Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Oki, to sofa na liście zakupów w ikea :lol: jak juz będzie to wtedy pokombinuje z ustawieniem mebli, tylko na początek trza jakiś transport skombinować.

Za dużo chromu w tych kabinach???

Jednego nie zdzierżę, tego typu drążków zamontowanych nad głową

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/e2133e3a6856b2bee31217f0bd02681f_b.jpg

Może taką?

Eos KDD-B

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/93f99f63eeb60224e21ac0876c890ec7_b.jpg

Wakacje sie dla mnie zaczęły nawałem robót wszelakich, codziennie wieczorem padam na zbity pysk, a miałam nadzieje na dłuuugie wakacyjne nicnierobienie i wysypianie sie do znudzenia... nie zanosi sie :cry:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O matko....

brodzik mam wsunięty pod płytki, brakuje mi 10mm po obu stronach by zamontować kabine Eos KDD-B :bash::bash::bash:

i chyba jakąkolwiek gotową kabinę, gdybym tylko dorwała tego Miecia, co to robił, to marny byłby jego los :mad::mad::mad:

Raczej nie ma powodu do paniki ;) System profili przyściennych tej kabiny umożliwia niwelację krzywizny ściany do 10 mm. Inaczej mówiąc, możesz chyba zamontować szyby głębiej o 1 cm :)

Edit: ponieważ sama miałam wątpliwości co do tego, co powyżej napisałam, zadzwoniłam do producenta. Okazuje się, że kabina jest przystosowana do brodzików dosuwanych do ściany. Ale nie ma problemu, aby wykonać ten model w wymiarze krótszym o 1 cm od standardowego. I nie jest to specjalnie dużo droższe ;)

Edytowane przez Tomkowa

Tomkowa,

można zamówić bezpośrednio u producenta???? :o

z mojego brodzika 1000x1000 zostało 982x985 ;) za mało dla standardu, poszło zamówienie specjalne, koszt 2900 dla szkła przeźroczystego :( ale niestety nie dało rady inaczej, w sklepie przejrzeliśmy katalogi trzech rożnych producentów, nic nie pasowało, a w lokalnej firmie robiącej różności ze szkła w tym drzwi i kabiny i tak mi wycenili drożej.

Napaliłam sie jeszcze na

Essenza New KDD-B

http://www.radaway.pl/resources/photos/cats/97dd5fa19280650e85efdbd5b9dea151_b.jpg

ma zawiasy wtopione w szkło co ułatwia ściąganie wody, ale w konfiguratorze okazało sie że profile mają 202 cm, i niestety nie zmieszczą sie bo listwa ozdobna nad płytkami jest dokładnie od 201cm.

Pinacolada,

dziękuje :hug:

Tomkowa,

takoż uczyniłam :yes: rabat oczywiście jest, bo cena wyszła coś około 3300

Pina,

jeśli młoda zdecyduje sie na Hagalund to w Ikea jest niedostępna, ale jest na allegro.

Ektrop jest dostepny, ale to jest kolosalna paczka: 87 cm x 39 cm x 201 cm o wadze 60.35 kg!! kurna.... bez silnego chłopa chyba nie da rady :rolleyes: Więc dziękuje moja droga za dobre chęci, nie bede Cie kłopotać :no: w razie W coś z lubym wykombinujemy ;)

Piękne są te lustra! Jestem na etapie poszukiwania luster i, wertując wiele stron, natrafiłam na te Twoje TU :) Już miałam do Ciebie pisać jak poradziłaś sobie z przesyłką do Polski, ale doczytałam, że kupiłaś je na Weście :( Bardzo mi się podobają (choć ja szukam bezramowych) i pod żadnym pozorem nie maluj ramy na czarno ;)

napisalam i mi zezarlo :cool:

a taaaaki piekny dlugi wpis byl !

Vesi absolutnie super - jak zwykle!

Jak juz mamy takie same lusterka, galki i inne - nie znalazlas konia do tych figur szachowych? zebysmy w komplecie mialy :yes: ??

Biblioteczka z przejsciem jest genialna! Bardzo ladnie wyszla w tym kolorku.

Zaluzje pionowe ja wyciupalam a ta powiesila ...:yes:

(moje te ciemne 3 lusterka nadal nie powieszone, leza juz z pol roku a moze rok? wyemigrowaly do piwnicy i czekaja na natchnienie...za to jakies kilka miesiecy temu kupilam 3 wypukle lusterka - tez leza i nabieraja mocy uredowej bo maja wisiec na scianie na ktrej ja nie postawie drabiny - czyli nad schodami. Ale nie ma komu powiesic...)

A na marginesie - jak tam schody? meczysz je dalej czy sie tak zmeczylas ze przerwa - bo cos cisza??

Edytowane przez mania1220

Matko jedyna, ja juz ostatnio nie pamiętam jaki jest dzień tygodnia, non stop coś jest do zrobienia związanego z praca lubego, o dokończeniu schodów se mogę pomarzyć ;) Kabina miała byc dziś, ale pan mnie poinformował, że takie zamówienie to realizacja 4 tyg, a nie 2 jak twierdził 2 tyg temu :x

Mania,

dziękowac za komplement :D

już myślałam, że o mnie zapomniałaś tak długo Cię nie było :p konia szachowego... a może i był kurka blada, nie pamiętam :rolleyes:

verticale może kiedyś, kiedyś jak będę bardzo bogata to wymienię na takie "okiennice" jak Ty masz, to bardzo drogi interes u nas, co prawda mam sąsiada który produkuje takie okiennice zewnętrzne, ale robi to pod zamówienie niemieckich deweloperów w ilościach hurtowych, więc nawet nie pytam czy dla mnie by zrobił i to każda w innym rozmiarze musiałaby być. Lusterka wypukłe - I http://forum.barcis.pl/images/smilies/serce.gif it!

Biblioteczka sie dopiero robi Mania, to co jest to inspiracja :lol2:

Tomkowa,

tak, z westa mam te lustra marokańskie, spoko, nie maluje ich, inne lustro pomalowałam, tzn myślałam że juz pomalowałam, ale po wyschnięciu okazało sie ze muszę jeszcze raz prysnąć ale nie mam kiedy....

Evelyna,

dziękuję, nie żałuje nic ze go kupiłam :)

zakupy na overstock są bardzo łatwe, ale do ceny produktu należy doliczyc cło i koszt wysyłki, które wynosza prawie tyle samo co cena produktu. Warto więc poczekać az dywan będzie w promocji, i kurs dolara będzie mniejszy. Wyszperałam moja fakture za dywan w PLN: cena dywanu (5' x 8') 793 + wysyłka 311 + cło 366 ... no i tak to wygląda, że wrzucasz do koszyka, przechodzisz dalej, gdzie nalicza automatycznie wysyłkę i cło, jest tez opcja bez cła, ale wtedy mogą zatrzymać paczkę w urzędzie celnym w PL i kazać zapłacić, to taki ryzyk-fizyk...

Z nowości mam tylko nowy wazon :lol2:

20150710_132721.jpg

Na trasie powiesiłam zegar, ale nie miałam czasu zrobić fotki...

Ach, dziękuje Lui http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c050.gif

W całej Polsce nie ma chyba ładniejszych domów od tych forumowych :lol:

Taras najmniej pokazywałam, bo tez i nie ma tam nic ciekawego, pare pomysłów mam na upięknienie, ale u mnie od pomysłu do realizacji mijają niemal lata świetlne :rolleyes: Na początek powiesiłam zegar :cool:

DSCN6182.JPG

DSCN6180.JPG

Kolor mebli okropnie nie w moim guście :sick: będę je impregnować na ciemny brąz... kiedyś :p