Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

V

Nadal uwazam ze powinnas podwiesic lustro wyzej jakies 10 cm, wtedy masz wiekszy popis z lampkami i bardziej symetrycznie by to wygladalo.

.

Kompozycyjnie i owszem, ale to lustro i tak wysoko wisi moim zdaniem, chyba, że szafka jest bardzo niska? (u mnie jest nad pierwszym kafelkiem - ale ja mam większe wklejane). Także będzie ładnie a nie praktycznie... chyba, że Vesi ma z 180 wzrostu :rolleyes:

Ktoś dał dobry pomysł kinkiety głową w dół - to pewnie takie z ozdobnymi żarówkami.

Ale lustro jest do mycia zebow, czesania sie it - nie do przegladania sie, od tego jest lustro w szafie.

Vesi nie napisalas jaka wysokosc jest od blatu do krawedzi lustra, nie od plytek .

wieszajac 10 cm a nawet 5 cm wyzej chodzilo mi o tak

bathroom-simple-bathroom-remodel-ideas-with-brown-granite-tile-flooring-also-half-wall-included-.jpgbathroom-gray-upper-walls-white-subway-tiles-marble-top-2-leg-washstand.jpg

lepiej to wyglada niz zaraz na plytkach - to jest lustro wieszane nie wklejane wiec wyglad jest tez inny.

Kable sa za wysoko a kabli sie nie przenieise bez kucia , Vesi ma malo popisu z wysokoscia abazurow. Podwieszajac minimalnie wyzej daje sobie szanse symetrii.

kto tak wyierzyl te kable...??? ;)

o abazurach w dol pisalam wczesniej, cos w tym stylu i zadne zarowki co wala po oczach, abazurki sa

Antique+Brass+Satin-Etched+Glass+Wall+Sconce.jpgCobbe-1-Light-Wall-Sconce-with-Glass-Shade-CHLH2420.jpg

jeszcze to ze wszystkie forki sa z netu - Vesi robiac wizualke myslisz ze sie trzymalas rozmiarow??? mniej wiecej? bo jak kupisz a okaze sie ze za duze badz za male to zabawa w odsyanie. Nie masz zadnego sklepu kolo siebie zeby wejsc, zobaczyc i pomacac???

Edytowane przez mania1220

:p

Nadal uwazam ze powinnas podwiesic lustro wyzej jakies 10 cm, wtedy masz wiekszy popis z lampkami i bardziej symetrycznie by to wygladalo.

Jak to dobrze ze mam sciany jakie mam, moge kluc, rozwalac i przenosic. Ale wieszajac lustro wyzej nic rozwalac nie musisz.

Kompozycyjnie i owszem, ale to lustro i tak wysoko wisi moim zdaniem, chyba, że szafka jest bardzo niska? (u mnie jest nad pierwszym kafelkiem - ale ja mam większe wklejane). Także będzie ładnie a nie praktycznie... chyba, że Vesi ma z 180 wzrostu :rolleyes:

Ktoś dał dobry pomysł kinkiety głową w dół - to pewnie takie z ozdobnymi żarówkami.

Ototo własnie miałam pisac, że powiesze wyżej i na palcach bede musiała stac przed lustrem :lol2:

Lustro wisi 126cm od podłogi, ma 80 cm, kable sa 56 od krawedzi płytek, by było symetrycznie, lustro musiałabym podnieśc wyżej 15 cm, to dużo :(

Poszłam zobaczyc co to za Boston z MG i znam :yes:

Zaraz zrobie przymiarke do lustra, nakleiłam tasmy 30 cm przy kablach i zrobiłam zdjecia lustra, po wklejeniu kinkietu do zdjecia dopasowuje rozmiar kinkietu a potem usuwam tasme ze zdecia, wiec proporcje sa mniej wiecej zachowane.

to ile masz wzrostu??? zmierzylam swoje - tez wisi 126 cm od podlogi, jak przed nim stoje widze sie do lini majtek, w koncu myje tylko zeby :p

Nie mowilam 15 cm, mowilam 5 a 10 to max.

no kable wygladaja na za wysokie, moje kable sa 165 cm od podlogi. Najpierw lustro kupilam potem kable ciaglam, zrobilas na odwyrtke? :lol2:

Fakt, kinkiety nie powinny "kraść " tego granatu i bieli:no: takie jak zapodała Mania - te srebrne, byłyby OK., chociaż też poszłabym w prostokącik, ale... bez uporu.

Mania... Ty chyba masz strasznie długie nogi:D U mnie lustro jest na wysokości 107cm - widzę umywalkę i praaawie całe majtki;) w mężowej łazience jest 119cm i też jest ok.

Ale też wolałabym to lustro tak jak jest teraz niż denerwować się jego zawysokością.

odleglosc od blatu do krawedzi lustra mam 37 cm, no nogi mam dlugie (za to tulow krotki ;) zadne aski w gre nie wchodza ;) )

Mierzylam tylko tu w wc gdzie mam knkiety, w lazienkach na gorze nie wiem jak wysoko wisza. 107 tobym prawie kolana widziala :lol2: do polowy ud na bank bo zmierzylam przy duzym w jadalni.

Ja tylko przyklad podalam, ze mozna zniwelowac te za wysokie kable zakladajac kinkiety ktore wisza na dol, ale wiem ze je ciezko znalezc zeby sie podobaly, przewaznie wszystkie stoja na bacznosc :p

Nie miałam czasu na robienie wyklejanek, za to mam aż 2!! kinkiety skierowane w dól które mi sie podobają

http://static4.bajkowelampy.pl/zul_pm_Huguenot-Lake-FE-HUGOLAKE1BATH-Kinkiet-Elstead-Lighting-1000067110_1.jpg

0_0_productGfx_1fef1d8ca3a94c64c93d5eea89c21e95.jpg

no i ten mógłby tez byc w dól... chyba

http://static3.bajkowelampy.pl/zul_pm_Concord-FE-CONCORD1-BATH-Kinkiet-Elstead-Lighting-1000066959_1.jpg

jestem padnieta, jak nie M, to któres młode mnie wykancza

Vesi wszystkie ladne, z checia bym je przygarnela , potrzebuja akurat do 3 lazienek :lol2:

Dlaczego pisalam ze musza byc w dol jako typowe w dol - bo w sumie mozna by ten w gore przekrecic w dol ale jest ryzyko - ze nie ma hmmm...zatrzymywacza??? i ze abazurek gruchnie na ziemie. Te na dol juz skierowane sa tak zrobione zeby nie sadly, te co w gore swieca czasami sa tylko nalozone i przekrecajac je abazurek moze sie oprzec na zarowce co juz ladnie nie bedzie wygladac.

Vesi sprawdz, jesli nie sa typowe w dol swiecace a masz w gore musisz wiedziec jak sa zaczepione abazurki.

Mania

te kinkiety moga byc gora/dół, sa tez podwójne i potrójne i sa skierowane w dól:

http://static5.bajkowelampy.pl/zul_pm_Huguenot-Lake-FE-HUGOLAKE2BATH-Kinkiet-Elstead-Lighting-1000067111_1.jpgklik

http://static2.bajkowelampy.pl/zul_pm_Concord-FE-CONCORD2-BATH-Kinkiet-Elstead-Lighting-1000066962_1.jpgklik

Aniu

dzieki za linki, astro anton oczywiscie znam, piękny, ale jest drozszy od tych elstead lighting które sa równie piekne, wiec po co przepłacac, plafon tez znam, tez mi sie podoba, ale... za mały wizualnie, łazienka ma troche ponad 11m2, jak plafon to minimum 40cm srednicy - a taki znaleźć ładny i w dobrej cenie to - nie ma po prostu;) Zgadzam sie ze lamp jest ogrom, tylko co z tego jak wiekszosc taka nieładna, a jak ładne to ceny kosmos :rolleyes:

Powstawiałam te " kinkiety w dół" do zdjecia

1.kinkiety-w-dol-1.jpg 2.kinkiety-w-dol-2.jpg 3.kinkiety-w-dol-3.jpg

Dwójka mi sie nie podoba :no:

bardzo fajnie.

mi sie tez drugi nie podoba, pierwszy albo ostatni, teraz juz musisz sama zdecydowac :rolleyes:

(mnie cos do tego prastokatnego ciagnie)

jak juz kupisz i przylozysz do sciany to wtedy zdecydujesz czy na dol czy na gore, wazne ze sa na dwie manki jakby co. A noz widelec sie okaze ze na zywo w gore wyglada dobrze . Ale masz jakies zabezpiecenie w razie czego.

moje tez sa na gore i na dol, tylko moje sie na odwyrtke wtedy wklada klosz (jest rowny) i jest nakretka specjalna.

Ja tylko napisalam zeby sprawdzac, czasem nawet w opisie nie pisze ze mozna w dwie strony. Ale nie kazdy sie da.

Przed zakupem jeszcze zadzwonię do sklepu i dopytam czy moge skierowac w dól klosz, niestety nie widziałam tych lamp nawet w Krakowie, to producenct zagraniczny, wiec pewnie beda na zamowienie, ale to nic , moge poczekac te dwa tygodnie.

Mi sie tez te prostokątne najbardziej podobaja, najważniejsze ze juz zawężony mam wybór do dwóch, to sukces po tylu latach :lol2:

:goodnight: