vesila 19.01.2015 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ale to nic straconego, ja tego złotka potrzebowałam tylko do pomalowania jednego paseczka w tej okrągłej ramie, jak zzielenieje to pomaluję wtedy tym co polecasz dziękuję Może Lui skorzysta z od razu i kupi ta lepszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.01.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Wczoraj była zjawka, a dziś cd i efekt końcowy: taadaaam i mam oto upragnione lustro wypukłe a schody nadal nie ruszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.01.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Lui, matko jedyna dopiero w cytacie zobaczyłam, jakiego byka strzeliłam:oops:, żeś nie miała co cytować yyy... ja nie widzę żadnego byka oprócz literówek... Chodzi Ci o pokażę? (od pokazać, ż - z = wszystko super, bo przecież nie pokarzę od pokarać rz - r). Dla mnie jest gites. ZŁOTOL 30 ML - LAKIER DEKORACYJNY SZYBKOSCHNĄCY Zastosowanie - do malowania wewnątrz i na zewnątrz pomieszczeń , na szkle, skórze, drewnie, metalu i literek na nagrobkach itp. Kurczę Vesi szkoda, że nie pytalas o złotą farbę to bym Ci doradzila. Zlotol jest kiepskiej jakości i ma to wadę że po jakimś czasie zielenieje i matowieje tracąc swój złoty połysk. Bardzo dobra złota farba do amatorskiego malowania jest z firmy Levis. Sprzedawana w malutkich puszkach w większości sklepików z farbami sciennymi. Bardzo wydajna i z pięknym złotym odcieniem, który nie zmienia się z upływem czasu. Jest droższa od zlotola, koszt małej puszki pewnie coś koło 30zl. ale jakość nie do porównania. Jesteście nieocenione!!!! Dzięki! Wczoraj była zjawka, a dziś cd i efekt końcowy: i mam oto upragnione lustro wypukłe a schody nadal nie ruszone O kurka!!! Ja też chcę! Ja też! Jak to zrobiłaś? Kupowałaś osobno ramę i lustro? Jak dopasowałaś średnicę. Błagam, daj mały opis! Jest cudowne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Vesi, ale super lustro! Przepięknie wyszło. Powiem wam, że ja z lustrami mam pewien zgryz. Otóż bardzo mi się one podobają - i wypukłe, i słońca, i różne inne. Uwielbiam oglądać wnętrza z lustrami, zwłaszcza w pięknych kompozycjach. Ale wiecie co - ja boję się luster. No nie wiem, ale widzę w nich coś groźnego (i to raczej nie ma związku z mym groźnym obliczem, haha). Śmiejcie się, śmiejcie . Na przykład moment, kiedy idę w półmroku i kątem oka widzę, jak coś się w lustrze rusza (coś, czyli ja ). W życiu nie zrobiłabym sobie lustra np. w sypialni i w ogóle sam zamysł wielkich szaf z lustrzanymi drzwiami w sypialni wydaje mi się szalony. Lustro mam tylko w łazience i czeka mnie jeszcze zamocowanie jakiegoś większego w przedpokoju. I chyba podświadomie z tym zwlekam. W sumie to chyba dość pierwotne uczucie, bo w wielu kulturach odbicie (w wodzie czy lustrze) postrzegane jest jako coś niebezpiecznego - takie okno do innego świata (np. dlatego w domach, w których niedawno ktoś umarł, zasłaniano wszystkie lustra). A już lustro wypukłe to dla mnie never-ever, bo nie dość, że odbija, to jeszcze zniekształca. Szkoda, bo naprawdę są piękne. No ale co zrobić, jak się ma (i zawsze miało) bogatą wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.01.2015 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Ło, Barbe, chyba po raz pierwszy spotykam kogoś z taką fobią... To chyba nie jest fajne... U mnie jest dokładnie na odwrót. Odkąd mam lustra na drzwiach, fascynuje mnie zaglądanie do moich wnętrz od drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.01.2015 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Cieszę sie, że Wam też sie podoba Lui, lusterko wypukłe kupiłam juz chyba z rok temu w tikeju , a stolarza który robił mi drzwi itd, poprosiłam o zrobienie surowej ramy frezowanej dopasowanej do lusterka, ramę pomalowałam czarnym błyszczącym lakierem w spray kupionym w lidlu: http://fanlidla.pl/files/g/2__33597_11.jpg reszte wiadomo Barbe, nie wiem co napisać, za dużo baśni w dzieciństwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Ło, Barbe, chyba po raz pierwszy spotykam kogoś z taką fobią... To chyba nie jest fajne... Haha, Lui, to nie tak! Nie mam fobii, nie boję się luster jako takich, nie boję się w nie zaglądać w celach - powiedzmy to - normalnych . Po prostu nieswojo się czuję, kiedy w pomieszczeniu, w którym siedzę / śpię, jest lustro (zwłaszcza duże) i kiedy kątem oka ciągle je widzę. Nie tyle mnie to przeraża, co rozprasza. Jakoś zaburza "normalność" sytuacji. A wynika to być może z tego, że: Barbe, nie wiem co napisać, za dużo baśni w dzieciństwie? tak tak . Zawsze miałam bardzo bujną wyobraźnię. Nie powiem wam, ile lat miałam, kiedy robiłam mikro paczki z mikro ubrankami i innymi utensyliami i zostawiałam je za wersalką - dla Pożyczalskich . No i oczywiście zaczajałam się w ukryciu, żeby podglądać potajemne życie moich lalek . O, i teraz mi się przypomniało, że w czasach wczesnopodstawówkowych napisałam baśń o podwójnym świecie (tym normalnym i tym zalustrzanym) i nie miało to nic wspólnego z Alicją po drugim stronie lustra (wtedy jeszcze tego nie znałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.01.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Lustro wyszło cudownieA co do luster to chyba w feng shui jest tak ze w sypialni nie powinno się mieć luster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.01.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A co do luster to chyba w feng shui jest tak ze w sypialni nie powinno się mieć luster. Z ciekawości sobie poczytałam i aż się zdziwiłam, bo te zasady właściwie w 100% zgadzają się z moimi intuicyjnymi odczuciami w odniesieniu do luster . No i okazuje się, że zwłaszcza z wypukłymi trzeba uważać, bo to przedmiot o dużej mocy, a niewłaściwie umiejscowiony może mocno zamieszać. Ale oczywiście patrzę na to z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 20.01.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Może Ty bardziej czuła na te energie jesteśpo prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.01.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tutli, jeszcze dwa pytania w sprawie złotej farby: 1. czy jest trwała? Jeśli pomalują nią ranty blatu stołowego, to nie wykruszy się raz dwa?2. Nadaje się do malowania metalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.01.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Lui kruszyć się nie kruszy ale jak z wycieraniem po brzegach to nie wiem. Można nią malować każdą powierzchnię. Jeśli zależy Ci na mocnym utrwaleniu to można ją jeszcze zabezpieczyć warstwą lakieru bezbarwnego. http://sklep-kamieniarski.abc24.pl/default.asp?kat=-3&pro=240859 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 27.01.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Też toleruję lustra tylko w łazience, mam podobne odczucia jak ty Barbe, ale to może od nadmiaru horrorów w moim przypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 18.02.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Vesi co tu taka cisza u Ciebie?schody się robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areks38 19.02.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Vesilo przypadkowo natrafiłam na Twoje wnętrza. ...koncepcje super.Zazdroszczę takiego wyczucia smaku:) Mam pytanko czy mogę prosić o namiary na stolarza od drzwi wewnętrznych oraz schodków na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.02.2015 00:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Hej, cisza u mnie bo nic ciekawego sie nie dzieje, schody jak odstawiłam przed nowym rokiem, tak nadal nie ruszone, nie chciało sie mi nic robić Przymierzam sie do zmówienia foteli do salonu. Wysłałam też zapytanie o wycenę witryny do mojego stolarza, ale póki co cisza. Jedyne na co sie wysiliłam to projekt zabudowy do pokoju młodego z ukrytymi drzwiami. Musze poszukać teraz wykonawcy. Fotele planuję takie, tylko nie wiem jeszcze jaki kolor http://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/50/87/28/41/5087284159 a to projekt zabudowy Areks38 wysyłm info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo--anna 05.03.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Cześć Czy mogłabyś mi napisać, gdzie kupowałaś klamki-gałki? Albo wręcz podać konkretny namiar tj. model? Będę wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.03.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 jo--anna,gałki do drzwi kupowałam za pośrednictwem znajomej na Amazon.W Polsce są niedostępne, możesz je kupić obecnie na ebay.com,model który mam to: Dynasty Hardware Sierra Knob Aged Oil Rubbed Bronze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo--anna 05.03.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Dzięki! Mnie zamówienia internetowe nie straszne, więc nabędę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.03.2015 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Super pochwal się koniecznie jak już będziesz mieć zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts