vesila 15.05.2016 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Mania, ja juz miałam pisać do sklepu ze mi zła lampę przysłali, a to mój M tak poskręcał elementy, że lampa wisi 'do góry nogami' Tak, to te marne świerki, ja nie chce ich wsadzać do gruntu, juz mam w ogrodzie wystarczająco choinek (jodła, 2 świerki, 5 sosen), ja chciałam je formowac w kule na pniu, a te france nie chcą rosnąć, jak dalej nic z nich nie będzie to wywalę. Ven, to biegusiem do tikeja, macie ich chyba parę w Wa-wie Ogłoszenie nie muratorowe: szukam w Krk, blisko AGHu, dobrego internatu dla młodej, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.... będę wdzięczna za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.05.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Chyba jutro pogonię normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.05.2016 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 Lampa przed wejściem poprawiona. Zdjęcia robiłam po 18tej, dopiero wtedy świeci tam słońce, czyli raptem pare godz dziennie przez jakieś 3-4 m-ce w roku. Mech rośnie najlepiej po tej stronie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.05.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Vesi ale Ci zazdroszcze tego wejscia , na srodku domu, dwa slupy, z sensem mozna cos ustawic, postawic i zrobic, nie jak u mnie a te choinki to napewno sosny? duzo nie widac ale wygladaja jak nie -sosny, ale jak jodla , odzywke im dajesz? moze rusza. Ja mam takie malutkie w ziemi , u Was cieplej wiosna predzej a na moich jest pelno nowych pakow na nowe galazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.05.2016 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Nie nie, to nie sa sosny w tych donicach, to sa świerki, dostały nawóz do iglaków Bukszpan - ten w rabacie pięknie nowe pędy wypuscił, kuliste tuje też przez co straciły kształt, na szczescie sa formy do cięcia roslin, musze sie w takie zaopatrzyć : http://e.allegroimg.pl/original/15/61/76/11/40/6176114030_1 http://6.allegroimg.pl/original/15/61/75/48/40/6175484038 http://ws2-media4.tchibo-content.de/newmedia/seo/eccfa6aeb8629850/.jpg bo tak na oko jak zaczełabym przycinac to chyba sam pień by został ale tu fajnie pokazane jak ciąć http://assets2.ogrodowisko.pl/uploads/p/11/117951/original.jpg http://bi.gazeta.pl/im/74/12/db/z14357108Q,KSZTALTUJEMY-SPIRALE--Spirale-formujemy-z-bukszpan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.05.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Vesi nawet nie wiedzialam ze takie formy sa - sprytne ja tne na oko, bukszpany, kulisty bez i krecone jalowce . Poki co nie zdewastowalam a najgorzej mi bez formowac w kule bo wysoki i na drabinie stoje a ta "pila" do obcinania lekka nie jest po czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.05.2016 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Ktokolwiek widzał, ktokolwiek wie.... Szukam rolet do okien dachowych, zaciemniajacych, montowanych na ścianie tak jak na poniższym zdjęciu http://www.dekoratorniaokien.pl/fileadmin/user_upload/landing-page/rolety-dachowe.jpg u mnie otwory okienne, czyli wnęka maja wymiar 71cm szer i 173cm wys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.05.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 (edytowane) Ktokolwiek widzał, ktokolwiek wie.... Szukam rolet do okien dachowych, zaciemniajacych, montowanych na ścianie tak jak na poniższym zdjęciu Zapytaj w TEJ firmie Zdjęcie najprawdopodobniej pochodzi z realizacji TEJ firmy, bo znajduje się w ich galerii realizacji. Warto może ich zapytać, czy istnieje możliwość dotarcia do inwestora, a inwestora zapytać o pochodzenie tych rolet Edytowane 24 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.06.2016 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Tomkowa, to zdjecie to wizualizacja - renderowanie zrobione po mistrzowsku, widzisz te łancuszki po bokach, to rolety do okien zwykłych wstawione w program pod odpowiednim kątem. Do okien dachowych musi byc uzyta specjalna rura z naciągiem żeby roleta nie zwisała i do tego sie montuje haczyki na ramie okna, lub musza byc użyte linki lub listwy prowadzące tkaninę wzdłuż ściany żeby nie robił sie taki zwisający brzuch. Znalazłam tutaj takie rolety: http://www.declever.pl/fotky3194/fotos/_vyr_249roleta-rzymska-dachowa-bia%C5%82y-001.jpg http://www.declever.pl/fotky3194/fotos/_vyr_254roleta-rzymska-dachowa-grey-220.jpg Szczerze mówiąc juz mi sie opatrzyły rolety rzymskie, zdecydowanie wole zwykłe proste, no ale jak ni-ma to co zrobię. Zastanawiam sie tylko czy w pokoju młodego pasuje dać takie rolety??? Tam są dwa okna dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.06.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 No to Cię zaskoczę, bo zadzwoniłam do tej firmy (drugi podany przeze mnie link) i uzyskałam zapewnienie, że zdjęcie jest autentyczną fotką ich realizacji. To, że jest wykorzystywane w innych miejscach internetu, to zwyczajne "podłowienie" zdjecia Poprosiłam o odnalezienie danych inwestora i jeśli będą w stanie odnaleźć, to obiecali pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.06.2016 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Sorki Tomkowa, ale takie bajki to niech dzieciom opowiadają, otwórz sobie tą fotke w nowej karcie czy oknie (nie wiem jaką masz przeglądarkę) i powieksz, no ni cholery nie uwierzę ze to real foto nie raz renderowałam swoje wizualizacje... zobacz na mocowanie łancuszków - czy tam grawitacja nie działa? i jak te rolety sie trzymaja sciany po zsunięciu tak idealnie naciagniete - haczyków nie widać ani linek ani prowadnic i jeszcze światło nienaturalne, a gdzie cień od rolet na podłodze? moge uwierzyć w to ze ta wizualizaja jest wykonana dla nich/ przez nich, ale nie w to ze to prawdziwa fotka. Niemniej dzieki za info, jesli faktycznie znajda inwestora a ten poda namiary na wykonwce tych konkretnie rolet, to zwracam honor Edytowane 1 Czerwca 2016 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 01.06.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Zwróciłam uwagę na te elementy, o których piszesz, bo faktycznie jest to na bakier z grawitacją. Może faktycznie ściemniają. Starałam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaklasyka 02.06.2016 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 hej współczuję przejśc z lampą,na takich oknach dachowych chyba by lepiej wyglądały proste rolety...pieknie u Ciebie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 03.06.2016 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Dzięki Aniaklasyka Szukam i kombinuje jak elegancko przesłonić te okna dachowe i trafiłam na sklep gdzie mozna kupic wszystkie akcesoria do rolety, ale nie podoba sie mi element do mocowania, tzw wieszak ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.06.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pasowałyby u młodego rzymskie Sylwia jak Ty masz poprowadzoną listwę sztukateryjną na skosie? Już dawno miałam spytać bo od lat sprzeczam się o to z mężem że się da, a on że się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2016 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Ven, ano tak to było klik i kilka postów nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.06.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Vesi, a dlaczego nie dasz rolet specjalnych na okna dachowe, montowanych do skrzydła okiennego? chociaż te rzymskie też fajne, zapiszę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.06.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Dlatego, ze w naszym mieszkaniu w bloku mieliśmy dachowe okna fakro i rolety tez fakro, fajne okna i rolety, ale... na ramie robił sie grzyb za każdą rolką, a ze to okna drewniane, to trzeba było skrobac do żywego drewna i malowac na nowo. Nie, dziekuje za takie rozwiazanie, zero rolet montowanych na ramie okna, i nie chce tez ram dziurawić, a jedyne jakie znalazłam bezinwazyjnie montowane na ramie okna dachowego to plisy vidella - nie podobaja sie mi, gdyby to chociaż z dobrej tkaniny było zrobione to ok, a to taka flizelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.06.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 jesuuu serio??? a ja właśnie miałam kupić takie tylko, że u mnie veluxy są, okna nie otwierane nigdy (tzn do mycia raz na 100 lat) i reku mamy, więc mała wilgotność, może nie będzie tak źle :confused: Muszę poczytać, czy też trzeba okna dziurawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchrowskadorota 16.06.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Witaj vesila, odbierz priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts