vesila 13.10.2016 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 2 godz malowania i porecz cała pomalowana pierwsza warstwą, najgorzej malowało sie od spodu, nie dało sie miedzy tymi tralkami pociagnac pedzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.10.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Pięknie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.10.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Pieknie to malo powiedziane! profeska ! i co tak pozno sie zabralas??? bardzo ladny odcien, co jest? orzechowate?? podobna bejce chce na schody zalozyc. Znaczy kolor. a z lampkami raczej nie, nie zaluj tub, masz piekna klasyczna lazienke i te lampeczki jej uroku jeszcze dodadza. Tuby jak tuby, nic specjalnego. nie dostalam zawiadomienia ze bylas i cos tu wmontowalas a tak jak juz przy schodach , dzis stalam i patrzylam na schody i sie zastanawialam czy nie odkrecic swich i nie zabejcowac samej poreczy wlasnie bo juz mi bokiem wychodzi mycie bialej a zanim schody zrobie i barierki zmienie to wody uleci ze hej...a tu prosze Ty sie wzielas i robisz cudo (meza jeszcze nie ma? wie czy nie ze zaczelas?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.10.2016 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 A miło mi że siem podoba moja praca, niestety po drugiej warstwie kolor jest duzo ciemniejszy, no ale jedna cieniutka warstwa lakieru długo by nie wyrzymała. Ten lakier jest baaardzo wydajny, kupiłam galon, i chyba nawet 1/3 nie zużyje, na pomalowanie jedna warstwa wszystkich stopni od spodu i co drugiego od góry, plus boki, poszło jedynie 250ml lakieru.A mężu nie wie ze maluje sie dzieje... poręcz juz ma kolor ostateczny ide malowac stopnie druga warstwą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.10.2016 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.10.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 dlaczego "niestety"...??? przyzwyczajona jestes ze schody byly jasne, nalozylas braz to sie za ciemne wydaje, daj sobie czasu pieknie wyszlo i nie zazdroszczam obklejania oooo matkoooo ales miala ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.10.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Vesi dawaj te schody jak Cie nie bylo zdazyly super wyschnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.10.2016 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Nie zdażyłam wszystkich pomalowac przed wyjazdem, dzis dopiero pomalowałam pierwsza warstwe na tych pozostałych stopniach, jutro bedzie druga, a potem tralki i wanga na biało - jeszcze trochę czasu mi to zajmie. Na pocieszenie moge dac kilka fotek ze Szwecji. Mieszkalismy w małym domku, nieco starym, ale uroczym; na osiedlu położonym nad jeziorem. te cudne klucze były w szufladzie jednej szafeczki, zrobiłam wielkie WOW! jak zobaczyłam ten wielki klucz niczym z bajki, dwa małe maja standardowy rozmiar, oczami wyobraźni juz widziałam je w ramie, na pocieszenie zrobiłam sobie wiec tylko zdjecie okno w saloniku gdzie mieszkaliśmy dom sasiada Szweda droga wjazdowa na osiedle i inne uchwycone w czasie podróży W kazdym oknie są lampki stojące na parapetach lub wiszace tuż przy oknie, w domach i blokach, kiedy robi sie ciemno wszyskie lampki w oknach sie swieca, no chyba ze nikogo w domu nie ma. Cudnie to wygląda, na zdj powyzej juz widac te swicace lampki na parapetach. Nie maja firan tylko zasłonki upiete przy parapetach. Domki jak z bajek http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a055.gif Byłabym chora gdybym sobie czegoś na pamiatke nie kupiła, wiec mam szaro-beżową skórkę owcy, lezy na pufie przy sofie i co chwile ją miziam - taka jest przyjemna, aż żałuje ze drugiej nie capnęłam, ale M juz tą jedna ledwo był w stanie zaakceptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.10.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Kiedyś u Mani pisałam, że te światełka w oknach mają siłę przyciągania. Magiczną. To za nimi najbardziej tesknię. Niestety nie mogę jechać, a bardzo bym chciała 31 X ponownie zobaczyć zapalone świeczki / znicze ustawione wzdłuż dróg. Jest ich więcej niź u nas 1 XI na grobach. Klucze cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.10.2016 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 fajne fajne, noooo Mika sie naopowiadala o Szwecji tu tez duzo ludzi ma swiatlo na oknie, znaczy nie ze na oknie, ale stoja stoliki z lampami, same badz jak kanapa stoi to za nia. Vesi, mowisz, nie spodobala sie skorka z mysich psitek mezowi? a gdzie fotka tutaj w wielu sklepach mozna takie klucze kupic, calymi pekami, zrobione na stare. Na starociach tez sa, prawdziwe juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.10.2016 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Faktycznie, zapomniałam, że Mika sporo czasu spędziłaś w Szwecji. Usiłowałam namówić M na IKEA, ale nie dał się, więc jak przypadkiem weszliśmy do Rusta, to wyjśc stamtąd nie chciałam, śliczności w super cenach Przypadkiem, bo nie znaliśmy tego sklepu a szukaliśmy spożywczaka. Z Rusta mam własnie tą milusią sheepskin Ide zaraz malowac stopnie druga warstwą, i zastanawiam sie czy jednak pomalować słupki całe na brązowo jak stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.10.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Vesi sliczny kolor tego baranka! pasuje do kanapy - nie dziwie sie ze ja chcialas no ciekawa jestem co zdecydowalas ze schodami. Jak pamietasz ja zdanie tez zmienilam i swoje nie bede robila z bialym, beda cale ciemne. Dawaj fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.10.2016 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Jestem załamana :bash: chyba bede musiała malowac stopnie od nowa Kupiłam specjalne wałki do lakieru i pędzel, ale malowałam tylko pędzlem. Jedna warstwa było ok, wyszło jakby były dębowe, druga warstwa - porażka, miejscami jasniejsze, jakby niedomalowane. Starałam sie malowac naprawde cieniutko i równo. Od spodu i boki wyglądają okay,ale od góry ... od biedy ujdzie, M juz nawet nie skomentował jakosci mojego malowania tylko ze za ciemny lakier kupiłam, bo tak mi wiercił dziure w brzuchu, żebym w koncu pomalowała te schody, że chyba nie chce mnie wkurzac. W łeb se tylko strzelić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.10.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Na pewno nie jest tak źle poka! a odnośnie lampek to ja zawsze robię iluminację po wejściu do domu. W salonie lampka na konsoli + lampki na ścianie ze sztukaterią, na holu kinkiety lub lampki na konsoli i w kuchni led to obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Vesi pokaz te schody. Nie do konca rozumiem co sie stalo i jakie plamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 31.10.2016 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Normalnie strach pokazac te stopnie, w dziennym swietle ujdzie - jak pisałam, ale gdy zaswiece światło nad schodami, to wszystko wygląda 100x gorzej, co widac na zdjęciu poniżej. No trudno, trza kupic papier scierny, przetrzec jeszcze raz i pomalowac wałkiem, na szczęście tylko sama góra. To jest drewno bukowe, bardzo twarde i nie ma takich porów jak dąb czy sosna, takie brzydkie drewno samo w sobie. Zrobiłam zdjecie z lampą bez lampy zbliżenie na schodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Vesi czy przecieralas papierem po pierwszej wartswie? i czy to byla lakierobejca? czyli kolor z poly odrazu? czy najpierw bejca a potem poly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 31.10.2016 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 no pisałam że masakra przecierałam po pierwszym malowaniu, to jest jakis amerykanski lakier do podłóg, wklejałam wczesniej, do którego dolali barwnik, nie bawiłam sie w bejcowanie, bo to łatwo zepsuc i trudno naprawic. W czwartek M wyjeżdza znowu na pare dni, to sprubuje wtedy to poprawic, pfff... może sie kurna do świąt wyrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 31.10.2016 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Vesi ze amerykanskie to nie znaczy ze dobre na wlasnej skorze sie juz przekonalam ze najlepiej wlasnie wychodzi bejca najpierw a poly na gore (kilka warstw) i tak robie jak mam cos zabejcowac. Z mieszankami juz BO-BOO mialam wlasnie jak Ty schody. Dwa razy mialam tak , raz na krzeselkach a raz na stoleczku i od tej pory klade najpierw bejce a potem poly. Poly wumieszany z barwnikiem jest ciezko nalozyc, wystarczy ze barwnik osiadzie i juz dupa. No i bejca ladniej wsiaka w deske a poly juz nie, dluzej zajmuje i ma ciezej. to nic, zetrzyj i probuj walkiem. mam nadzieje ze da sie poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.11.2016 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 Vesi pościeraj nierówności i dalej czystym lakierem maluj kolejne warstwy. Papier scierny wodny do lakierów. Moczysz go w wodzie i nie robi rys, idzie jak po maśle. To ten taki czarno-zielony.Wałkiem nigdy nie lakierowałam. Najlepszy jest pędzel syntetyczny, taki mieciutki ale elastyczny. A może psiknac lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts