwie stówy, ale może... niesłusznie się dziwię? Najgorsze, że jak już mi się coś na Westwing spodoba, to zwykle jest już wyprzedane, ponieważ oferty sprawdzam dopiero po południu. Taki lajf Opcja z "otwieraną szafą" jest genialna! Fantastyczny pomysł na zrobienie przejścia do innego pomieszczania A w kwestii tego, co napisała Aniaklasyka. Można zrobić trochę płytsze szuflady (jeśli są konieczne), ale "przykryć je" frontami... Też mi się wydaje, że szafka wyglądałaby lepiej, ale szuflady są mega poręczne. Pogadaj ze stolarzem, może jemu wpadnie jakieś fajne rozwiązanie do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Oj widze, że Pani nie słyszała o farbach Benjamin Moore ... ten kolor regału to tylko przykład, inspiracja, będe chciała coś w tym odcieniu bo na BM mnie nie stać bo u mnie jest kwarc na ścianach i malować tego nie będę, więc się farbami nie interesuje Zdecydowanie szuflady nie pasują, Ale tak jak wyżej Hesperius pisze, można je ukryć za frontem szafkowym. tak jak się w kuchniach robi. - albo połaczone fronty, które są frontem szuflady, albo rozwierane szafki i w środku szuflady wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 14.09.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Hesperius, może coś uda Ci sie upolować kiedyś na west, trzeba codziennie zaglądać i z rozsądkiem, bo nie wszystkie okazje są okazją Stolarz był, okropne słupy juz obudowane. Tak było tak jest w pokoju młodej i młodego Bardzo ładny zielony kolor. Mogę wiedzieć co to za kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.09.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Drzwiczki zamiast szuflad juz próbowałam wstawiać pod tym skosem, ale nijak to wyglądało, jeśli byłoby tylko dwoje drzwiczek, to wyszłyby szersze niż wyższe, więc musiałoby byc ich trzy, ale też mi to wizualnie nie pasowało. Wymiary tej ściany, mierząc od komina (po lewej jest komin z tą małą biała skrzynką): komin -> drzwi 131cm / drzwi 90cm / drzwi -> scianka kolankowa 167cm. Symetrycznie na trzy części możnaby podzielić, ale srodkowa część byłaby częscowo pod skosem, no i im większy regał tym ciężej będzie go otwierać, tak mi sie wydaje. Więc podzieliłam szuflady na pół i dorysowałam jeszcze szybki w lewym regale, tak na próbę Ewelyna chyba pierwszy raz u mnie Kolor zielony to: Benjamin Moore Antique Jade 465, ale zmieszany w castoramie na bazie dulux mat. Kolor śliczny, ale duluxa nie polecam - drogi szajs, po przetarciu ściany szmatką zostają widoczne ślady, farba sie zmywa ze ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 15.09.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Vesi a jakby zrobić tak że skrajne szafki sa tej samej szerokości (tak by dolne szafki-drzwiczki były takie same) a inna zrobić tylko tą środkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 [quote=vesila;6608938 Kolor zielony to: Benjamin Moore Antique Jade 465, ale zmieszany w castoramie na bazie dulux mat. Kolor śliczny, ale duluxa nie polecam - drogi szajs, po przetarciu ściany szmatką zostają widoczne ślady, farba sie zmywa ze ścian. Pocieszę Was, że ja mam oryginalną matową Parę i niestety taki sam efekt co do przecierania, dotykania czymkolwiek suchym czy mokrym. Maty są piękne ale moim zdaniem niestety tragiczne w utrzymaniu ;/ A co do Duluxa do garderoby dorabiałam na lateksie i nic nie schodzi ani się nie plami. Mimo wszystko przy następnym malowaniu dam chyba wszędzie farby ceramiczne bo te są nie do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.09.2014 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Pszczolka, kombinuję, ale wolno mi idzie, bo czasu mam tyle co pare kresek narysuję i już robota woła Tutli, no to ja nie wiem o co chodzi z tym duluxem, ta baza co ja mam to masakra, tikkurila optiva mat w tej samej cenie a jest po prostu rewelacja, trzeba sie mocno naszorować by dopiero pod światło jakiś ślad zobaczyć. A białą Para ceramiczna pomalowałam sobie właśnie przejścia łukowe, więc cieszę sie że jest nie do zajechania, bo miałam utrapienie z tymi przejściami ciągle toto upaćkane i zmywała sie farba aż do gipsu. Teraz chyba powinno być git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 16.09.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 O, farba ceramiczna? Jak ja nic nie wiem To coś takiego powinno się nadawać na angielskie boazerie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.09.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Jest ceramiczna para, ale ona zupełnie matowa to nie jest. Dla mnie lekko się błyszczy. Co do czyszczenia to na razie nie wiem. Mój fachowiec chwalil tez magnata ceramicznego. On jest bardziej matowy. Iw ale ścianę chcesz pomalować czy masz drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts