Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hello,

wybaczcie że dopiero teraz odpisuję, sprawy nie wnętrzarskie zaprzątają mi myśli....

Pinacolada,

niestety ten wykonawca chyba nie ma wzorników, które mógłby mi wysłać, zaproponował że mógłby mi przywieźć gdyby to było blisko, ale nie jest ;)

Udało sie mi jednak pozyczyć wzornik tkaniny mapatex jaguar

Sharlotka - thank you very much :hug:

Ilu,

no coś Ty za procenty znowu wypiła, ja leniwa jestem tak okropnie że mi wstyd przed sama sobą, chyba nie chcesz bić pokłonów leniwcowi :lol2:

Aniu - klasyko

no żebyś wiedziała,ze rozwalałam kopce, dziady jedne, jak juz wszystkie rozgarnęłam, to jeszcze śmiały wywalić trzy nowe kilka dni później :mad:

Ostatnio myśli mam zajęte innymi sprawami i nie chce mi sie skupiać na wnętrzach, no ale rzekło sie A to trzeba powiedzieć B...

Mam próbki tkanin na fotele i mam problem z wyborem, bo czekoladowy brąz jednak jest w innym kolorze niż mój narożnik i za chiny nie umiem wybrać innego koloru. Dziś zrobiłam masę zdjęc przykładając próbnik do narożnika, dywanu, podłogi i oddaję to do Waszej oceny, mam inne problemy i obawiam sie ze wybiore byle co byle było, a potem będę żałowała.

oto próbnik tkaniny Mapa Tex - Jaguar

DSCN9300.JPG

DSCN9301.JPG

DSCN9302.JPG

DSCN9270.JPG

poniżej zestawienie tkaniny chocolate z brązem narożnika - widać różnice ;)

DSCN9291.JPG

od prawej pierwszy kolor to nutmeg, poniżej chocolate

DSCN9274.JPG

DSCN9275.JPG

z lewej kolor buff, z prawej grey

DSCN9278.JPG

w zestawieniu z dywanem

DSCN9281.JPG

kolor tula

DSCN9282.JPG

odsłonięte: buff i tula

DSCN9287.JPG

DSCN9285.JPG

DSCN9299.JPG

i z lampą błyskową

DSCN9279.JPG

No i w jakim kolorze fotele będą tu pasowały????? :confused:

DSCN9242.JPG

I don't know

Ja tam widze cos w odcieniu kremu. Nie biale, nie wpadajace w zolc ale jak krem? No nie wiem jak powiedziec - taki kolor jak sa moje. Widze tam takie ale nie wiem czy to krem czy zolc albo czy to spod materialu.

Braz odpada wg mnie bo za ciemny - kanapy wystarcza, fotele bylyby jasne czyli dodatkowym akcentem. Badz na 3 zdejciu ten jasny jasny jakis tam z palety brazow - ale bardzo jasniutki - ten po prawej stronie zaraz pod granatem.

Vesi nie wiem jak innym ale mi ciezko wybrac bo nie wiem na ile kolory sa prawdziwe na moim compie :(

Ja Ci nie doradze bo jak wiesz u mnie tylko biele, szarosci i czarnosci i inne z tych palet a innych kolorow nie toleruje na mablach :cool:

Vesi,

proszę bardzo:)

Ja widzę u Ciebie kolor TULA, wydaje mi się najbardziej pasujący do całości u Ciebie- do szarości i bieli, ładnie nawiązuje do dywanu, jest lekki, nie dominujący - a może dlatego go polecam, bo za mną chodzi i chcę z niego zamówić kanapę:)

Trzeci od prawej w górnym rzędzie.

na moim monitorze właśnie ten wygląda na najbardziej pasujący i do kanapy i do dywanu :)

a nie od dziś wiadomo, że grey jest jak kameleon.... świetnie się dopasowuje i do błękitów i do szarości i do szarobrązów, ba! nawet do brązów, nie mówiąc o taupe.... dla mnie ma jeszcze jedną przewagę nad tymi pozostałymi, które bierzesz pod uwagę.... jest ciut ciemniejszy, więc mniej bruczny ;)

DSCN9278.JPG

ja bym brała ten nad czarnym :)

:bye:

wiem, że chcesz szare ale mnie pasuje jedynie ten:

http://ta2.com.pl/fm/xxd.jpg

http://ta2.com.pl/fm/xxd1.jpg

ociepliłoby wnętrze. Szarego z niebieskim bym nie brała, bo nie dopasujesz i tak do dywanu a po co mu robić konkurencje. Może faktycznie ciemnoszary.

Witaj

czy sama malowałaś słupy na poddaszu?

Chodzi mi o rodzaj farby jaką pomalowane są te słupy, mam zamiar pomalować na biało szafkę i zastanawiam się, jakiej farby użyć.

Czy to zwykła farba olejna do drewna, którą masz pomalowane słupy czy coś innego? No i napisz czy ta farba jest wystarczająco twarda, bo zwykła olejna do drzewa niestety jest strasznie podatna na wgniecenia i zadrapania. dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam

Dziękuje bardzo za piękne świąteczne życzenia :hug::hug::hug:

Dziękuję również za głosy:hug:

Niestety nadal nie zdecydowałam sie na konkretny kolor, jednego dnia stwierdzam że ciemno szary (GREY), na drugi dzień jednak beż (BUFF) wydaje sie mi lepszy, a trzeciego z kolei jasno szary (TULA, GLASS)

:wtf::confused::bash::cry:

więc fotele nie zamówione, bo ja nadal waham sie miedzy tymi kolorami:

DSCN9297.JPG

Zamówiona natomiast zabudowa do pokoju młodegopokoj2a.jpg

ale realizacja dopiero w wakacje. Zrobi mi to stolarz, który robił szafki pod blat w górnej łazience.

Wojnarki,

słupy na poddaszu malował stolarz, który je robił, bo to są po prostu obudowy. Pamiętam tylko że mówił coś o lakierze wodnym, który wyciąga usłojenie.

Zrobiłam fotki z bliska.

Doriko - pamiętam, ze prosiłaś o zbliżenie.... wybacz że dopiero teraz, wstyd mi okropnie :oops:

DSCN9319.JPG

DSCN9320.JPG

i nieszczęsne sęki, ciekawe kiedy zaczną żółknąć ;)

DSCN9322.JPG

Dzis w Lidlu zaopatrzyłam sie w kolejne puszki farby spray

11146245_1078964095453457_1418046404276685759_n.jpg?oh=1f9d2826a5ec8984b7bb9d24a0f01fc6&oe=55A5DB2C&__gda__=1436920842_c375ed7b7b5cc2938bb0016fe06387dd

w H&M Home kupiłam 3-pak tacki okrągłe i zamierzam nadać im połysk

Edytowane przez vesila