Sharlotka 25.06.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ja bym zdecydowanie pralkę zabudowała.A pralkę masz już kupioną? Czy przeprowadzacie się ze starą? Bo może warto poszukać mniejszego modelu, czy ładowanej od góry - ważne, by można ją było zabudować. A w tak ładnych "okolicznościach przyrody" to czy białe drewno, czy biały mdf, nie ma chyba znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.06.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 vesi, jeśli chodzi o kolor, to ja bym dała albo białe błyszczące szafki, albo szare błyszczące (coś takiego jak Godmorgon w IKEA), albo coś w stylu zszarzałego Hemnesa. Niebieski, obawiam się, to już byłoby za dużo dobrego. Chociaż z drugiej strony, nie widziałam go na żywo. Jakie masz wymiary pralki?Jaką głębokość zabudowy planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 25.06.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Vesi w sprawie sesji to chyba bym się nie odważyła :no:Zauważ że Kasiorek to profesjonalna projektantka ( z wykształcenia) Darcy też ma za sobą jakieś kursy także takie zabawy to nie dla mnie choć na pewno nie pogardziłabym profesjonalnymi zdjątkami mój aparat dawno się rozkraczył i wszystkie foty strzelam komórką W sprawie szafek to ja jestem świeżo po płatnościach ( mam lakierowane fronty ) nie jest to tania przyjemność ale i tak najdrożej wyszły nas blaty ( a ty chyba nie planujesz?) Vesi ja jestem za szarością lub bielą w połysku będzie elegancko do tego fajne chromowane gałeczki albo coś kryształkowego co by przełamać troszkę jak to mówisz szpital Granatowych frontów bym nie dawała bo wyjdzie marynarko a do ciebie to nie pasuję podoba mi sie projekt :yes:pralkę zabuduj albo wrzuć do spiżarki ( jak masz miejsce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.06.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 vesi, jeśli chodzi o kolor, to ja bym dała albo białe błyszczące szafki, albo szare błyszczące (coś takiego jak Godmorgon w IKEA), albo coś w stylu zszarzałego Hemnesa. Niebieski, obawiam się, to już byłoby za dużo dobrego. Chociaż z drugiej strony, nie widziałam go na żywo. Jakie masz wymiary pralki? Jaką głębokość zabudowy planujesz? Dzieki narendil ten szaro-brązowy hemnes też mi sie podoba, w ogóle cała seria HEMNES IKEA jest dla mnie fajna, niebieski strzeliłam w akcie desperacji, chyba jednak nie odważę sie na takie coś Pralkę biorę z mieszkania, jestem z niej zadowolona, ma 6 kg wsadu i nie zamienię jej na żadną mniejszą, wymiary standardowe 60x60x85 cm. Ja bym zdecydowanie pralkę zabudowała. A pralkę masz już kupioną? Czy przeprowadzacie się ze starą? Bo może warto poszukać mniejszego modelu, czy ładowanej od góry - ważne, by można ją było zabudować. A w tak ładnych "okolicznościach przyrody" to czy białe drewno, czy biały mdf, nie ma chyba znaczenia. Saharlotko dziekuje:hug:, o pralce powyżej, naprawdę uważacie że w tej łazience nie będzie za biało z białymi meblami, tzn dla mnie już w niej jest za biało;) wchodzi sie do łazienki i Vesi - walcz o schowanie pralki bo ona duzo może napsuć w tej Twojej pięknej łazience. Jak patrze na te Twoje ostatnie wizki to jestem za niebieskim ale chyba nie aż tak mocnym..... Drewno jasne przecierane na niebiesko.... Spróbuję cos znaleźć to wkleje. No i biały wg mnie bęzie ok A kolor wprowadzisz wtedy w dodatkach, niekoniecznie niebieskich Kinga, dzięki za fotkę, myślę że jakąś mocno rozrzedzoną bejca by dało rade uzyskać bladogranatowy kolor, ale wiem że luby na milion procent sie nie zgodzi by drewno malnąć takim kolorem, on już twierdzi że mi odbiło:rolleyes: wykombinowałam całkiem pokaźna szafę w której upchnęłam pralkę, zaraz wrzucę szkice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.06.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Karola, ja wiem że Kasiorek jest projektantką, ale przecież foty robi fotograf z czasopisma ( tak myślę) i podejrzewam że takie fora jak muratora i gazetowe pilnie śledzą przeróżni dziennikarze, szukając lub czekając na takie perełki wnętrzarskie jak Twój domek:yes: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skoro chyba wszystkie radzicie białe szafki, no to zrobiłam białą szafe i wcisnęłam tam pralkę, ale pralka chyba będzie musiała jednak stać na podłodze, bo jest cholera tak ciężka, że ja ledwo jestem w stanie ją po podłodze przesuwać, więc jeszcze z pól nocy posiedzę nad kolejna szafą... a efekt będzie taki,że wycena okaże sie za duża, luby sie na to nie zgodzi i ja wtedy samolotem do niego polecę by go porządniehttp://www.cosgan.de/images/smilie/boese/s055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Pełna profeska Vesi, zdradź w czym robisz projekt mebli? Tylko nie mów, że to paint albo inny prościutki programik Jak będę wymyślać kanapę, to się do Ciebie zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.06.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Vesi, super ta szafa - skojarzyła mi się trochę z kredensem Bardzo sobie fajnie to wymyśliłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.06.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Vesi - to Ty jakies dwa dni temu jęczałaś że nie umiesz projektu szafy zrobić???? Bo tak mi się cos wydawało Jestes niesamowita nawet gniazdko za szufladami ujełaś w projekcie Pralka mimo, że cięzka moze stac na podeście. Ja taki zrobiłam sobie teraz w pralni - szuflade wysoka na 40cm w której bedę trzymnac proszki, płyny i vanisze I na tej szufladzie stanie pralka A wszystko po to by sie nie schylac podczas wkładania/wyciagania prania Nie udało mi się zmywary wcisnąć w wysoką zabudowe to se chociaż pralkę podniosłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.06.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Aniu, w Google Sketch Up robię meble, potem ustawiam pod odpowiednim kątem, robię zrzut ekranu do pointa, wymazuje tło jeśli chcę zapisać sam projekt, albo kopiuje okrojony zrzut do PowerPointa i tam nakładam na wcześniej wklejone zdjęcie, usuwam tło, ustawiam, zwiększam lub zmniejszam mebel, dodaje kolorki, ustawiam kąt nachylenia by dopasować go do zdjęcia i zapisuje gotowy slajd jako jpg mam nadzieję że zrozumiałaś coś z mojego wywodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.06.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Aniu, w Google Sketch Up robię meble, potem ustawiam pod odpowiednim kątem, robię zrzut ekranu do pointa, wymazuje tło jeśli chcę zapisać sam projekt, albo kopiuje okrojony zrzut do PowerPointa i tam nakładam na wcześniej wklejone zdjęcie, usuwam tło, ustawiam, zwiększam lub zmniejszam mebel, dodaje kolorki, ustawiam kąt nachylenia by dopasować go do zdjęcia i zapisuje gotowy slajd jako jpg :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.06.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Vesi, super ta szafa - skojarzyła mi się trochę z kredensem Bardzo sobie fajnie to wymyśliłaś Dropi, ino taki pomysł miałam na zabudowanie pralki, ale boje sie że cena za to nie przejdzie u lubego http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a050.gif Vesi - to Ty jakies dwa dni temu jęczałaś że nie umiesz projektu szafy zrobić???? Bo tak mi się cos wydawało Jestes niesamowita nawet gniazdko za szufladami ujełaś w projekcie Pralka mimo, że cięzka moze stac na podeście. Ja taki zrobiłam sobie teraz w pralni - szuflade wysoka na 40cm w której bedę trzymnac proszki, płyny i vanisze I na tej szufladzie stanie pralka A wszystko po to by sie nie schylac podczas wkładania/wyciagania prania Nie udało mi się zmywary wcisnąć w wysoką zabudowe to se chociaż pralkę podniosłam Kinga, cały dzień siedze przy kompie nad tą szafą, to jednak okropnie czasochłonne jest, a po takiej wpadce jak przy szafie wnękowej w wiatrołapie to ja wole juz wszystko temu chłopu narysować, no i lubemy musze tez wysłac projekty do zatwierdzenia, pewnie będzie fuczał,że znowu wymyślam i kasę niepotrzebnie chcę wydac na jakieś bzdety typu: zabudowaną pralkę i wysuwane kosze na pranie ... ech na samą myśl o nim to http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/p020.gif a z czego masz ten podest i szufladę? za zwykłej płyty? moja pralka jest naprawę ciężka, nie to co teraz sprzedają w marketach, prawie jednorazówki i lekkie jakby z plastyku zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.06.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :rotfl:Hej nie boli cie szczena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.06.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ide teraz zobaczyć co tam u was ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.06.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 szczena nie boli bo jeszcze na podłodze lezy szuflade mam ze zwykłej płyty meblowej.... A pralke kupowałam 10 lat temu jak wprowadzalismy się do bloku. A ze działa w zasadzie bez zarzutu to biore ze sobą. Cięka jak cholera dlatego ciagle za nia syf bo nie mam siły jej przesuwać Ni mam zdjęcia bo bym Ci wkleiła.... Zwykła biała szuflada szeroka na 65, głęboka na 70 i wysoka na 40cm. Taka miałam wnękę na pralkę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.06.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 mam nadzieję że zrozumiałaś coś z mojego wywodu Jasne, że zrozumiałam Właściwie, to ta informacja mi wystarczy: w Google Sketch Up robię meble Sierota ze mnie, bo zapomniałam, że w Sketch Up się robi meble, a nie tylko importuje do SH3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.06.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Zwykła biała szuflada szeroka na 65, głęboka na 70 i wysoka na 40cm. Taka miałam wnękę na pralkę ..... Kinga, a będziesz miała suszarkę? Chętnie bym sobie zafundowała taką szufladę pod pralką, ale czy ja wtedy dosięgnę do suszarki, którą kupię jak już wygram w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.06.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Kinga, a będziesz miała suszarkę? Chętnie bym sobie zafundowała taką szufladę pod pralką, ale czy ja wtedy dosięgnę do suszarki, którą kupię jak już wygram w totka mam pralko suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 25.06.2012 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Hej vesi, chwilkę mnie nie było, a tu taaakie piękne wizualki:jawdrop: Kochana wtrącę swoje 3 grosze na szybko- jeżeli masz zamiar przenosić tą pralkę, to nie rób jej zabudowy:no: Co do koloru, to wydaje mi się, że przy mugatach białe szafki odpadają- będzie szpitalnie. Postawiłabym na szare lub z domieszką turkusu:D Szafek w łazience nigdy dość, my mamy 2 słupki, 1 pół-słupek, szafkę pod umywalką i nadal ciasno:mad: A żeby było śmieszniej obok łazienki jest osobna pralnia też z szafkami i półką i wszystkie są pełne:yes: To tyle moich mądrości:D Buziole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 26.06.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Sylwia bo chyba mnie nie zrozumiałaś pisałam o tym że te wszystkie domy z gazet przeważnie są projektowane przez profesjonalistów więc wstydu nie ma u nas to totalna samoróbka od zewnątrz jak i wewnątrz więc nie miałabym odwagi czegoś takiego pokazać w gazecie jakoś nie mam takiego parcia jedyne co to chciałabym miec fajnie i profesjonalnie obfocony domek bo to super pamiątka zanim moje dzieciaki go zaatakują Ja się tylko zastanawiałam czy oni ( dziennikarze , redaktorzy sami wyłapują takie domy czy ludzie sami sie zgłaszają) bo ten dom tej ala koleżanki mocno mnie zdziwił że się znalazł w gazecie ot tyle Sylwia powiem ci że wizualki odwaliłaś mistrzowskie :yes: Normalnie szok Wiesz ja chyba strzeliłabym te szafki w popielu albo taupe będzie elegancko ,ładnie ale będą sie wyróżniać na tle białych mugatów Tak jak napisała Agawi szafek w łazience nigdy nie zawiele tym bardziej że masz córkę i nie długo zacznie gromadzić tony kosmetyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.06.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 szuflade mam ze zwykłej płyty meblowej.... A pralke kupowałam 10 lat temu jak wprowadzalismy się do bloku. A ze działa w zasadzie bez zarzutu to biore ze sobą. Cięka jak cholera dlatego ciagle za nia syf bo nie mam siły jej przesuwać Ni mam zdjęcia bo bym Ci wkleiła.... Zwykła biała szuflada szeroka na 65, głęboka na 70 i wysoka na 40cm. Taka miałam wnękę na pralkę ..... Dzięki , może jakby jakąś nóżkę by jeszcze dał centralnie w srodek spodu,to dałoby rade pralkę utrzymać, albo nawet ze dwie nóżki, to juz do obgadania z Ryśkiem... Jasne, że zrozumiałam Sierota ze mnie, bo zapomniałam, że w Sketch Up się robi meble, a nie tylko importuje do SH3D Noooo .... ja mam tez projekt swojego domu w sh3d, ale z tym renderowaniem mi nie idzie, jakoś tak oświetlenia nie umię ustawić i wszystko takie prześwietlone wychodzi:( mam pralko suszarkę ja tyż mam pralkosuszarkę Hej vesi, chwilkę mnie nie było, a tu taaakie piękne wizualki:jawdrop: Kochana wtrącę swoje 3 grosze na szybko- jeżeli masz zamiar przenosić tą pralkę, to nie rób jej zabudowy:no: Co do koloru, to wydaje mi się, że przy mugatach białe szafki odpadają- będzie szpitalnie. Postawiłabym na szare lub z domieszką turkusu:D Szafek w łazience nigdy dość, my mamy 2 słupki, 1 pół-słupek, szafkę pod umywalką i nadal ciasno:mad: A żeby było śmieszniej obok łazienki jest osobna pralnia też z szafkami i półką i wszystkie są pełne:yes: To tyle moich mądrości:D Buziole Dzięki Aguś za rady ja właśnie tego szpitalnego wrażenia w tej łazience sie obawiam, myślę więc nad szarymi http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a015.gif Sylwia bo chyba mnie nie zrozumiałaś pisałam o tym że te wszystkie domy z gazet przeważnie są projektowane przez profesjonalistów więc wstydu nie ma u nas to totalna samoróbka od zewnątrz jak i wewnątrz więc nie miałabym odwagi czegoś takiego pokazać w gazecie jakoś nie mam takiego parcia jedyne co to chciałabym miec fajnie i profesjonalnie obfocony domek bo to super pamiątka zanim moje dzieciaki go zaatakują eeee, chyba nie tylko domy i wnętrza od projektantów sa w czasopismach, w każdym razie bredzisz dziewczyno - jak to nie miałabyś odwagi swojego pokazać?? no wiesz?? taaaki piękny dom chować tylko wybranych Sylwia powiem ci że wizualki odwaliłaś mistrzowskie :yes: Normalnie szok Wiesz ja chyba strzeliłabym te szafki w popielu albo taupe będzie elegancko ,ładnie ale będą sie wyróżniać na tle białych mugatów Tak jak napisała Agawi szafek w łazience nigdy nie zawiele tym bardziej że masz córkę i nie długo zacznie gromadzić tony kosmetyków Dziękuję za komplement, dobrze że chociaż Was mam i czasem coś pochwalicie (mam nadzieję ze szczerze) inaczej dałabym sobie spokój z klasyką i poszła w tak-jak-wszyscy-mają dla świętego spokoju podkusiłaś mnie tym taupe, to taki ciepły kolor i bardzo go lubię, a Rysiek od razu zaproponował właśnie popielate szfki do naszej łazienki, czyli chłop ma jednak gust;) A kosmetyków ja nie gromadzę, baaardzo rzadko sie maluję, jakoś tak nie lubie mieć tych mazideł na sobie, i widzę że młodej (12 lat) też nie ciągnie, więc myślę że dwie szuflady pod umywalką 80cm nam wystarczą, mam nadzieję ------------------------------------------------------------------------------------------- Dzieki wszystkim za rady http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a065.gif projekt jest, teraz z czego i w jakim kolorze te szafki -jeśli białe to na pewno drewniane fronty lakierowane matowo -jeśli szary/popielaty lub taupe to z drewna chyba sie nie uda żeby było elegancko, więc mdf, tylko w połysku czy matowe, ja nie przepadam za meblami w połysku, bo ciągle te paluchy na nich widać, myślicie że mogłaby byc taka szafa w szarym matowym mdf-ie?? - i jeszcze jakie fronty robić? gładkie czy z ramką jak w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts