Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesi - piknie :yes::yes:

z czasem uzbierasz durnostojki, a potem jak sie przyzwyczaisz ze tam ma stac - nie bedziesz chciala zmienic.

Chyba tylko to lusterko tam nie pasuje - co ono tam robi?? zamiast na scianie wisice?? takie piekne???:yes:

ksiazki masz za daleko, reszte nie widze dobrze, ale poprzestawiaj na srodek polek, blizej szyby maja byc a nie tylniej scianki i wtedy bedzie lepiej wygladac :yes:

Vesi mialam sie pytac, mowilas ze nie mieszcza Ci sie pewne rzeczy na polki u mlodego w pokoju - czy stolarz Ci zrobil polki na stale? nie masz dziurek i manewrowania?

Mania, no wstyd mi było pokazywać ta witrynę, ale z drugiej strony właśnie liczyłam na jakieś uwagi co i jak tam poustawiać :yes: Szukam pięknie oprawionych książek jak u Ciebie, oj drogie toto, a ta witryna przyjmie ogromna ich ilość :rolleyes: całej nie mam w planach zapełniać książkami ale trochę bym chciała. Lustro, nie wiem gdzie je powiesić :oops:

Amtla :hug: ogólnie to okropnie nie lubie tego pokoju, jest tak asymetryczny że ogół wygląda bez ładu i składu ;)

Wczoraj wzięłam sie za montowanie szaf pax do garderoby młodych i okazało sie ze jedna szafa jest pomylona, chcieliśmy kupić 4 obudowy szerokie na 100cm ( 2 głębokie na wieszaki i 2 płytkie na półki i szuflady), w jednej paczce była szafa szeroka na 50cm, ktoś paczkę przełożył na regale z miejsca obok :mad: Poskręcałam tylko 3 szafy i mam nadzieje ze w ikea przyjmą zwrot otwartej paczki.

Pokój młodej.

W planach była sofa dwójka, ale uznałam, ze na dwójce to nie pokima, bo za krótka, wiec lepsza trójka, w ikea była burza mózgów, młodej podobał sie biały ektrop, ale po obejrzeniu ektropa blizej, stanęło na rozkładanym narożniku BACKABRO.

DSCN8579.JPG

DSCN8585.JPG

DSCN8606.JPG

DSCN8583.JPG

DSCN8595.JPG

DSCN8609.JPG

DSCN8615.JPG

DSCN8613.JPG

gdy zaświeciło słońce - pokój zmienił tonacje

DSCN8599.JPG

DSCN8600.JPG

DSCN8602.JPG

DSCN8603.JPG

DSCN8610.JPG

DSCN8617.JPG

Tak więc wygląda dziś pokój młodej....

Puzzle miały wisieć nad sofą, ale teraz nie wiemy czy je wieszac nad kanapa czy nad komodą...

Emila, dzięki, sofy różnią się przede wszystkim ceną :lol2:

Ektrop jest prawie 3x tańszy, ma na siedzeniu poduchy a Backabro ma materac spręzynowy i tyłek nie zapada sie tak jak w ektropie. Na ektropie ja bym nie podrzemała, zbyt miękki. Backabro jest rozkładana, ektrop nie rozkłada sie, ale ma więcej kolorów pokryć do wyboru.

Vesi corki pokuj slicznie wyszedl, a najlepsze ze jak sie przyjrzec to wyglada ze kazdy mebel jest robiony na zamowienie - tak sie wpasowwaly w kazdy kacik, wneke i rozmiarowo :yes:

Z ciekawosci sprawdzilam dzisiaj Wasze Allegro i lokalne macie OLX. Maja tam fajne ladne ksiazki/encyklopedie, mozna tanio wyrwac jak sie poszpera. Mialabys czy do witrynki czy do mlodego na regal, poszukaj.

Sprubuj tez u mlodej na regale przesunac ksiazki na poczatek polek jak u mnie. Bedzie ladniej wygladac :yes: Zegar moze stac na sciance.

Dawno w Ikei nie bylam, jak mialam 10min przedtem teraz mam 100km.

Mania ja też mam daleko, 3 ikee i do każdej ok 70 km.

wczoraj na szybciutko przelecialiśmy przez dział z kanapami. Późno dotarlśmy do Ikei i do tego wydawało mi się, że magazyn zewnętrzny jest otwarty krócej niż ikea. Ale dupke usadowilśmy na tej kanapie i bardzo wygodna. Będą ją mocno rozważać. Chociaż wszędzie najchętniej wstawiłabym uszaki, nie ma nic wygodniejszego :lol2:

Mam roboty w cholere, ale skupic sie nie moge. Kupiłam sobie niedawno Władce pierscieni na bluray... uwielbiam... ale nie mielismy odtwarzacza i wczoraj M. z okazji dnia kobiet kupił mi odtwarzacz, i co? oczywiście musiałam właczyć, a robota jakoś mi nie idzie przy tym :rolleyes:

Musze jeszcze kupic powieści Tolkiena w jakiejś ładnej oprawie do witryny.

Mania,

własnie przeglądałam allegro i olx za róznymi encyklopediami, mam kilka kompletów w obserwowanych.

Pytałaś czy w regałach u młodego moge pólki podnieśc, niestety sa przykręcone na stałe, jedynie w tej środkowej, ruchomej części mozna od tyłu wkręty powykręcać, i podnieśc pólki, ale zostana otwory po wkrętach.

DSCN8291.JPG

Musiałabym powiedziec stolarzowi by zaszpachlował i pomalował jescze raz plecy regału, ale zostana jeszcze dziurki po bokach, no i półki nie będa symetrycznie z tymi po bokach. Sama nie wiem co robić. Najbardziej szkoda mi tych figur szachowych, że sie nie zmieszczą na półkach :(

U młodej ciągle na regale sie coś zmienia, odsuniecie książek tam to nie wiem czy dobry pomysł, kto bedzie kurz scierał za książkami, młoda chetna do porządków nie jest ;)

Przestrzeń mam wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba czyli w pokoju dziennym :bash:

Emila,

ja tez nie mam blisko do ikea, bedzie jakies 60-70 km, bo choc do Krk mam blisko to ikea jest po drugiej stronie miasta :rolleyes:

Kupiłam nózki metalowe, te co u Mani były pokazywane, niestety ażurowych juz nie było, ale wzielam 8 niskich i 4 wysokie, zastanawiam sie teraz czy tych wysokich użyc do stolika przy sofie czy do ławeczki tapicerowanej do postawienia przed łóżkiem u młodej.

Vesi szkoda roboty, ale szkoda ze nie kazalas mu zrobic regulowane polki. Zeby w jednej lini to wiem, to samo na swojej zrobilam, symetrycznie wtedy jest - chociaz mam przekladane polki. Tylko problem z niektorymi albumami - nie wleza na stojaco i musza lezec. Lisc tez wlazl mi na dwie polki, mimo ze nibyten sam rozmiar.

A czy te szachy nie wejda do tej witrynki w salonie?

a moze je sobie postaw na stoliku obok kanap albo tacke na lawie i je tam.

No albo jakis stojaczek badz witrynka specjalnie na nie jak mowi Emi :yes:

a u mlodej fakt, zostaw jak jest, w koncu to jej pokuj, salon na widoku i wizytowka najwieksza tam ustawiaj :D

Właśnie zakupiłam na allegro encyklopedie, zielone będą pasowały u młodego :D

Mania, to przez Ciebie i Twoją piękną biblioteczkę :p

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/60/24/27/32/6024273257

Książki Tolkiena w ładnych twardych oprawach, kosztują majątek :o

Figury szachowe zostają u młodego w pokoju, póki co na biurku - to on jest miłośnikiem gry w szachy :rolleyes: