Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Iscra, zwrot mi też zaproponowali + pokrycie kosztów odesłania, ech ....

Przyszedł juz portal kominkowy z westa

tak było

DSCN8603.JPG

fotki robione późnym wieczorem

DSCN8702.JPG

zastanawiamy sie z młodą czy odesłac...

Filizanki tez juz mam, to sa właściwie filiżaneczki, takie małe ze zginęły nawet w kuchennym kredensie, hehe... ale są śliczne :)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam:) Podglądam wątek od pewnego czasu:welcome: Moim zdaniem w pokoju za chwilę może być za dużo "elementów". Nie wiem czy się zmieści, ale dałabym w miejsce tego portalu biurko, a lustro powiesiłabym poziomo na ścianie po prawej stronie od drzwi. Pozdrawiam serdecznie.

Mnie się podoba :yes: Tylko teraz.... ;) :lol2: Bardziej wzrok przykuwa regał, dałoby się go odgracić? Tj. popakować wszystko w ładne pudełka i porządnie zaaranżować, czy to jeszcze nie ten wiek na takie zabawy u Młodej? :)

Może jakaś pufka pod portal? a na portal szkatułka? Nie wiem w jakim wieku masz dzieciątko Vesi :o ale jak pannica to na pewno doceni, a jak teraz za wcześnie to jest potencjał na później. Jak pufka niet to może fotel przy regale? :rotfl: to pomogłam :lol2:

Witaj Octans :welcome:

Jeśli jeszcze raz ktos napisze żebym przestawiła biurko/ łózko/sofe to http://emoty.blox.pl/resource/breakpc2.gif

żartuje oczywiście :p

biurko nie może stać w miejscu tego portalu, bo tam jest wyjście na balkon to raz, dwa jest dłuższe niż ta wnęka.

Lustro zostaje gdzie jest, jesli zostawimy portal to lustro będzie wisiało nad.

Przerabiałam przestawienie mebli w tym pokoju juz chyba na wszystkie możliwe sposoby i nie udało sie nic bardziej praktycznego wymyślić niż to co jest http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif Jak kogoś razi taki układ mebli, to no trudno...

Ven,

młoda ma 16, tak racja ze na regale za dużo :yes: zegar na scianie wyladuje tylko musze haczyki tesa kupic, docelowo tam maja być tylko książki, tylko jeszcze tylu nie ma. Natomiast pod portalem chciałam dać latarenki, o ile zostawimy, a kiedyś może biokominek, to jest takie bardziej pobożne życzenie, bo M. pomył skwitował śmiechem ;)

Vesi teraz z daleka wyglada jak konsolka. A kupilas to z mysla ze ma wygladac jak kominek, wiec trzeba go zapelnic, a pomyslow sa miliony, zrobilam Ci mala galeryjke, daj znac czy dziala:

http://s835.photobucket.com/user/szlachtowska39/slideshow/Fireplace

musisz tyl zmienic - cos ciemnego badz jasnego zeby nie bylo widac sciany i listwy na podlodze, zeby wygladalo jak srodek kominka a potem sie pobawic

Twoja corka ma 16?? a ja caly czas myslalam ze masz jakiegos brzdaca 6-8 letniego :lol2:

16 lat? :jawdrop: a kiedy tak urosła ? :jawdrop:

Zegar bardzo fajnie wygląda w regale, więc z tymi haczykami aż tak bym się nie spieszyła :no: kwiatki też widzę tam ładne, no a reszta książki i może na dół te białe pudełka co widzę na zdjęciu?

Portal mi się podoba, bardzo :yes: zostaw. Jako konsolka jest właśnie ekstra :yes:

Przeszła u nas burza z gradem i jestesmy bez prądu, żywcem nie mam co robic teraz, ani chaty posprzatać nie moge bo bez pradu nie ma wody :bash: musiałam sobie wiifi z tel udostepnic, cale szczescie ze mialam ful baterie w lapku.

Mania,

link działa, ale poogladam sobie te inspiracje kominkowe jak wróci prąd, bo zeżry mi cały darmowy net od operatora mobilnego.

Czesto widziałam nad kominkiem tv, jestem na etapie poszukiwania jakiejs komody na wysokich nózkach lub konsoli pod tv. Mamy "stary" telewizor nieużywany i tuner cyfrowy, ktory oplacamy (pakiet z neostrada i tel domowym) a tez nie jest do niczego podpiety, wiec pasowałoby to jedno z drugim do kupy podłaczyc, a na górze w holu, pokojach dzieci i salonie nad garazem sa gniazda tv-sat. i tak mnie olśniło czy moze by ten portal wstawic do holu i nad powiesic tv... Temu na wysokich nózkach bo akurat tam jest gniazdo odkurzacza centralnego i mowy nie bym je czymś zastawiła...

Młoda jest jaka jest, młody rok młodszy, no tak to bywa jak sie wczesnie zaczyna :lol:

Kurna oddaliby ten prąd, zaraz bedzie ciemno :mad:

Vesi to duże masz te dzieciaki, mi też sie wydawało, że młodsze. Moja ma 8 - 1 czerwca skończy :lol2: więc mogę szaleć w jej pokoju i robić jej po dziecinnemu, na taką francje elegancje mamy jeszcze czas :D

Zresztą zainspirowałaś mnie do roboty i też sie wzięłam za jej pokój, za dopieszczanie :)

hmmm a jakby to biureczko tam zamiast tego kominka postawić????? :p :P :p :P :p :P

Wczoraj byłam z młodą w Krk na rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorką liceum z maturą międzynarodową, a potem pojechałyśmy na zakupy.

Młoda oglądała szmatki a ja dekoracje do domu:lol2: ona wróciła z kiecką a ja z tym:

00bcfff86423ac39db207922a44e5130.jpg

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81MlT-A4rLL._SL1500_.jpg

te lusterka są wypukłe, uwielbiam tikeja :yes:

Zrobiłam fotki telefonem i wyszło takie se to zdjecie, wiec poszukałam zdjec w sieci :p mam dokładnie to samo.

Gdzie ty masz te lusterka?? pokazuj, bo ja normalnie ze szczęścia mało nie skakałam w tym sklepie jak je zobaczyłam, ile ja sie takich naszukałam tutaj w pl to szok, juz chciałam w uk kupować ale nie chcieli wysłać do pl, a tu nagle jak z nieba mi spadły kiedy juz sobie odpuściłam...

a tu sa :lol:

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/1220/backyard/IMG_0569%201_zpspkrur8nw.jpg

tez z telefona robilam .

Vesi kupilam je hmmm...oj grubo ponad rok temu. W szafie lezaly :cool: toz ja wszedzie mam pelno lusterek poupychanych. Ostatnio pozyczalam sasiadce jak jej zdjecia robili domu zeby sprzedac :cool: u niej pierwsza zawisly na scianach, powiedzialam jej ze ja zabije jak sie stlucze :cool:

kupilam jeden set i polowalam na drugi, umyslilam ze 6 w sam raz byloby na ta sciane nad schodami. Ale tak polowalam ze wiecznie zapominalam. Potem plan byl w Granatowym powiesic , ale przez ostatnie pare dni kombinuje je cyknac u mnie w sypialni bo mam tylko jedno tam :cool:

w szafie lezaly ale to jedyne lusterka o ktorych nigdy nie zapomnialam :p

i nie, nie malowalam, juz takie kupilam, bo sa w roznych kolorach. raz widzialam w bialych i mialam wziasc i cos mnie M zagadal i nie wzielam.

to po prawej takie samo jak po lewej, stoi pod skosem i wyszlo mniejsze na fotce

raz sie sfrajerowalam.....na lokalnych ktos wielkie sprzedawal, nie wzielam, a potem zalowalam

Mania, moje leżą póki co w bagażniku :rolleyes: fotki znalazłam na amazon, niestety juz ich nie mają, ciekawa jestem czy w innych polskich tkmaxx tez mają te lusterka wypukłe...

Mika ja zawsze ide do tikeja pooglądać i rzadko zdarza sie mi wyjsc z niczym :D

M. przykrecił lampę nad wejsciem do domu. Sklep ostatecznie udzielił mi 25% rabatu i darowałam sobie odsyłanie lampy, głównie dlatego ze juz mi sie nie chce szukac innej. Niestety, M. przykręcał lampe gdy byłam na zakupach i zamontował odwrotnie, musze ja rozkręcać i zmontowac poprawnie, na szczescie nie ma potrzeby odkrecania jej od sufitu.

Takiego mam miszcza montażu :lol2:

DSCN8710.JPG

No ale Vesi - co chcesz...maz sie zaprzyjaznil z muchami i pajakami :cool:

laza po suficie, chociaz raz zobacza prawdziwa latarne :)

mam to samo....jak nie upilnuje to trzeba poprawiac , wszyscy na jedno kopyto :cool:

nawet nie pomyslalam ze mogly byc na amazon. To byly takie jak Twoje, jak moje, blado-zlote i a la kremowe - ale byly tak jasne ze prawie biale bo je widzialam.

to te choineczki co pisalas? wsadz je w glebe idz nowe z lasu przynes :cool:

Sprawdz jeszcze jedno - bo tez mam male z lasu, w tym roku pieknie puscily, ale w zeszlym musialam pryskac - gasienice lubia je zrec, to sprawdzaj co jakis czas, mialam takie lyse galazki jak je zjadly