Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol2:

poważnie to śni mi się twoja zabudowa u nas w domu :lol2: że zamiast ściany na holu mam taką zabudowę z takimi drzwiami do pokoi :lol2:

koszenia współczuję jak teren spory ;) dobrze że u nas i mlecze i chwasty :lol2: chyba u jedynych na ulicy, ale sąsiedzi i tak o taką nie pędzoną trawkę się zabijają :o a to dla konia, a to na kompost :lol2:

Niezmiernie mi miło czytac, ze Wam sie podoba cos w moim domu :D

Mania,

no zaraziłas mnie tymi ksiazkami, tzn w witrynie od poczatku planowałam dac ksiazki, ale nie miałam nic ładnego, a jakos tak do tej pory nigdy nie kupowałam ksiazek dla samej dekoracji :-P no oczywiscie ja te encyklopedie kiedyś przeczytam :lol::rotfl:

ze stolikiem to jednak tak latwo nie bedzie, on jest pomalowany lakierem, zedrzec bym musiała do czystego drewna, bo kolor ma taki, którego niecierpie - czyli jakas wisnia czy cóś inne w odcieniu czerwonym, fuj... najłatwiej byłoby pomalowac kryjąco, wtedy robota szybka i czysta.

U mnie tez koniczyna sie rozpanoszyła, i jeszcze taki chwast płożący, nie idzie tego wytępić, oprysk na dwuliścienne tego nie rusza :bash: na początku targałam rękami, ale to walka z wiatrakami, nie wiem jak tego dziadostwa sie pozbyć, a jest bardzo inwazyjny i wypiera trawe.

Tomkowa,

namiar dostałam, ale nie mam ostanio czasu na szukanie czegokolwiek w hamerykanskich sklepach

Wiem ze mleczy robi sie miód, moja mama taki robi, mieszka na wsi, zaproponowałam jej zeby do mnie przyjechała wyzbierac te mlecze, to powiedziała ze z ołowiem nie chce, bo ta łąka jest przy ulicy, no i chetnych na pozbycie sie mleczy brak, czyli znowu sie mi tego nasieje :cry:

Emila,

wow to masz kawał ogrodu, super! i powodzenia z nożem, mnie naprawdę tylko oprysk ratował, tak na oko, na 1mkw było conajmniej 20-30 chwastów, również babki duzo miałam i innych dziadostw...

Teraz pasowałoby trawnik zwertykulować, ale... jak to zrobie to wiadomo mocno sie trawnik przerzedzi, gleba odsłoni i beda miały dmuchawce idealne warunki do ukorzenienia nim trawa sie zagęsci. Nie wiem co robić :bash:

Aaaa jeszcze jedno, jest teraz na west ładny dywan, zastanawiam sie czy kupić młodej do pokoju np dwa :jeden przy sofie drugi przy łóżku w rozm 70x140, najwiekszy ma rozm 160 x 230 ale sredni sie zmiesci, bo tu słup, tam biurko...

PL-MU451WWAXZD8PL-2.jpg

PL-MU451WWAXZD8PL-1.jpg

czy lepiej kupic jakis jeden ogromny, tkany płasko, taki zeby był od sofy, pod biurkiem i przy łózku

pokój młodej

DSCN8585.JPG

Emi,

no to fajnie sie z sasiadem dogadaliscie, ja niestesty nie mam jak sie skontaktowac z wlascicielem tej dzialki obok, bo ich nie zam, nie wiem jak sie nazywaja i gdzie mieszkaja dokladnie, i oczywiscie nie mam traktora ;)

Mika,

u mnie tez krety ryły zima, na szczescie nie duzo i rozgarniał młody kretowiska na bieżaco jak tylko pogoda pozwoliła.

Ven - nastepna... a co wy tak wszystkie na tą zamianę miejscami łóżka z sofą :rolleyes: juz pisałam kilka postów wczesniej czemu jest tak, ale spok jeszcze raz napisze :D

-tam gdzie teraz stoi łóżko jest zrobione oświetlenie krzyżowe, czyli idac spac zapala lampkę nocna przy drzwiach - gasi będąc w łóżku

-łóżko ma 140 szer, a drzwi sa ok 60 cm od rogu sciany, wiec wchodząc do pokoju pierwsze co to byłoby właśnie łózko, byłoby na styk ze słupem i od drzwi do łóżka byłoby niecałe 2m. Az odpaliłam skechup by pokazac to na wizualce - tak łatwiej niz przesuwac meble i rozkręcac sofę

pokojNatalii1.png

pokojNatalii3.png

pokojNatalii4.png

pokojNatalii5.png

pokojNatalii6.png

No i myślicie ze tak lepiej ????

Edytowane przez vesila

nie :no: :lol2:

byłam przekonana, że drzwi masz na wprost "starego" ustawienia łóżka i myślę...jaka tu logika, otwierasz drzwi i wyro :lol2:

Nie fajnie wyglądałby biurko ustawione na tej części z regałem z białymi półkami? no wiem :bash: trochę jak za karę by się tam siedziało, bo teraz to super pod oknem :rolleyes: ale luźniej by było :wiggle: Chyba, że córka musi mieć dużo miejsca na taniec :lol2:

Biurko po drugiej stronie komina? bo tam komin jest przy regale. Fajnie by było, nawet super, tylko jaj wtedy wyjsc na balkon??? Prawe skrzydło otwiera sie jako pierwsze, nie dałoby sie wyjść na balkon.

Bardzo ten pokój jest niesymetryczny i trudno jakoś tak ładnie te meble ustawić. Próbowałam nawet łózko ustawić tak jak być powinno , czyli zagłówkiem do ściany nośnej, ale za bardzo wysunięte wtedy na pokój i biurka nie dało sie ustawic tak by było dojscie do łózka od strony skosu.

Ni tak ni owak, co najwyzej mozna biurko ustawic bokiem lub tyłem do grzejnika - ot i tyle...