vesila 02.11.2016 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Kupiłam ten papier wodny P240.Emi uzywałas tego papieru juz, jak to sie robi na drewnie? Nie bede juz kupowac dodatkowego lakieru, ten kosztował mnie kupe kasy i zostało mi jescze jakies 2,5-3 litry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.11.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Tak, wiele razy tak szlifowałam lakiery, tylko że wodne akrylowe. 240 może być trochę za gruby. Jakby były jakieś rysy to przelec papierem 600-800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.11.2016 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 hmm, lakier wodny a poliuretanowy z katalizatorem to ogromna róznica, ten co był na schodach to żaden papier nie ruszył, nawet 60 na szlifierce, dopiero preparat do rozpuszczania lakierów, rys sie nie boje, byle toto ruszyło, bo jak nie to znowu czeka mnie jazda z preparatem, matko chyba siekierką zrąbie te schody do tego M nie wyjeżdża jutro, moze w niedziele, moze .... przy nim nic nie zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.11.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Będziesz to jechała znów do zera?Jeśli tak to kup jednak bejcę w tym samym kolorze i najpierw zabejcuj.Jak malowałam szafkę do łazienki to niestety tak samo mi wychodziło. Drzewo nie chłonie już kolejnych warstw przez co trudno uzyskać jednolity kolor. Teraz bym zabejcowała do porządnego efektu a na to lakier. Nie wiem czy fachowiec by się ze mną zgodził ale myślę że lakierobejca jest raczej do podkręcenia naturalnego koloru drewna a nie do jego drastycznej zmiany.Przy mojej szafce omogły kolejne warstwy jednak kolor przez to jest nieco ciemniejszy niż oczekiwałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.11.2016 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Nie jade do zera, chociaż ... zobacze co będzie po malowaniu wałkiem. Dopiero polowe przetarłam, papier wodny sie sprawdza, czyli nie pyli - a to najważniejsze, tylko derwno trochę nasiąka wodą i efekt taki że porobiły sie pory na przedtem całkowicie gładkiej powierzchni,i w tych porach zostaje lakier. Mam drugie całe opakowanie tego preperatu do usuwnia powłok malaskich więc jakby co to pojade tym preparatem. Kuźwa nie wiem jak sie wyrobie do świąt:sick: Kupiłam młodej do pokojju dywan, błękitny i poszewki dekoracyjne na poduchy. Będę mysiała potem uszyć jej nowy pokrowiec na folet biurowy, bo jest czerwony i komode hemnesa albo przemalowac, albo wysiudac do garderoby i kupić coś innego. Ja bym tam widziała sekretarzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 16.11.2016 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Jacie Vesi ty to masz zacięcie! A dywan, akurat taki jakiego szukam. Gdzie go kupiłaś i jakie ma wymiary? Ja już szukam od kilku miesięcy takiego i juz prawie porzuciłam nadzieję, a tu masz! Trzymam kciuki, żeby Ci poszło gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.11.2016 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Taak... nie miaał baba problemu to sobie zrobiła Kordelio dywan kupiłam na vivrehome.pl https://www.vivrehome.pl/p-731657/dywan_darien_light_blue_ivory_182x182_cm niestety ten był ostatni, jesli nie bedzie nam pasować to dam Ci znac. Ewentualnie pozostaje kupic zza oceanu http://www.homedepot.com/p/Safavieh-Dhurries-Light-Blue-Ivory-8-ft-x-8-ft-Square-Area-Rug-DHU554B-8SQ/205138647 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2016 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dostałam info, ze dywan w drodze do mnie Wczoraj kupiłam w tkmaxx ozdoby, są szkalne, niestety były tylko dwie duże szyszki. Moja choinka jest stara i ma tylko 120cm, zdecydowanie za mała na te cacka, ogładałam więc wczoraj w sklepie nowe, ale żadna mi sie nie podobała, sztuczne tak "sztuczne" że masakra, a zywej nie chce:no: jest jeszcze coś koło czego chodze i chodze i zastanawiam sie gdzie bym to mogła dac, i mlodej do pokoju najchetniej zamiast czerwonego hemnesa, tylko czy wtedy malowac? jak? na biało, czarno, inny kolor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.11.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Vesi dywany Safavieh sa tu bardzo popularne i w kazdym sklepie sa Bardzo ladny ten dywan co kupilas. Jak przyjdzie dawaj zaraz fotke. Szyszki niesamowite - nie widzialam takich u nas. A sekretarzyk cudowny. Mi sie podoba bo mam i zawsze mi sie podobaly. Taki kawal mebla w nie nudzoacej sie formie. Kolor? sam w sobie jest bardzo ladny (chociaz ja swoj pomalowalam i do dzis nie zaluje!) zalezy gdzie gopostawisz, zeby sie zgralo z reszta. to co kupujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.11.2016 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Wiem że dywany safavieh sa popularne w ameryce, pełno tego na overstock i innych sklepach amerykańskich. Dywan jest, rozłozyłam i... chyba odeslę, jest bardziej turkusowy nż błekitny. Zdjęc nie zdązyłam zrobic za dnia. Jeśli ten oddam, to kupie inny. Wypatrzyłam taki bawełniany ewentualnie taki albo poczekam aż CETA zniesie cło na towary kanadyjskie i kupie cos w Kanadzie na ebay lub amacon Przymierzałam też do pokoju młodej ten sekretarzyk, tzn zrobiłam model w sketchup i wrzyciłam do wizualizacji. Młoda kręci nosem , nie che sekretarzyka może jakby był biały lub jasny naturalny kolor drewna. Buuu.... Wizualizacje z dywanem i sekretarzykiem u młodej Zamieniłam potem miejscami regał z sekretarzykiem, ale juz mi sie nie chce teraz exportowac i renderowac, moze jutro... Edytowane 23 Listopada 2016 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.11.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Zdjęć nie widać Dywanu szkoda bo ładny. Sekretarzyk to moje marzenie tylko na razie funduszy brak. Ale kiedy obie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.11.2016 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Zadnych zdjęc? czy tylko tych wizualizacji? ja wszystko widze, od kiedy google zlikwidowało picase same problemy z tymi zdjeciami, nie chce sie mi zakladac konta gdzies indziej, juz nie wiem jak mam ładowac zdjęcia z tego zakichanego albumu gooogle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 23.11.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 U mnie nie było widać wcześniej, a teraz już tak. Też miałam giga problemy z googlem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.11.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Ja też już widzę. Dywan super wygląda na wizualizacji. Kolor rzeczywiście jest do bani? Pokaż Sekretarzyk koniecznie bym na biało malnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.11.2016 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) Edytowałam te zdjęcia to sie pojawiły, nigdy nie wiem z którego miejsca mozna pobrać link do zdjęcia żeby był widoczny publicznie. Zdrobiłam fote dywanu, noszzz wyszedł jak jasnoniebieski, a jest bardziej taki pastelowoturkusowy, no i jeszcze sie nie uleżał: połozyłam na dywanie książkę z błękitnym tłem Na biało sekretarzyk? a może na granatowo? chyba musze go narysowac szczególowo z detalami i wtedy bede mogła pobawić sie kolorowaniem, bo teraz tylko fotki z netu nałozyłam na bryłe. Skończy sie tym że ktos to kupi i bedzie figa z makiem Edytowane 23 Listopada 2016 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 23.11.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 No ładny ten dywan Vesi, dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście trudno oddać kolor na zdjęciach, do mnie by pewnie pasował, ale widzę, że jest mały Ja szukam takiego 200x300, a to (jak się przekonałam) niezły wyczyn by znaleźć tak duży dywan na naszym rynku. I do tego pastelowo niebieski. Fanaberia jakaś!!! Co do sekretarzyka to może na granatowo/grafitowo na zewnątrz i biało w środku (tzn. plecki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.11.2016 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 No to wykrakałam, nie ma juz sekretarzyka ... nie wiem czy cieszyc sie ze po problemie, czy płakac że tak długo zwlekałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.11.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Na razie po problemie a kiedyś znajdziesz ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.11.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 szkoda wielka szkoda, wygladal tam super (lepiej niz obramowka z kominka ) no ale to nie koniec swiata, przeciez jest ich troche na rynku. Szukaj bialy by wygladal pieknie z reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.12.2016 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Cos tylko pokaże coraz bliżej końca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts