Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Podoba mi się wersja z drzwiczkami przeszklonymi. Dzięki temu zabudowa wygląda lżej niż przy pełnych drzwiczkach, a wnętrze tak się nie kurzy :) I faktycznie granat mógłby sprawić, że całość byłaby dość ciężka... Ale wyglądałoby to intrygująco :) Więc co do koloru to nie zdecyduję :D

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kilka dni siedziałam i rysowałam, poprawiałam, nie cały czas oczywiscie, tyle co mogłam, teraz właczyłam renderowanie. Drzwi i klamka zajeły mi dwa dni, szczegól do niczego potrzebny, ale musiałam sobie narysować :rolleyes:

Granatowe szafki to faktycznie zbyt cieżko, biała góra i granatowy dół tez słabo wygląda. Zrobiłam jeszcze inną wersje górnych szafek. Ciągnie mnie do jakiegos koloru, szare sa sciany, wiecszary odpada, biały jest okey ale znudził sie mi, z drewna wyjdzie majatek, macie jakies pomysły?

my-office6a.jpg my-office7a.jpg my-office7b.jpg my-office7c.jpg

Emi, najpierw chciałabym wycenic u stolarza, to pewnie mu zajmie kilka dni, to wtedy moze poprubuje cos z ikea, wolałam od stolarza, bo zrobi idealnie na wymiar, ale wszystko zależy od ceny.

A wiesz Mania ze mi sie ta sofka wcisnieta miedzy regałami podoba :p Do TV jeszcze sie nie przymierzałam, ale na pewno siade i zrobie kolejny projekt, chocby p to by zobaczyc jak u u mnie by mogło wyglądac, tylko czasu mi trzeba. Jak juz ustale jak ma wyglądac biurko i szafki nad nim, to zajme sie drugą stroną pokoju i tą sofką.

Iskra, dzieki ze wpadłaś i sie wypowiedziałas :hug: wiem ze u ciebie krucho z czasem, księżniczke wycałuj :hug:

Vesi biale nudne ale z dodatkami kolorowymi nabieraja innego wygladu. Nawet pojemniki na papiery mozesz za szybkami w granacie strzelic :p

Ba! mozesz sciane ktoras na granat walnac, albo granatowa tapete. Mysl "na zas" :p

a polki kolo kanapy stawiaj jak lubisz, to jest cos dostawiane jak cos zawsze mozesz zmienic.

Polki z papierami ktore najczesciej bedziecie uzywac powinny byc otwarte bez szyb, zeby najlatwiej, no chyba ze nie bedzie Ci przeszkadzac otwieranie-zamykanie.

a braz?? z desek bedzie? zabejcowac mozna przeciez. A to latwe - byle nie tym co schody robilas

Mania, myslisz ze w ciemnym drewnie taki home office byłoby ok?

M własnie mówił czy nie lepiej kupić gotowe niz zamawiacu stolarza, pomyslałam od razu o ikea hemnes czarnobrązowy, to co ma młody w pokoju, ale wiadomo to nie bedzie juz tak ładnie wyglądać, a koszt pewnie niewile mniejszy ;)

Iscra, yyy granatowy blat? a sa takie?

Jeju oszaleje zaraz, rysuje rysuje i ciagle nie jestem na stówe przekonana.

Iscra, pomyśle nad tyn granatowym blatem, to moze być ciekawe, ale chyba nie chce białych szafek, tzn jak nic innego nie wymysle to beda białe, albo skoncze na meblach z ikea :-P

Tymczasem poszłam w drewno, oj nie chce myslec ile by to mogło kosztować, ale podoba sie mi:)

my-office8a.jpg my-office8b.jpg office8a.jpg office8b.jpg

i szare fotele np takie

szary-fotel-kubelkowy-01.jpg

tylko wolałabym w tkaninie, nie sztczuczną skóre

a prawdziwa skora nie moze byc???

z doswiadczenia Ci powim bo raz ze przez moj dom przelecialo setki takich foteli a dwa ze wzgledu na prace mamy do czynienia z fotelami taki na codzien - materialowki sa pain in the ass jesli chodzi o smiecenie. Wlazi w nie wszystko - kurz, smieci, pot, roztocza itp you name it

Nie wiem czy ikea ma cos podobnego, licze na to że M. zobaczy wizualke spodoba sie mu i da kase na stolarza, zastanawiam sie tylko czy sosne dałoby sie tak wybarwić, bo dąb czy orzech to na pewno - tylko cena pewnie drugie tyle.

Takie otwarte pólki to nie wiem czy powód do radości ;) najchętniej wszytko bym pozamykała, no ale ... albo wygląd łądny albo praktycznie przy takim układzie.

Kinkietów nie będzie, zrobiłam w projekcie listwe pod szfkami na oswietlenie podszafkowe, natomiast mam juz dawno kupione dwie lamki biurowe stojące, do ledów trzeba bedzie doprowadzić jakoś prąd, żeby kabel nie dyndał midzy blatem i szafkami , trzeba bedzie kuć, czywiscie na M liczyc nie moge, wiec albo stolarza musiałabym o to poprosić, akurat ten jest w budowlance tez obeznany, albo sama, albo ledów niet...

Skóra naturalna na fotelu, oj jak ja nielubie siadać na skórze, jest zimna, może to i praktyczne, ale ja musiałabym miec i tak poduszke pod tylkiem. Ale z naturalnej skóry w szarym kolorze nie widziałam foteli biurowych, tylko czarne i białe chyba, cena takiego była 3xwiększa niż w sztucznej skórze.

Północ już, ale chyba jeszcze zaczne projekt z TV.

PS. szukajac na szybko foteli wyskoczył mi też hamerykański model, tak nawiazujac do amerykańskich rozmiarów kuchenek, pralek, itp :lol2:

http://demotywatory.pl//uploads/201306/1371971618_74wytn_600.jpg

ha ha ha

a wiesz, takie to na specjalne zamowienie dla naprawde wielkich grubasow, ale nogi inaczej robia, znaczy pozadna firma ma jedna noge nie dwie .

Vesi my wlasnie biura robimy, ale jeszcze nie trafilismy zeby ktos taki zamawial :wiggle:

da sie sosne tak zabarwic, pamietasz moje szafki na biblioteke? byl ciemny braz a to sosna. I juz wyblakle byly bo juz ich nie robia, te byly z lat 90tych.

Hemnes z Ikei to tez sosna a bardzo ciemna bejce ma. Doby kolor dobrac i bedzie cool.

Ledowke przyklejasz pod szafka nie na stale ale z pstryczkiem, ciagniesz kabelek w rogu sciany jesli masz tam bok szafki to zasloni, jesli nie - sa do tego listwy maskujace. Ciagniesz do gniazdka i po problemie.

Sosne da się zabejcowac na orzechowo czy debowo bez problemu. Możesz też zapytać stolarza o tańsze drewno typu brzoza, lipa, klon może coś będzie miał. Wtedy kompletnie nie będzie problemu z bejcowaniem, z sosna jest troszkę trudniej.

Ikea to modrzew, chyba nie jest tak problematyczne jak sosna bo na biało meble malują i bejcuja. Na kolor oczywiście też.