Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Ano balkon tam jest, tylko nie wiem z twojej reakcji czy to dobrze czy żle ?:lol2:

tak wygląda druga strona jej pokoju

DSCN8603.JPG

DSCN9997.JPG

Bedac juz przy temacie pokoju młodej, mówicie dwa dywaniki nie, to siem słucham i nie kupiłam, no ale za to jest na west terazznowu cos co juz dawno widziałam oczami wyobrazni w jej pokoju: portal kominkowy :D a na nim to lustro co teraz stoi na podłodze, brać ? czy nie i zostawic jak jest ??

PL-EW335WWAY4O4PL-1.jpg

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zmieści sie portal :yes:

Verticale, bo trzeba było czyms zasłonić okno, a ja nieniawidze prasowac i wieszać firan/ zasłon oraz kurzu ktore sie w tym zbiera, choc mi sie podobaja bardzo woale i mięsiste zasłony ... przypomniałas mi ze miałam zamówić u stolarza listwy dekoracyjne dookoła, zapomniałam o tym zupełnie :o

Dobra Venus, specjalnie dla ciebie i wszytkich pozostałych :lol2:

DSCN8678.JPG

DSCN8682.JPG

DSCN8684.JPG

DSCN8680.JPG

DSCN8683.JPG

a ja ponawiam pytanie - czy wstawiac tam portal kominkowy i na to lustro? żadna konsolka, stoliczek, regał, nic co ma głebokosc wiecej nic 20cm tam byc nie moze, zeby mozna otworzyc drzwi balkonowe i nie rozbic szyby o kant jakiegos mebla

ej no dla mnie super :wiggle: tak się odgraciło i perspektywa do zdjęć super :yes: tylko czy Młodej wygodnie? :lol2:

A gdyby tak....:rolleyes: łóżko odwrócić, przytulić do ściany, sofą wyjechać na środek plecami do łózka i na ścianie na której teraz jest sofa dać ten kominek? zmieści się? wykonalne to w ogóle? :lol:

A łóżko dasz radę zrobić równolegle do sofy - w skieczapie ofc :lol: ?

albo całkiem namieszać :lol2:

Łóżko jednak na wprost wejścia (drzwi trochę jednak je zasłonią), sofa w miejsce łóżka, duży dywan i wtedy ten portal tam gdzie pierwotnie chciałaś :rolleyes:

Edytowane przez Venus_m

Dobrze ze to program i można myszka meble przesuwać,

dywan ma 2mx3m i ledwo sięga od łóżka do sofy

pokojNatalii32.png

pokojNatalii34.png

pokojNatalii35.png

pokojNatalii37.png

pokojNatalii33.png

pokojNatalii36.png

a mi najbardziej podoba sie tak jak poniżej, jest ład skład i przestrzeń, póki co tak zostaje

portal kominkowy zakupiony, jeszcze jakis dywan trzeba znaleźć za 500+ :lol2:

pokojNatalii22.png

Emi, w tym pierwszym układzie ?

Ven, mogłoby tak być jak ci sie podoba, lecz wtedy jest problem z gniazdkami, za kanapą znajdzie sie gniazdko do oświetlenia krzyżowego, lipa, młoda z tego korzysta gdy idzie spać; przy grzejniku z prawej strony jest komplet gniazd (potrójna ramka w sumie 5 wejść + internetowe) zrobione specjalnie pod biurko, a przy regale jest jedno gniazdo na kominie, czyli potrzebna byłaby przedłużka z co najmniej 4 wejściami na wszystkie sprzęty i będzie mi sie to tak walać po podłodze pod biurkiem. Biurko zachodzi kawałek na komin, tak jak szafka nocna kawałek na grzejnik, tak biurko zasłania cały grzejnik a szafka mieści sie idealnie miedzy łóżkiem a biurkiem i zasłania gniazdka przy grzejniku.

Tam jest słup, przeca dziury w dywanie nie wytne.

Sprawa wyglada tak, jak zmienie układ mebli to szlak trafi całe rozmieszczenie gniazd i oświetlenie krzyżowe dla lampki nocnej, wszedzie beda musiały isc przedłużki. Jak zostanie jak jest, to problem z dywanem, słup nie pusci dywanu poza sofe ani o cm, dlatego chciałam kupic dwa małe, jeden do sofy drugi do łózka, bo przy łózku jeden malutki (jak jest teraz) wygląda żałośnie.

Ide sprzatac dalej, zaraz ma przyjsc pan od alarmu, jak jest gorąco to sie co chwile włącza alarm pożarowy.

Nie pasuje mi przez te gniazdka, bo biurko zasłania regał i tak śmiesznie tylko pól komina, grzejnik na widoku i szafka nocna tez w połowie nachodzi na grzejnik, zero symetrii, biurko trzeba bedzie obchodzić, sorry nie bede młodej utrudniać korzystania z pokoju dla ładniejszego ogólnego widoku, starałam sie ale nie przekonuje mnie ta zmiana, a na myśl ze trzeba sofe rozkręcać i przekładać leżankę na dugą stronę to mi gorzej :rolleyes: to juz wole bez dywanu pod sofa, chyba ze młoda bardzo będzie chciała, w końcu to jej pokój. a koleżankami nie ma sie co przejmować, jest typem samotnika, nie przychodzą koleżanki ani koledzy ;)

Vesi strasznie ciezko ustawic, mimo ze pokuj duzy. Mysle ze problem najwiekszy jest w tym ze to nie normana kanapa a naroznik .

A probowalas przestawic regalik z ksiazkami??? w inne miejsce?? Kominek bylby fajny ale najlepiej wygladal by naprzeciwko kanapy.

Jak sie nie da to moze go nie brac? Moze to juz za duzo? chociaz szkoda. Bo fajna dekoracja plus wsadzic tam bio kominek jak mowilas mozna.