Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

No muszę, bo się uduszę :) Ja optuję jednak za białym meblem. Wim, ze narazie Cię ta biel śnieżna może męczyc ale jak dojdą dodatki "zmiękczające" będzie miło i przytulnie, i tak buduarowo. Poza tym taniej chyba pomalować ściany na jakikolwiek kolor niż potem dobierać wszystko do mebli.

Świetny , dopracowany zrobiłas projekt. Mocno trzymam kciuki żeby Rysiek nie zabił Cię ceną.

Jesli chodzi o męża to wspominałaś kiedyś że on nie szczędzi na gadżety elektroniczne i sprzętowe. takie rzeczy już momencie kupna tracą na wartości i są przestarzałe, bo to technologia. Natomiast rzeczy które kupuje się do domu muszą byc ponadczasowe i trwałe, bo niełatwo je potem wymienic. Telefon jak wkurza czy nie działa to sprzedasz lub wymienisz a wielki mebel, na który wydasz tyle kasy co na dobrego laptopa będziesz musiała ogladac przez kilka, kilkanaście lat.

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pesce

dziekuje bardzo za opinię :hug:

ja nie planuję dodatków typu tu cos postawić lub tam jakąś pierdółkę, sama roleta lub zasłony w oknie to chyba za mało, nie wiem, cały czas sie zastanawiam nad tym kolorem szafek....

Mój mąz ma zupełnie inne myślenie jesli chodzi o wykończenie domu,

po pierwsze: planuje go sprzedac i nie za 10 lat, tylko od razu, dlatego nie chce więcej inwestować w wykończenie więcej niż to niezbędne,

po drugie: on nie przejmuje sie wyglądem wnętrz nic a nic, ani ociupiniuńkę, byle tanio i do przodu,

w czasie 12 lat wymieniliśmy tylko rozwalający sie narożnik na sofe z ecoskóry i potem sypiącą sie sofę na skórzany narożnik, który pójdzie z nami do nowego domu oczywiście

luby nie wyda kupę kasy na jakiś mebel tylko dlatego, że będzie musiał patrzeć na to przez ileś lat :no: lepiej tanioche kupić i za jakiś czas wymienić na inna taniochę

-----------------------------------------------------------

dostałam właśnie mail od lubego, odp na wysłane projekty:

To bardziej przypomina jakiś kredens niż szafke do łazienki.

Pralka na półce?? To chyba nie najlepszy pomysł.

Zaczęłam sie zastanawiać na tym kolorem taupe i trafiłam na blog Darcy i jej wpis z przed roku "Taupe"

Mam tylko próbki tego koloru znalezione w sieci na potrzeby projektu

kolor_taupe.jpgkolor-taupe.jpg

oraz lakiery do paznokietków w takim nieokreślonym kolorze

taupe lakier1.jpgtaupe lakier2.JPGtaupe lakier2a.JPG

Jak ktoś ma w swoich zbiorach jakieś meble w kolorze taupe czyli takim szaro-beżowym lub szaro-brązowym, to pliss podrzućcie mi, jakoś nic znaleźć nie mogę.

Mam 2:

http://greatamericanhomestore.com/img/products/Liberty_Furniture/color/Al%20Fresco_541-SR5043-m.jpg

Stąd: http://greatamericanhomestore.com/img/products/Liberty_Furniture/color/Al%20Fresco_541-SR5043-m.jpg

I kredens :D (choć ten u mnie bardziej wygląda na szary)

http://www.tokens.com.au/wp-content/gallery/cabinets/39-website.jpg

Stąd: http://www.tokens.com.au/wp-content/gallery/cabinets/39-website.jpg

cześć Sylwio.

tak na szybko

wczoraj nie zdążyłam napisać, ale myślę, że do Twojej łazienki biały 9którego nie chcesz), szary lub taupe. granat jakoś nie bardzo ;)

podrzucam zdjecia, dla mnie to kolor ciężki do określenia, czy to taupe, czy szaro-beżowy to ja nie wiem, moje oko nie dostrzega różnicy ;)

White-traditional-bathroom-roll-top-bath-665x509.jpg

ab6a13245939.jpg

kitchen-greige-taupe-putty-mushroom-color-cabinets-european-style-design-open-shelvles-house-to-.jpg

Kredensik bardzo fajny, tak myślę o tej pralce. ja sie obawiałam stawiac na półce ze względu na drgania podczas wirowania, choć pralke mam nową i póki co nie telepie nia tak bardzo. a to, że musze się schylić po pranie, sam plus ;) bynajmniej brzuszki ćwiczę ;) :D

jeszcze mam takie

1cb56ed9b6dd.jpg

IMG_0461.jpg

Edytowane przez editg

Editg, kochana, Ty życie mi uratowałaś tą fotką:hug:

[ATTACH=CONFIG]122425[/ATTACH]

dokładnie takie fronty i taki kolor miałam w głowie, ale nie wiedziałam jak miałabym to stolarzowi pokazać;

i masz racje z tą pralka w szafie, luby tez to samo rzekł, że drgania całą szafę rozwalą wiec dalej siedzę i robię poprawki w tej szafko-kredensie :lol2:

:hug:

mój m mówił to samo :D ja też chciałam zrobić na półce :D jedna krew, bez kitu jedna krew:rotfl:

:rotfl::rotfl::rotfl:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zmordowałam w końcu tą szafę do łazienki, chyba ze trzy razy ją jeszcze zmieniałam, bo po każdym projekcie przypominałam sobie o czymś jeszcze..

24.jpg 21.jpg

26.jpg podUmywalke0.jpg

Projekt poszedł do lubego mailem, jak zatwierdzi- to potem do stolarza... uff

lubemu podobał sie taki kolor [ATTACH=CONFIG]122167[/ATTACH]

Póki co wybrałam mdf lakierowany w kolorze taupe :D ewentualnie biały, fronty zrobiłam w ramie, ale ta szafka też mi sie bardzo podoba, tylko nie wiem czy pasowałyby takie gładkie fronty do mojego projektu http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif

[ATTACH=CONFIG]122428[/ATTACH]

vesi, rewelacja!

Drzwiczki chyba jednak z frezem. Tak jak dziewczyny piszą, proste mogłyby wyjść za nowoczesne.

Kolor taupe jest OK. Nie wiem jak dla Was, ale moim zdaniem to taki kolor kameleon. Podoba mi się.

I widzę, że życzenie męża spełnione - pralka na poziomie podłogi :p

Jestem na TAK

kolor taupe , mdf lakierowany :yes:

:D

mnie te gladkie tez sie spodobaly, dlatego ci wkleiłam...na pewno wyjdzie mniej staroświecko ;) tylko nie wiem jak z cena :(

ja na te taupy, szaro-brudne taupy choruje do salonu. choruje i wyleczyc niczym nie moge:no:

Oj kusi mnie też kanciastość tej szafki, kusi bardzo....a ja nie kcem staroświecko, co to - to nie:no:, chcę elegancko :lol:

Vesi, ta wersja "komody" podoba mi się jeszcze bardziej (dobrze Ci idzie to projektowanie) :)

Mam nadzieję, że mąż zaakceptuje projekt.

Fronty zrobiłabym mimo wszystko z frezem, myślę, że będą ładnie przełamywać "kanciastość" mugatów. I trochę je ocieplą.

Dropi Thnx :hug:

a którą komodę masz na myśli? tą dużą szafkę z pralką czy tą podumywalkową??

Hej Vesi- śliczna ta komoda Ci wyszła i kolorek też cudny. u mnie wygląda na takie wyblakłe drewno:yes:

Też jestem za frontami z frezem, bo inaczej może wyjść za nowoczesna:(

buziole:bye:

:hug: dziękuję kochana, ale też nie wiem którą masz na myśli:

1. 26.jpg mdf lakierowany

2.podUmywalke0.jpg mdf lakierowany

3.szfka-umywalka-kakao.jpg drewno jakoś wybarwione na szaro-beżowo

vesi - trzymam kciuki za wycenę

A czy Ty po tej (nieskonczonej jeszcze?) szafie masz jeszcze cierpliwość do Ryska?? Bo ja jut tracę. Miał dzis montowac kuchnie i CISZA :( A ja jakoś dziwnie nie mam nawet siły się wkurzać

Dzięki za kciuki:hug:

A i mnie ogarnęła ostatnio jakaś niemoc taka, może przez pogodę... w każdym razie cierpliwość to tracę do lubego :evil: nadal nie odpisał mi odnośnie ostatniego projektu, po tych jego niekończących sie narzekaniach, już żadnych mebli nie zamówię dopóki sie nie zgodzi na srylion procent:mad:

Na Ryśka z drzwiami przesuwnymi to sobie cierpliwie czekam, a potem mu powiem że czekanie kosztuje :p

Aniu,

ja po prośbie przyszłam odnośnie renderowania w sh3d.

Jakich ustawień używasz? rozdzielczość, soczewka, oświetlenie, data, kierunki świata i nie wiem co tam jeszcze sie da, ciągle mi takie prześwietlone zdjęcia wychodzą, albo w ogóle sie nie udaje zrobić renderowania:(

please help mi...

rozdzielczość - najczęściej 800x600

soczewka - domyślna albo głębia ostrości

kierunki świata - ustawiam zgodne z rzeczywistymi

data - moim zdaniem najładniejsze jest światło grudniowe, nie jest rażące, nisko się kładzie, w zależności od stron świata albo przed południem, albo po południu (TU są moje salony)

Zawsze wyłączam opcję dodawania świateł na suficie - są wtedy właśnie prześwietlone.

Sama wstawiam źródła światła, najczęściej białe źródło światła albo żarowe źródło światła. Nie muszą się pokrywać z wstawionymi lampami ;) Mogą być pod sufitem, na ścianach, gdzie Ci pasuje.

Fajna jest jeszcze poświata, ale to raczej pod szafkami wstawiam.

Moc ustalam metodą prób i błędów, ale raczej nie przekraczam 30%, wolę wstawić ich więcej.

Mam nadzieję, że pomogłam. W razie czego, pytaj śmiało. Pamiętam, jak sama z tym walczyłam i ile nerwów straciłam ;)

Hej hej :) fajny kredens Ci wyszedł :wiggle: Tylko chyba ja jako jedyna się wyłamię, bo mi jakoś nie leży ten kolor :oops:, chociaż zazwyczaj bardzo mi się podoba. Jakoś nie pasuje mi do tych niebieskich płyteczek. Sama chyba wybrała bym błyszczącą szarość.

Za to bardzo podoba mi się szafka z tego linku, wcale nie wygląda nowocześnie. Kradnę sobie, może się przyda ;)