Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serio ?? :(

chętnie dowiedziałabym sie co inni na to, ale cisza jak makiem zasiał :lol2:

Chwile temu skończyłam skręcać biurko młodego, prawie lubię ikeę.. drzwiczki i dolna szuflada sa leciutko skrzywione i trą przy otwieraniu :rolleyes:

:goodnight:

Nie maluj lustra :no:

A drzwiczki spróbuj opuścić na zawiasie

Vesila oficjalnie się już witam. Od początku wspaniale się urządzasz więc często tu zaglądam.

Ja jestem za jednym lustrem nad wyjątkowo ładną i ciekawą konsolką od której nie powinno się zbytnio odciągać uwagi a tak się dzieje moim zdaniem przy dwóch lustrach - najpierw widzę to co na ścianie a potem konsolę. Sama w sobie jest ozdobą holu. I nie maluj bo też mi się zlewają z "nogą" mebelka. Lub jak kto woli poprawnie i grzecznie pasuje do nogi:)

Piękną masz przestrzeń w domu, u mnie strasznie mi brakuje tych metrów. Wizualnie bo sprzątać nie lubię:)

Poprosiłam młodą i w gimp pomalowała mi lustro na czarno, mi sie podoba :lol:

koniczynek jeszcze nie przymierzałam, nie mam czasu sie za to zabrać :p

[ATTACH=CONFIG]320215[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]320217[/ATTACH]

no i co myślicie??

Nie maluj! Zrobiło się płasko. W pierwszej wersji (właśnie miałam chwalić i mi umknęło!) jest taka ciekawa głębia, plastyczna gra kolorów. Kurcze, szkoda, że to lustro nie jest odrobinkę większe, bo tak poza tym idealnie pasuje - ładnie nawiązuje do nogi, ale nie jest z nią identyczne i to jest fajne. Nic nie maluj, chociaż umiesz to robić świetnie! :)

Lui,

śmiem twierdzić że tobie wyszło o niebo lepiej z pokojem dla córki :)

Czerwienię się, cieszę i dziękuję! U mnie już wszystko wisi, co miało zawisnąć, teraz muszę wykończyć, pomalować i nareszcie pokażę. Niestety, nie wiem, jak wyrazić w liczbach "nareszcie". ;)

jak dla mnie lustro straciło sporo uroku i wygląda teraz smutno i ponuro :no:

A widzisz, widzisz!?

Dobra, dobra, nie maluję luster, jeszcze nie :p :lol2:

najpierw schody - chyba starość mnie zastanie przy tych schodach :razz:

Aga11* - właścicielka niesamowitego i pełnego uroku domku :welcome::welcome:

Pina,

posłuchałam się cię, jeszcze raz rzuciłam okiem na te zawiasy, pokręciłam śrubkami, dosunęłam zawiasy, no i tadam! jest ok, a z szufladą to ja zawaliłam :oops:, nie wskoczył jeden bok całkiem na prowadnice i dlatego było krzywo, tak to jest jak sie meble skręca w środku nocy.

Emi,

ta mała taka szufladeczka? co sie ją podkleja filcem? szkoda :( mi weszła bez problemu

ale jak coś mi sie nie zgadzało to wracałam do instrukcji montażu, a zdarzyło sie mi to juz parę razy, i wychodziło że coś przeoczyłam, lub odwrotnie przykręciłam, np górną prowadnice do szuflady w biurku przykręciłam tyłem do przodu :rolleyes: albo jakieś śrubki nadprogramowe nagle zostały :rotfl:

• 2 weeks później...

Dziś wreszcie poskręcałam łóżko młodemu. Zagłówek został obniżony o 12 cm i łóżko zmieściło sie pod skosem.

Biurko, prawdopodobnie zmieni ułożenie/miejsce, jak dojdzie zabudowa to wtedy sie zobaczy...

DSCN9979.JPG

DSCN9981.JPG

Stolarz był wczoraj, pomierzył ścianę pod zabudowę z ukrytymi drzwiami. Jutro ma przywieźć front mebli kuchennych w szarym kolorze, który wstępnie wybrałam. zabudowa będzie cała z drewna, ale chyba wystarczą młodemu w pokoju juz dwa kolory drewna i bedzie w szarym kryjącym kolorze.

Podoba sie mi ten kolor

a81faad74b91626c9cdc9e8c61b9d917.jpg b42d4c1819cc3da77ee6cfb8b1850864.jpg

Luby chwile pomógł mi z łóżkiem i poszedł montować verticale (żaluzje pionowe) w oknach balkonowych. Dwie szyny musiał skrócić, bo jakieś matołki nie wliczyły mechanizmu do całkowitej szerokości, tylko jedną zrobili jak należy na wymiar, na szczęście luby miał tarcze do metalu i szybko szlifierką obciął szyny do właściwego wymiaru. Niestety nie przewidziałam jednego, że rolki - gońce, po zsunięciu na jedna stronę zajmą tak dużo miejsca, że okno da sie otworzyć tylko do połowy :bash::bash::bash: Bardzo mi zależało by żaluzje były we wnekach, niestety w holu musimy zamontować na ścianie nad oknem, inaczej nie da sie normalnie wyjść na balkon :( Musze tylko kupić kątowniki, więc póki co żaluzje wiszą we wnęce i jest zakaz wychodzenia na ten balkon

DSCN9983.JPG

a w pozostałych oknach nie zakładałam jeszcze żaluzji, bo pasowałoby najpierw okna umyć :rolleyes:

Hej Pinacolada :bye:

odpoczywaj i przywieź dużo słońca do nas.

Juz bym tam z przyjemnością poleciała i wybierała :yes:

Kjuta,

zapomniałam dodać ze ten szary kolor to Benjamin Moore Boothbay Gray

Witaj Tomkowa http://www.cosgan.de/images/more/schilder/142.gif

dziękuję, ja Twój nowy wąteczek tez zaczęłam podczytywać, ale pędzi z prędkością światła i już jestem mocno do tyłu z braku czasu :oops:

-----------------------------------------------

Zamontowaliśmy żaluzje w holu na ścianie, troche te kątowniki sa widoczne i zastanawiam sie jak to zamaskować przy tych skosach http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif

DSCN0002.JPG

W pokoju młodej:

DSCN9995.JPG

DSCN9997.JPG

ma tymczasowo stary materac do siedzenia 90x200, chce sofę, dokładnie Ektropa z IKEA, nie fotele.... byłoby ok gdyby nie ten słup :bash:

macie pomysł jak to rozwiązać??

DSCN9999.JPG

Łóżko zastaje gdzie jest ze względu na oświetlenie krzyżowe do lampki nocnej.

Zamiast Ektrop, wzięłabym sofę HAGALUND

jest mniejsza i rozkładana

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hagalund-sofa-dwuosobowa-rozk-adana-bia-y__75624_PE194090_S4.JPG

czy może EKTROP bardziej by pasował?

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ektorp-sofa-dwuosobowa-bia-y__22346_PE107227_S4.JPG

W każdym razie zrobiłam przymiarkę z sofą o wymiarach Hagalund, komoda poszła za drzwi

pokoj1e1.jpg pokoj1e2.jpg

Zastanawiam sie tez nad kupieniem kabiny do prysznica. Gotowej, nie na wymiar, bo jak poszłam do lokalnego producenta to za ściankę i drzwi policzył 3tys, to mu podziękowałam, na all można kupić za 1,5tys.

Podobają sie mi kabiny Radaway

Premium Plus C/D

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/eecb4d49c68abc5b36046168f8c1ac52_b.jpg

Treviso DW+S

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/6ed95b75200b63e8baa56bbcc340b993_b.jpg

Szkło satinato, bo mamy bardzo twarda wodę, wystarczy ze raz ktoś nie ściągnie ze szkła wody i po wyschnięciu wyglądałoby jakby przez miesiąc szkło nie było myte.

http://www.radaway.pl/resources/photos/optionvalues/835ebdf08487b8733aec7b99d44ffa53_m.jpg

Mówisz i masz :) Słoneczko of kors :)

Co do ostatnich wizek to spróbuj tera jeszcze biurko postawić tak jak poprzednio czyli pod okno przyklejone do kaloryfera. Mam wrażenie, że wtedy przed sofą zrobi się przestrzeń bo teraz jakoś ciasnawo. Wtedy nawet jakiś mini stoliczek-pomocniczek mógłby stanąc przy sofie do odłożenia książki czy kubka z herbatą