vesila 15.05.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Aga, wysyłkowo powiadasz??? to jest myśl, tylko czasu mało mam... poza tym i tak muszę jechać do casto, bo tam ponoć jest niedrogo kamień, który na moje wejście by pasował hmmm tak myślę co zrobić... może kupie tą trawę na allegro i sama posieję w sobotę... mam 800 m do obsiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.05.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Vesi pewnie, ze wysyłkowo:yes: My zbudowaliśmy tak pół domu:lol2: kto by miał czas jeździć ciągle do marketów:mad: 800 m powiadasz? Sporo:eek: Ale dasz radę- pogoda ma się poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.05.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 o raju 5kg trawy do obsiania 200m kosztuje prawie stówę!!! nie wiedziałam że to takie drogie zbankrutuje na trawniku http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g040.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.05.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Nooo tania to ta trawa nie jest:mad: 5 kg na 200 to taka wersja lajtowa. My sialiśmy troszkę gęściej, bo i tak nie wszystka wschodzi i chcieliśmy uniknąć dosiewek. Weź jedną paczkę ekstra:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.05.2012 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Aga, jak sie sieje trawę??? rękami tak szast-prast, czy drobnym maczkiem, czy jest jakaś instrukcja do tegohttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.05.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Vesi szczerze, to do trawy są siewniki- możesz kupić lub wypożyczyć. Ale u nas luby siał ręcznie i na krzyż. Tak lepiej wschodzihttp://www.polishbikers.com/images/smilies/podstawowe/wink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.05.2012 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dzięki Aga, jeśli panowie skończą równanie terenu nim trawę dostanę, to spróbuje metody ręcznie i na krzyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.05.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dzięki Aga, jeśli panowie skończą równanie terenu nim trawę dostanę, to spróbuje metody ręcznie i na krzyż Nie ma za co vesi Ja się zaraz ewakuuję- słodkich snówhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/th_0girl157.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.05.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 na obronę mam tylko tyle żem anemik, często zmęczona, kawy nie pijam (bo nie lubię) i nie wiem jak tej senności sie pozbyć, jak wstałam to nie było juz na nic czasu http://forum.barcis.pl/images/smilies/olaboga.gif jutro wyprawa do Krk... ktoś chętny na włóczenie po castormie i bonarce??? sama nie lubię ja to samo: anemik, niskociśnieniowiec, ale przynajmniej odkąd mam ekspres w domciu to 1 kawkę z rana wypijam No i mam w domu dwulatkę, ktora skutecznie podnosi cisniennie kilka razy dziennie Oj chetnie bym sie powłóczyła po casto i bonarce..... Gdybym tylko miała z kim zostawić Lenkę...Byle do wrzesnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.05.2012 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Jak dobrze, że nie tylko ja taka sierota anemiczna, choć to wcale nie zabawne, kupiłam sobie kwas foliowy i ciągle zapominam go łykać ---------------------------------------------------- Pogoda znowu do bani, siedzę od dwóch godzin i czytam o trawach; tutaj coś ktoś napisał... dla mnie, laika ogrodowego, to czeski film... w końcu zadzwoniłam do ogrodniczego, spytałam wprost co mam kupić do swojego ogrodu i dowiedziałam sie mniej-więcej co i dlaczego Kupiłam więc mieszankę sportową Rolimpex 25 kg... http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/23/11/03/2323110333_1 zastanawiałam sie nad gazonem, ale u mnie dzieciaki często będą biegać, w pikę grać, na rowerach jeździć i nie wiadomo co jeszcze przyjdzie im do głowy... a ten gazon to podobno bardziej wrażliwy na deptanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.05.2012 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Warto do salonu brać kilka słabszych żarówek, czy lepiej mniej a mocniejsze, np 3x 60W czy 5x 25W???U mnie w salonie będą dwa żyrandole, nie będzie kinkietów, może jakaś lampa podłogowa przy sofie. Wpadła mi w oko ostatnio lampa hermione, na żarówki 5x 25W G9, w promocyjnej ceniehttp://www.lights2go.co.uk/images/product/images/big/1865-5CC.jpgpierwszym faworytem do salonu była lampgustaf siena http://www.superlights.pl/image_func.php?img=gfx/76d4a50558b7876f1e869102766d75b5.jpg&maxwidth=220podoba sie mi też italux spark, ale cena już w ogóle http://photos02.istore.pl/18439/photos/midi/2873441.jpg Czy dwa żyrandole pięciopunktowe w salonie 32m2, to nie za dużo dobrego??SPOT LIGHT BRAVA jest ładna, ale z ceną przesadzili, więc odpada:(http://lampy-online.pl/design/_gallery/_300_300_1/309.pngznacie jakieś trzypunktowe żyrandole (chrom, szkło, biel, czerń) pasujące do salonu w przyzwoitej cenie ?????pośpiechu nie ma, przy okazji jeśli coś Wam wpadnie w oko to podrzućcie linka:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 16.05.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Siena już jest chyba wycofana z rynku:(Ja też mam podobny metraż salonu i również się zastanawiam nad rozwiązaniem, żeby nie przedobrzyć. Ale u nas jeszcze w salonie są 4 kinkiety:) Później zbankrutujemy na rachunkach za prąd:) Ale oko cieszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.05.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Hej Joasiu, siene chyba można w sklepach internetowych kupić, ale ja nie wiem jeszcze na jaka lampę sie zdecyduję, chociaż siena podoba sie mi od pierwszego ujrzenia, to dwie sieny w salonie... no sama nie wiem... mam dylemat... ------------------------------------------------- Dzisiaj: -do stolarza od szafy sie nie dodzwoniłam:eek: nie odbierał tel, nie oddzwonił, mam nadzieje ze u niego wszystko ok, bo zawsze oddzwaniał... -zakupiłam w miejscowym składzie drewna surowe dechy 4x200cm i 4x100cm+ dwa kołki kwadratowe (do pocięcia) i trochę gwoździ ocynkowanych - zrobie z tego obudowę warzywniaka w najdalszym kącie ogrodu, jeszcze tylko muszę kupić zieloną bejce do drewna i pomalować dechy by zlały sie z trawnikiem wpakowałam te dechy do auta i potem musiałam cale auto w środku odkurzać z trocin, pan na składzie drewna wielce sie zdziwił jak zobaczył, że ja na skórzane fotele chce te dechy wpakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 16.05.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Hejka Vesi Ja też trawki szukam ... ale w takim tempie to chyba dopiero we wrześniu posieję, nie zmienia to jednak faktu,że jakąś trzeba kupić ... a u mnie dziecię i duży pies, musi być wytrzymała ... chyba ta Twoja by się nadawała Z żyrandolem nie za bardzo pomogę ... ja w ogóle nie lubię górnego oświetlenia, od dawna dawien, dlatego u mnie muszą być kinkiety Hmm ... tak myślę,może lepiej dwa trzypunktowe ... nie wiem czy dwa pięciopunktowe nie przytłoczą pomieszczenia ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.05.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Warto do salonu brać kilka słabszych żarówek, czy lepiej mniej a mocniejsze, np 3x 60W czy 5x 25W??? Vesi, lepiej żarówki pomieszać. Potrzebne są różne- mocniejsze do czytania, słabsze do oglądania tv:yes: Czy dwa żyrandole pięciopunktowe w salonie 32m2, to nie za dużo dobrego?? To sporo- ja mam podobnych rozmiarów salon i mamy jeden 8 punktowy żyrandol- jak wszystkie się rozpalą to jest strasznie widno:eek: Oprócz tego mamy 2 kinkiety koło kominka i będą jeszcze 2 lampy:D znacie jakieś trzypunktowe żyrandole (chrom, szkło, biel, czerń) pasujące do salonu w przyzwoitej cenie ????? pośpiechu nie ma, przy okazji jeśli coś Wam wpadnie w oko to podrzućcie linka:lol: Jak coś znajdę ro wrzucę Fajną trawkę wybrałaś- tez mamy z IŁAWY, ale gazon dekoracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.05.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Vesi - jako, że Twój salon raczej prostokątny to widziałabym 2 lampy po 3 unkty świetlne Jedna piatka może nie ogarnąć W wyborze Ci nie pomogę bo wiesz, że ja inny styl czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.05.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Hejka Vesi Z żyrandolem nie za bardzo pomogę ... ja w ogóle nie lubię górnego oświetlenia, od dawna dawien, dlatego u mnie muszą być kinkiety Hmm ... tak myślę,może lepiej dwa trzypunktowe ... nie wiem czy dwa pięciopunktowe nie przytłoczą pomieszczenia ... ;) Vesi, lepiej żarówki pomieszać. Potrzebne są różne- mocniejsze do czytania, słabsze do oglądania tv:yes: To sporo- ja mam podobnych rozmiarów salon i mamy jeden 8 punktowy żyrandol- jak wszystkie się rozpalą to jest strasznie widno:eek: Oprócz tego mamy 2 kinkiety koło kominka i będą jeszcze 2 lampy:D Dzięki dziewczynki, gdyby nie było pociągu w salonie:evil: to kazałabym przerobić oświetlenie górne na jeden żyrandol, kupiła siene i po problemie, a tak muszę dumać co tam powiesić by było dobrze, a kinkiety i tak nie wiedziałabym gdzie dać, więc nawet nie kazałam kuć ścian, zawsze mogę podłogową wysoką postawić gdzie będzie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.05.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Vesi - jako, że Twój salon raczej prostokątny to widziałabym 2 lampy po 3 unkty świetlne Jedna piatka może nie ogarnąć W wyborze Ci nie pomogę bo wiesz, że ja inny styl czuję Kinga, no u mnie w salonie są dwa górne oświetlenia, bo tak było zrobione przez poprzedniego właściciela, a potem doszedł podciąg prawie przez środek salonu i już nie było szans na powieszenie tam żyrandola, będą dwie lampy sufitowe, tylko nie wiem jakie kupić właśnie, bo podobają sie mi sieny, ale mają pięć żarówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 17.05.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Vesi, moja szwagierka ma 30-metrowy salon i lampę wiszącą na 5 żarówek. Moim zdaniem w kwestii oświetlenia górnego to w zupełności wystarcza, dodałabym jeszcze co prawda jakieś kinkiety (bo po co świecić tyle żarówek wieczorem kiedy się tylko ogląda tv), ale oni nie chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.05.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 hmmm.... chyba tylko Maja zrozumiała jaki mam dylemat z lampami w salonie.... oto salon na suficie widać dwa koła, nie pytam ile lamp w salonie powiesić na suficie, bo będą dwie i tego nie dam rady zmienić przez podciąg pytam czy dwie lampy typu: siena lampgustaf - która ma pięć kloszy, to będzie źle wyglądało wizualnie??? czy lepiej jak powieszę dwie lampy z trzema kloszami?? do każdej lampy mam podwójny włącznik - czyli mogę zaświecić połowę żarówek lub cała lampę włączając dwa pstryczki, lub obie całe lampy włączając cztery pstryczki;) i taki mam dylemat Dropi, nie obawiam sie o słabe bądź zbytnie oświetlenie:no: ale dziękuje za informację, też sie przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts