Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Regał można przestawić tylko w miejsce czerwonej komody, tylko po co? co zrobić z ta wnęką pustą, biurko sie tam nie zmieści.

Sofa trójka czy narożnik to jeden pieron.

Hmm, po za tym takie ustawienie jest najłatwiejsze i najwygodniejsze, ciężko jest właśnie coś tu poprzestawiać nie zagracając.

Dla mnie problemem jest ten czerwony kolor, muszę czym prędzej przemalować ta komodę na biało, albo w ogóle ja wynieść do garderoby; fotel trochę złagodziła skórka, ale to za mało, potrzebny jakiś pokrowiec. Jeszcze pomyślę co z tym dywanem.

Meble zostają jak są.kropka

Póki co...

Dzięki za sugestie, fajnie było oderwać sie od programu księgowego :sick: i pobawić w sketchup :wiggle:

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesila, wlazłam na Twój wątek rano i chciałam się przywitać i coś napisać o ustawieniu w pokoju, a tu dyskusja zamknięta :-(

ale jednak wrzucę - skojarzyło mi się z wejściem na kanapę

http://www.domoplus.pl/nasze-programy/produkcje-domoplus/podzielic-m2/800/pokoj-12-letniej-julki

bo chciałam zapronować ustawienie z łóżkiem koło słupa, ale odwotnie, tzn. zagłówek od strony wejścia, zasłonięty regałem, dzięki odwróceniu łóżka wejdzie głębiej pod skos

niebieskie - zagłówek, czerwone - regał

przy takim ustawieniu byłoby więcej miejsca, słup przestanie być słupem na środku pokoju, a stanie się elementem ciekawej zabudowy, dodatkowo leżąc na łóżku ma się możliwość patrzenia przez okno

to był mój głos w zakniętej dyskusji

światło krzyżowe przy kanapie też wygodnie mieć, a przy tym ustawieniu łóżko na tyle blisko drzwi, że wchodząc można od razu lampkę przy łóżku zapalić i zgasić główne światło

v.JPG

Dzieki Mamik za chęci :), ale żadnych więcej regałów, wszelkie chowanie mebli jednych za drugimi kojarzy mi sie z prl-em kiedy szafami dzielono pokój na dwa z braku miejsca. Łozko dostanie narzutę i juz będzie inaczej wyglądało, tylko nie wiem czy to ma sens, moje dzieci nigdy nie ścielą łóżek, tzn nie poprawiają pościeli, ja na gore wchodzę rzadko, najczęściej po to by im pościel przewietrzyć gdy jest łada pogoda, wiec ta narzuta to chyba tylko do zdjęć ;) Jak mieli wspólny pokój na dole to zawsze ja ścieliłam, bo patrzeć na takie rozbebłane łózka nie mogę, a ze na góre nie wchodzę to co z oczu to z serca :D mam niej roboty :D

Chyba wiecej nie odwaze sie pokazac pokoju młodej :p

Ok, wazniesza jest moja witrynka, sa juz ksiazki, ale ciagle mało :rolleyes: a tanie toto nie jest ;)

DSCN8676.JPG

DSCN8677.JPG

Tomkowa :rolleyes::p

Mania, bo to jest witryna w pokoju dziennym tu sie wszystko zmieści :yes:, to u młodego w tej szarej zabudowie nie mieszczą sie książki pionowo ;)

Kupiłam na all filiżanki pasujące wzorem do wazonu, piękne czarno-złote :wiggle: jeszcze nie przyszła przesyłka, dawać je do tej witryny, czy nie pasuje?

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/61/33/01/16/6133011661

ale zlota :jawdrop:

bedziemy skrobac :p

kupilas to sa, najpierw musisz je w witrynke wsadzic zeby zobaczyc czy beda pasowac. Kolorem pasuja ale nie wiadomo czy pojda z ksiazkami.

Jak dostaniesz postaw i zdecyduj :)

jedynie co wyciag te poduszki - no co jak co ale poduszek w witrynie to jeszcze nie widzialam a one napewno z filizankami nie pojda :wiggle:

Ja ci dam skrobanie tego złotka http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif wiem ze ty nie lubisz złotych dodatków, ale ja mam tego troszkę w domu.

Na oko wydaje sie mi ze ten komplet kawowy to zniknie w tej witrynie, wiec najprawdopodobniej wyladuje w szafce kuchennej lub w kredensie.

Tak, tak ,poduchy na pewno nie powinny byc w witrynie, ale jeszcze duzo ksiazek muszę nakupic zeby pustką nie świeciło, wiec jest tam co popadnie :oops:

Lena, dziekuję :D

Mania, strach bedzie podac gosciom kawe w tym bo jak tylko na chwile odejde to beda skrobac :rotfl:

Serio, to nie wydaje sie mi by to było złoto, za tanie to było, ale moja mama ma własnie takie rózne dzbanuszki, talerzyki z prawdziwym złotem, pójde do niej skrobac.

Ciekawa jestem co tam masz ciekawego do pokazania :popcorn:

A ja wzięłam sie za ten stoliczek co go przywlokłam z wystawki, lakier zeszedł po uzyciu preparatu citrigrip, ale teraz trza bejce zetrzeć, masakra, samymi rencami nie dam rady, muszę jutro szlifierkę uruchomić. Nóżek nie tykam, pomaluje farba kryjącą.

Spoko Mamik, filizanki pójda do kredensu w kuchni, postanowione.

Słuchajcie, załamka... przyszła lampa - plafon nad wejscie, w opisie szkło i metal, cena 303zł, no to myślałam że strach bedzie powiesić, bo jeszcze przyjda i ukradną... Wiecie co przyszło? PLASTIK!!! wszystko plastikowe?! nawet szybka plastik :wtf: kużwa moze 50zeta za to bym dała za ładny wygląd :mad:

Zeby nie było że kłamie zrobiłam screenshot ze strony sklepu, w pon dzwonie co oni za kit wciskają. Cholera :bash::bash:

imperiumlamp kerry porch.jpg

Vesi pisalam ze cos Ci pstrykne

chodzi o Twoja witrynke. Poprzesuwaj sobie ksiazki i wszystko na srodek polek, nie bedzie takie wcisniete pod tylnia szafke, nie bedzie pustego miejsca i bedzie lepiej widac.

Zrobilam Ci podglad jak wyglada na srodku u mnie i jak jesli wsune w tyl

Strasznie ciezko zrobic mi fotki bo sie wszystko odbija

IMG_0343-side.jpgIMG_0370-side.jpg

i ksiazki tez na srodku

IMG_0352.jpg

IMG_0343-side.jpg

IMG_0370-side.jpg

IMG_0352.jpg

Mania pięknie... ja swoje książki i resztę tez mam odsunięte od ścianki regału, za twoją radą, tylko mój regał jest głęboki na jakieś 40 cm więc luzu będzie sporo przed i za książkami tak czy siak.

Dodzwoniłam sie do sklepu imperiumlamp, napisałam mail, i dostałam odpowiedź, że to jakiś super mocny polimer włoski, a nie chiński badziew i moge zwrócic lampe lub dostac 5% rabatu :eek::rotfl: śmiech na sali... Po moim mailu, najpierw zmienili na stronie produktu opis materiału na polymer, a potem w ogóle zniknęły te lampy ze strony sklepu. Całe szczęście że zrobiłam sobie ten zrzut ekranu, mogę iść do sądu oskarżyć ich o niedotrzymanie warunków umowy i żądać odszkodowania w podwójnej wysokości wartości lampy, ponaddto maja też podobne lampy tego producenta,

imperiumlamp kingsale porch.jpg

cena ta sama, opis: stal i szkło, czyli co ? ja za plastik zapłacę tyle samo co za stal i szkło??? czy dalej robią ludzi w bambuko?!

Nie wiem co robić, lampa mi sie podoba, i mogłabym ja zatrzymać ale nie za taka cene...

Idź w zaparte: zwrot całości w ciągu 14 dni albo przekazujesz sprawę do powiatowego rzecznika praw konsumenta. W pewnym powiecie pani rzecznik jest całkiem sensowna ;) ;) ;)

Poinformuj ich też, że posiadasz zrzut ekranu z informacją o lampie z ich sklepu, jak również wszelkie mailowe potwierdzenia zakupu. I niech wtedy główkują.

Porządny sklep wiesz co by zrobił? Zwrócił całość, przeprosił, pozwolił pozostawić lampę i jeszcze dorzucił rabat na przyszłe zakupy w ich sklepie. Tak się wygrywa klientów przy reklamacjach.