mmikka 22.04.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 U nas trawnik wielkości chusteczki do nosa, w jednym rogu stokrotki się rozsiały, te oszczędzam, bo jedna dziewczynka jak nas odwiedza wianki z nich robi Ale jakie one są cwane, jak się rzadko kosi łodyżki mają na kilkanaście cm. długie, jak często, to na 3 cm już jest kwiatek, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 stokrotki to jedyne zielsko które uwielbiam i kombinuję jak je do siebie sprowadzić no właśnie są śmieszne, bo bardzo dobrze znoszą koszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.04.2016 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Własnie kosze trawe, to jest mój plac boju a to łąka za moim ogrodzeniem pełna mleczy, grrrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.04.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 poważnie to śni mi się twoja zabudowa u nas w domu że zamiast ściany na holu mam taką zabudowę z takimi drzwiami do pokoi koszenia współczuję jak teren spory dobrze że u nas i mlecze i chwasty chyba u jedynych na ulicy, ale sąsiedzi i tak o taką nie pędzoną trawkę się zabijają a to dla konia, a to na kompost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.04.2016 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ven, no to masz koszmary Trawa dla konia?? w Warszawie?? serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.04.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 pod Warszawom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.04.2016 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Niezmiernie mi miło czytac, ze Wam sie podoba cos w moim domu Mania, no zaraziłas mnie tymi ksiazkami, tzn w witrynie od poczatku planowałam dac ksiazki, ale nie miałam nic ładnego, a jakos tak do tej pory nigdy nie kupowałam ksiazek dla samej dekoracji no oczywiscie ja te encyklopedie kiedyś przeczytam ze stolikiem to jednak tak latwo nie bedzie, on jest pomalowany lakierem, zedrzec bym musiała do czystego drewna, bo kolor ma taki, którego niecierpie - czyli jakas wisnia czy cóś inne w odcieniu czerwonym, fuj... najłatwiej byłoby pomalowac kryjąco, wtedy robota szybka i czysta. U mnie tez koniczyna sie rozpanoszyła, i jeszcze taki chwast płożący, nie idzie tego wytępić, oprysk na dwuliścienne tego nie rusza na początku targałam rękami, ale to walka z wiatrakami, nie wiem jak tego dziadostwa sie pozbyć, a jest bardzo inwazyjny i wypiera trawe. Tomkowa, namiar dostałam, ale nie mam ostanio czasu na szukanie czegokolwiek w hamerykanskich sklepach Wiem ze mleczy robi sie miód, moja mama taki robi, mieszka na wsi, zaproponowałam jej zeby do mnie przyjechała wyzbierac te mlecze, to powiedziała ze z ołowiem nie chce, bo ta łąka jest przy ulicy, no i chetnych na pozbycie sie mleczy brak, czyli znowu sie mi tego nasieje Emila, wow to masz kawał ogrodu, super! i powodzenia z nożem, mnie naprawdę tylko oprysk ratował, tak na oko, na 1mkw było conajmniej 20-30 chwastów, również babki duzo miałam i innych dziadostw... Teraz pasowałoby trawnik zwertykulować, ale... jak to zrobie to wiadomo mocno sie trawnik przerzedzi, gleba odsłoni i beda miały dmuchawce idealne warunki do ukorzenienia nim trawa sie zagęsci. Nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Vesi a może skosić tą łąkę za płotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Tomkowa, namiar dostałam, ale nie mam ostanio czasu na szukanie czegokolwiek w hamerykanskich sklepach To ja poproszę o podzielenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.04.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 i to nie jest zły pomysł, gorzej gdy ktos doniesie właścicielowi i ten policje naśle na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.04.2016 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Aaaa jeszcze jedno, jest teraz na west ładny dywan, zastanawiam sie czy kupić młodej do pokoju np dwa :jeden przy sofie drugi przy łóżku w rozm 70x140, najwiekszy ma rozm 160 x 230 ale sredni sie zmiesci, bo tu słup, tam biurko... czy lepiej kupic jakis jeden ogromny, tkany płasko, taki zeby był od sofy, pod biurkiem i przy łózku pokój młodej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 22.04.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Jeden duży tkano płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 vesi nas sąsiad gonił jak na działce nam rumianek sie wysiał. kazał kosić, żeby mu się w polu nie rozsiało. tzn nie wiem w jakim toni to mówił. bo mąż z nim gadał i chyba sąsiad sam wjechał traktorem na naszą dzialkę i skosił to badziewie. Mąż też kilka razy kosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 2 dywany nie a nie chcesz spróbować zamienić stronami łóżko-sofa? wtedy biurko stanowiłoby także logiczną część wypoczynkowo-biurową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 23.04.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Vesi, ale masz piękną wiosnę na działce. Dywan z trawy powala na kolana. W nas krety (nawet zimą) zryły całą okolicę, bo nie tylko naszą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.04.2016 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Emi, no to fajnie sie z sasiadem dogadaliscie, ja niestesty nie mam jak sie skontaktowac z wlascicielem tej dzialki obok, bo ich nie zam, nie wiem jak sie nazywaja i gdzie mieszkaja dokladnie, i oczywiscie nie mam traktora Mika, u mnie tez krety ryły zima, na szczescie nie duzo i rozgarniał młody kretowiska na bieżaco jak tylko pogoda pozwoliła. Ven - nastepna... a co wy tak wszystkie na tą zamianę miejscami łóżka z sofą juz pisałam kilka postów wczesniej czemu jest tak, ale spok jeszcze raz napisze -tam gdzie teraz stoi łóżko jest zrobione oświetlenie krzyżowe, czyli idac spac zapala lampkę nocna przy drzwiach - gasi będąc w łóżku -łóżko ma 140 szer, a drzwi sa ok 60 cm od rogu sciany, wiec wchodząc do pokoju pierwsze co to byłoby właśnie łózko, byłoby na styk ze słupem i od drzwi do łóżka byłoby niecałe 2m. Az odpaliłam skechup by pokazac to na wizualce - tak łatwiej niz przesuwac meble i rozkręcac sofę No i myślicie ze tak lepiej ???? Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.04.2016 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.04.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 nie byłam przekonana, że drzwi masz na wprost "starego" ustawienia łóżka i myślę...jaka tu logika, otwierasz drzwi i wyro Nie fajnie wyglądałby biurko ustawione na tej części z regałem z białymi półkami? no wiem trochę jak za karę by się tam siedziało, bo teraz to super pod oknem ale luźniej by było Chyba, że córka musi mieć dużo miejsca na taniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.04.2016 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Biurko po drugiej stronie komina? bo tam komin jest przy regale. Fajnie by było, nawet super, tylko jaj wtedy wyjsc na balkon??? Prawe skrzydło otwiera sie jako pierwsze, nie dałoby sie wyjść na balkon. Bardzo ten pokój jest niesymetryczny i trudno jakoś tak ładnie te meble ustawić. Próbowałam nawet łózko ustawić tak jak być powinno , czyli zagłówkiem do ściany nośnej, ale za bardzo wysunięte wtedy na pokój i biurka nie dało sie ustawic tak by było dojscie do łózka od strony skosu. Ni tak ni owak, co najwyzej mozna biurko ustawic bokiem lub tyłem do grzejnika - ot i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.04.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 to balkon jest? a nie lustrzana szafa? o matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts