lw 16.09.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Jeszcze nic nie mam, pszczolko m , ale może w końcu mi się uda, wtedy miałabym głównie ścianę, ewentualnie z drewnianymi listewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.09.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Mam w kuchni farbę magnat ceramic i moim zdaniem jest matowa i super się ją myje. Ostatnio zmyłam ze ścian rozbryzgane czerwone wino wytrawne więc z czystym sumieniem mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 18.09.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Hej, fajny pomysł na ściany - też nie słyszałam o farbach ceramicznych , ale cóż, od czego jest forum ? Dzięki za inspirację, dziewczyny! Vesi, najgorsze (ale może tez najlepsze?) w Westwing jest to codzienne przeszukiwanie. Jak jest coś fajnego, to nie ma miejsca w budżecie, a jak pieniądze już są, to kampanii już nie ma. (Piszę tak, bo u nas jest podział na budżet budowlany i budżet na wyposażenie, i nie ma zmiłuj się... ) A jeśli chodzi o szafki - dobrze działa listwa okalająca wszystkie elementy. Jak piszą dziewczyny, poszukałabym jeszcze jakiegoś wspólnego rytmu wielkości dla szafek/szuflad na dole... powodzenia! )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 22.09.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Vesi jak idzie rysowanie?wymyśliłaś coś nowego?ja jak skończyłam przetwory tak teraz zaszyłam się w ogródku,już planuję kolejne nasadzenia,wyrywania,a jak u Ciebie ogrodowo?będziecie coś dosadzać na jesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 23.09.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ewelyna chyba pierwszy raz u mnie Kolor zielony to: Benjamin Moore Antique Jade 465, ale zmieszany w castoramie na bazie dulux mat. Kolor śliczny, ale duluxa nie polecam - drogi szajs, po przetarciu ściany szmatką zostają widoczne ślady, farba sie zmywa ze ścian. Często do ciebie zaglądam ale mało sie udzielam Bardzo ładnie tu u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.09.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Hej, hej, hello Jak miło że zaglądacie :hug: Nie wyrabiam sie czasowo, ze wszystkim.... rysowanie regałów odstawiłam chwilowo... ugadałam sie ze stolarzem, ze zrobi mi teraz jakieś proste tanie drzwi z opaską z mdf lub płyty, otwierane do składzika, a potem dojdzie zabudowa z regałem otwieranym do pokoju. Przez trzy dni z rzędu opryskiwałam trawnik na chwasty, robiłam to wieczorami przed zachodem, żeby mi trawy nie wypaliło,niestety został mi jeszcze jeden kawałek trawnika i przez to ze sie rozpadało nie mam kiedy tego pryskać, potem znowu koszenie i sypnę nawóz oraz dosieje trawy żeby sie zagęściła, niech tylko przestanie padać Dokupiłam kilka roślinek do tych kulek na pniu. 29.09 wkracza ekipa remontowa, maja dokończyć szpachlowanie łazienki na górze i pomalować, ale głównie to maja pomalować salon na dole, wcześniej dorobić gniazdko przy schodach, skuć te kawałki listew pod belką sufitową, wymienić dwie płytki w holu, bo jedna sie rusza, druga porysowana, i jeszcze przesunąć w kuchni kabel do lampy, nad stół, juz 1,5 roku lampa leży w kartonie;) Ja tymczasem wszystkie fugi w łazience młodych przetarłam papierem ściernym, wygładziłam je, potem dokładnie umyłam i nadal sie mi nie podobały, obrzydliwa ta fuga, pełno w niej jakby piasku i zamiast biała to jest bardziej szarobura, fuj... Zaczęłam wiec zamalowywać te fugi biała farbą ceramiczną Para. Bardzo mozolna to robota, oczywiście nie da sie nie pomaziać farbą po płytkach, ale na szczęście łatwo sie z tych płytek da zeskrobać farbę. Nie wiem jak to sie sprawdzi pod prysznicem, no cóż czas pokaże.... muszę sie wyrobić z tymi fugami do końca tego tygodnia i jeszcze impregnat na to - of course A luby wrócił ze Wschodu po miesiącu i jako że mi szwankuje pralka (muszę po każdym praniu podnieść blat i ręcznie odblokować drzwiczki) kupił dziś nowa pralkę i suszarkę kondensacyjną, wysłuchał opinii sprzedawcy w sklepie i kupił: pralke LG F12B8TD1 http://www.lg.com/pl/images/pralki/f12b8td1/gallery/medium_f12b8td1.jpg suszarkę Electrolux EDH3284PDW http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2f118ed4c0ee6546f4a7684c7fef8c985aNrZmYkM861d1f%2fview%2fWS_PN%2fPSEEDY120P000053.png&width=1000&height=9999&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true Nie jestem tym zakupem zachwycona bo chciałam komplet jednego producenta, ale maja być zabudowane wiec pal licho jakiej firmy, byleby działały długo, nooo wiem - pobożne życzenie A i byłam dziś w tikeju, kupiłam globusik na trójnogu, jutro jak nie zapomnę to zrobię fotkę i wrzucę. Ledwo na oczy paczam, więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 24.09.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 O, ja marzę o suszarce - nasz architekt nie do końca przemyślał kwestię wentylacji i tam gdzie planowałam suszyć pranie, będzie najprawdopodobniej kłopot z wilgocią. Dlatego myślę o sprzęcie, który pozwoli mi uniknąć takich kłopotów. Vesi - jak już będziesz miała okazję, napisz jak się maszyna sprawuje. I czy można w niej suszyć delikatniejsze tkaniny - jedwab i wełnę? Widzę, że drobne prace wykończeniowe mnożą się i mnożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.09.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 O matko jak przeczytałam o tych fugach to mi sie słabo zrobiło. Podziwiam Cię bo mnie by nikt do takiej żmudnej roboty za nic w świecie nie zmusił. Brak mi cierpliwości. Bardzo jestem ciekawa opinii o suszarce, też mi chodzi po głowie taki zakup. Ciekawe jak to jest z prasowaniem po takim suszeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.09.2014 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Jestem... niewyspana, zmęczona, obolała... ale fugi w łazience dzieci o niebo lepsze. Nie zdążyłam jeszcze ich zaimpregnować, wczoraj cały dzień usuwałam reszki farby z płytek. tak wygląda biała fuga mapei, tu już przetarta papierem siciernym 260 tu zamalowana farbą Para Ceramic i po usunięciu farby z płytek i jeszcze porównanie fug takie fugi były teraz są bielusieńkie Obiecałam pokazać globusik na trójnogu z tilkeja, oto on No i poza tym dzieje sie... malowanie salonu na dole, potem szpachlowanie i malowanie łazienki dzieci, do piątku ma być wsjio zrobione. Ale chce was prosić o rade, póki mam ekipe remontową w domu... Mam kupioną lampę do kuchni i zastanawiam sie czy warto kuc w suficie , przesuwać kabel, czy lepiej sprzedać tą lampę, i kupić pojedynczą???? np taką http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/46/45/12/67/4645126790_1 średnica 40 cm lub http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/46/03/75/78/4603757886 średnica 29cm lub http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/45/96/15/90/4596159004 średnica 40cm kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.09.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Vesi a w życiu - nie wolno Ci się jej pozbyć! Masz cudowną, elegancką, potrójna lampę. Zdecydowanie jestem za przesunięciem i kuciem niż wymianą na dosyć pospolite, pojedyncze oświetlenie, które zaprezentowałaś. No i ogromny szacun za te fugi. Odwaliłas kawał żmudnej pracy ale było warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.09.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Jesuuu co Ty z tymi fugami wyprawiasz szacun Co do lampy. U mnie kiedyś stół stał sobie lekko z boku, i nad nim wisiała pięknie lampa. Dorobiłam kredens do kuchni, stół musiałam przesunąć - jakieś pól metra i jest TRAGEDIA - ciemno strasznie, Wnerwia mnie to okrutnie. A u Ciebie lampa będzie jeszcze dalej. Do tego jedna żarówka słabiej świeci od 3, więc zamiana średnia. a sama lampa przecudna, warto dla niej kuć !!! Idalnie pasuje. albo w sumie to ona jest paskudna, wsiurska i tandetna, pozbądź sie jej natychmiast. ślij do mnie, zutylizuje ją gdzieś !!!!!! :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 29.09.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Vesi co do fug to pełen szacun Co do lampy zgadzam się z przedmówcami w 100%, kuj dziewczyno kuj to pryszcz przy tym co zrobiłaś z fugami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 zostaw ta lampe Tylko mala rada - jak sie da - zostaw stare miejsce tylko zaslon, nigdy nie wiadomo czy Ci sie nie odwidzi i np. stolu z kuchni nie wywalisz, nie przedluzysz blatu pod oknem, lub czy nie przestawisz stolu - nigdy nie wiadomo za iles tam lat, bedziesz miala juz w suficie "gniazdo" a globusik piekny, podziel sie zbieram badziewia do witryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 30.09.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Vesi lampe masz przecudną i ja bez wahania bym dla niej kuła choć jest zupełnie inna sprawa o którą zapytam. Czy to w tej kuchni będzie jedyne oświetlenie? Dla mnie oświetlenie tylko nad stołem będzie wyglądało dziwnie. A próbowałaś jak ona wygląda na środku sufitu (tam gdzie teraz masz kabel)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 30.09.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Vesi, z fugami dałaś czadu! Zbieram szczękę, bo rok temu odpuściłam sobie ten pomysł, uznając jego realizację za czyste szaleństwo WOW!!! :jawdrop: I oddaję kolejny głos na potrójną lampę. Szkoda się pozbywać takiej. A po trzecie, wczoraj przeglądałam na pintereście małe łazienki i uznałam, że Twoja granatowa jest po prostu wzorcowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 01.10.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 jeju ale roboty przerzuciłaś,szacuneczek Kochana,masakra jakaś,ile pracy trzeba było w to włożyć,ale efekt niebo,a ziemia:)nawdychałaś się czegoś przy tym malowaniu?broń Cię Panie Boże pozbywać się lampy,gdzie Ty taką drugą znajdziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.10.2014 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Mam chwilkę przy śniadaniu na komputer, odpisze zbiorowo; Z bólem i żalem powiadamiam że jednak lampa potrójna nie zawiśnie ponieważ, tak jak zauważyła pszczólka, wygląda nie za bardzo bez dodatkowego oświetlenia na suficie i chyba nie praktyczne by było takie oświetlenie tylko nad stołem. Natomiast gdybym ją chciała powiesić na środku, tak jak jest kabel, to z kolei ni w pięć ni w dziesięć to wygląda, raptem jeden klosz sięga nad stół. Nie wiem co z ta lampą teraz zrobić szkoda mi jej sprzedawać, a trzymanie jej chyba nie mam sensu, niby chcielibyśmy nowy dom wybudować i wtedy bym ja mogła wykorzystać, ale kto wie co będzie za kilka lat.... Bardzo dziękuję za rady i za uznanie dla mojej roboty przy fugach :hug: Mania, globusika nie oddam, był tylko jeden, a Ty masz i tak o niebo lepsiejsze dekoracje i dostęp do nich Lui, matko jedyna, mój kibelek wzorcowy??? dziękuję pięknie, dodałaś mi skrzydeł Ania, nic sie nie nawdychałam Uciekam do roboty, dziś juz mają skończyc malowanie łazienki dzieci, mam dom do gruntownego sprzątania, bo było trochę kucia - przenosiłam łączniki w holu, dorabiałam gniazdko w salonie, więc pył wszędzie, a w sobotę mamy imprezkę domową... byle do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 02.10.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Vesilo, ja się wyłamię z chórku:) Potrójna lampa piękna, owszem, ale:- taka potrójna to tylko i wyłącznie nad stołem; w zasadzie lepiej by było nad wyspą, ale i stół daje radę; z tym że Wasz jest trochę za mały do takiej dużej lampy;- w obecnym stanie lampa jest za krótka, lepiej by wyglądała z dłuższym kablem i kloszami na wysokości wzroku; z tym że przy takim małym stole macie właściwie gwarantowane że będziecie sobie głowy o nią obijać (mówię z doświadczenia - spójrz na moją lampę w kuchni) Także moim zdaniem do Waszej kuchni pojedyncza będzie lepiej wyglądała. Teraz znowu: wieszać na środku czy nad stołem?Gdyby klosz był szklany, powiedziałabym - nad stołem. Ale lampy nad stołem wiesza się nisko, więc metalowy klosz nie oświetli całej kuchni, a tylko sam blat. Dlatego jestem za pozostawieniem kabelka na środku.Ewentualnie, jeśli chcesz nastrojowe światło do romantycznych kolacji, to dokupiłabym małą lampkę do postawienia na parapecie. Taki przydługawy tok rozumowania:D A co do sprzedaży tej potrójnej - łączę się w bólu. Tez mam stos rzeczy do sprzedania, ale o ile z zakupem online nie mam problemów, do do sprzedawania rzeczy jakoś nie mogę się przełamać i zalegają mi te stosy...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 02.10.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Vesi ale daj nam zdjęcie z tą lampą na środku. Może będzie ok. Albo może trzeba by było np. kawałek do tylu ten kabelek przesunąć. Lampa jest cudna i szkoda nie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 02.10.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Też jestem za zdjęciem lampy na środku tak jak pszczółka. Ewentualnie można by spróbowac dać na środku jakieś mało widoczne oświetlenie typu jak poniżej wkleiłam a cudną lampę i tak nad stołem powiesić. http://lampy-kinkiety-oswietlenie.dom.pl/23360-thickbox_default/plafon-pl-do-montau-natynkowego-2x26w-biae.jpghttp://www.strefalamp.pl/images/aquaform/sq_on_111x2.jpghttp://ledson.pl/248-1070-thickbox/plafon-podwojny-rondo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts