vesila 28.06.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Cześć Two, może ty jeszcze podzielisz sie tajemną wiedza renderowania, jeśli jest coś więcej niz Ania napisała to chętnie się dowiem:D Wiesz mi tez sie ta szafka kanciasta podoba i juz zrobiłam projekt kolejnej szafki z gładkimi frontami wiem że ten taupe to nie do końca pasuje do granatowych płytek, ale mam wstrętny plan spytać mojego majstra ile by wziął za wymianę ich na białe, bo białych zostało mi pod dostatkiem tylko obawiam sie że awantura z lubym po tym byłaby murowana, może sama sie wezmę za to niee sama nie-e, nie mam sprzętu do cięcia płytek Dzięki wielkie za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 28.06.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Vesi szalejesz z tymi wizkami zapytaj majstra o tę wymianę może nie będzie tragedii:yes: jeśli zostajemy przy kredensie to fronty muszą być frezowane A może zrób wycenę u stolarza od kuchni mnie wszystkie meble robił ten sam gostek co kuchnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 28.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 może sama sie wezmę za to niee sama nie-e, nie mam sprzętu do cięcia płytek Dzięki wielkie za opinię ja mam sprzet damy rade fajnie, że luby przystał na kredens, nie jest do konca taki zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.06.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Karolka, szaleje z wizkami, bo ta łazienka to problematyczna dla mnie trochę, inną wizje miałam kiedy kupowałam płytki, a teraz po roku troche sie mi pozmieniało, za duzo sie różności przez ten czas naoglądałam, musze teraz jakoś pogodzić to zo jest z tym co bym chciała;) A stolarza od kuchni nawet nie pytam, bo chyba na nowy rok bym sie tych szafek nie doczekała facet jest dobrym stolarzem, ale z deka drogim i te jego terminy jeśli zostajemy przy kredensie to fronty muszą być frezowane Oj tam zaraz frezowane, damy gładkie i już nie będzie kredens, potem pokaże moje nowe widzimisię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.06.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 ja mam sprzet damy rade fajnie, to gdzie sie spotkamy ?? hmm... może w Rawiczu - tak na oko w środku wypadł fajnie, że luby przystał na kredens, nie jest do konca taki zły nie taki zły ??? osz Ty kobieto no nie taki zły, masz rację :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 28.06.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 może ty jeszcze podzielisz sie tajemną wiedza renderowania, jeśli jest coś więcej niz Ania napisała to chętnie się dowiem Nic mi teraz nie przychodzi do głowy Może jeszcze wielkość źródła światła . Im większe tym światło ma bardziej miękki wyraz. Ja używam głównie żarowego. Białym jakoś łatwiej prześwietlić. A nie próbowałaś robić renderingów w skechup? Trzeba mieć do niego plugin "twilight" Wychodzą bardzo fajnie i jest dodatkowa możliwość edycji materiałów typu szklane gałki, chromowane nóżki i ładniejszy efekt lustra i w ogóle mam wrażenie, że ładniej pracuje światłem i u mnie jakoś szybciej działa A ta komoda z fotki nie jest taka nowoczesna, Wydaje mi się, że kluczem jest tutaj podstawa na nóżkach i uchwyty które nadają klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.06.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Dzięki Two, w sketchup nie próbowałam, bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrać, nie mam czasu na rysowanie całego domu, a jak przekopiować plan z sh3d do sketchup to też nie wiem, i czy w ogóle sie da?? Ja tez uważam, że ta komoda nie jest jakaś nowoczesna, jest taka uniwersalna i elegancka wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.06.2012 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Rzucam projekt bardziej nowoczesny, co wy na to?? lepszy biały, czy czarny blat? 1) z delikatnym gzymsem na górze 2) prosta forma w ramie 3) z czarnym blatem 4) z białym blatem 5) pod umywalke, po bokach chromowane listwy/rurki na ręczniki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.06.2012 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 i jeszcze raz: 6) klasyczny kredens tutaj sie mi zrobił z szarym blatem tysiąc pińcet kombinacji... oszaleję zaraz.... o i właśnie skonczył sie rendering z szafką gładką i w połysku oraz z delikatnym gzymsem i gładkimi frontami nie najlepiej mi ten rendering idzie, oj nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 29.06.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Vesilko nadrabiałam nadrabiałam ale cały czas byłam nie na bieżąco - nie mogę zebrać myśli przez Igiego , łązi w te we wte złóżka na łóżko, szarpie kable, laptopa już rano kładę go na parapecie i jak paralityk próbuję czytać co u Was - a niedługo zacznie chodzić to dopiero będzie meksyk - ale takie uroki koncepcja kredensu - szafki tak ewoluuje że szok Widzę że się jednak wciagnełąś w projekt- i są niesamowite efekty Ostateczna wersja z pralką zakrytą (też bym tak doradzała ) jest świetna. Ja też niestety się wyłamię taupe fajny - sama go bardzo lubię - ale też mi nie za bardzo pasuje , przez to że wpada w ala krem - a to z białym się będzie gryzło. Dlatego ja bym była za szarym Co do frontów też bym dała chociaż delikatny frezik - nawiąże stylem do mugatów Rany cieszę się że mąż zaakceptował projekt- pewnie będzie problem z wyceną , (jak czytam Twoje posty sama mam ochotę walnąć go w główkę o małe opamiętanie - nie da się wszystkiego zrobić za grosze ). Mam nadzieję że argument że ładny, porządny kredens pasujący stylem do płytek - podnoszący cenę łazienki przy sprzedaży będzie dla niego wystarczającym argumentem Trzyma kciuki za wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 29.06.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Vesi ja też sprzęt do cięcia posiadam, może do mnie masz bliżej niż do Edi ??? Kobieto szalejesz z tymi projektami ... szalejesz Już wiem do kogo się zgłoszę jak będę robić projekt szafki do mojej łazienki ... też muszę tą nieszczęsną pralkę schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 29.06.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Kobieto szalejesz z tymi projektami ... szalejesz Już wiem do kogo się zgłoszę jak będę robić projekt szafki do mojej łazienki ... tez sie ustawiam w kolejce moglas nie pokazywac, co potrafisz, teraz bedziemy Cie molestowac podoba mi sie klasyczny kredens, ale nowoczesne wydanie tez, z delikatnym frezikiem jest ok:yes: nie wiem co lepsze. ciagnie mnie do gladkich, widze, ze Ciebie troche tez? kolor blatu dalabym bialy, jesli zostana granaty. jak Ci sie uda wywalczyc lubego, to mozesz sie pokusic o czarny. tyle ja, czyli ciagle w niczym nie pomoglam nie gra mi tylko rozmieszczenie galek, ale pewnie jakos dopracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.06.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Admete, Majeczko dziękuje dzieffczynki:hug: właśnie wróciliśmy z zakończenia roku szkolnego, bite dwie godziny ..... ale wracam do mojego projektu, ja jestem coraz bardziej przekonana do gładkich frontów, rok temu miała to byc typowa retro łazienka, ale luby nie zgodził sie na umywalkę z postumentem i w ogóle ten styl sie mu nie podoba:no: jemu sie nic nie podoba co wyłamuje sie ze standardów "jak u wszystkich" jednak ja lubię klasykę i elegancję, chociaż w trampkach też bardzo lubię chodzić popatrzcie na poniższą wizualke i powiedzcie czy aż tak bardzo nie pasuje taka szafka? kolory oczywiście mało realistyczne, spróbuję jeszcze potem z szarymi szafkami... jejku gdyby Editg nie zapodała tej foty, to poszłabym w takie fronty jak w kuchni, a teraz namieszało sie mi we łbie nieźle http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n035.gif dla przypomnienia projekt http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=122942&d=1340923714 i wizualizacja - trzeba trochę jeszcze wyobraźnią ruszyć: dodać gałki pod umywalką, drzwi są z deka inne, kinkiety na pewno białe lub przeźroczyste klosze, lustro bym zrobiła w takiej ramie jak meble .. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=122984&d=1340962995 i z tym oświetleniem przy renderowaniu to mam kurka problem dalej, więc jest ciemno na tej wizualce, chociaż i tak lepiej niż na wcześniejszej a tak z szafką wyglądającą ja typowy kredens (co zresztą jakoś dziwnie mi sie widzi teraz ) kredens w łazience http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/k030.gif http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=122994&d=1340899382 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.06.2012 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 tez sie ustawiam w kolejce moglas nie pokazywac, co potrafisz, teraz bedziemy Cie molestowac podoba mi sie klasyczny kredens, ale nowoczesne wydanie tez, z delikatnym frezikiem jest ok:yes: nie wiem co lepsze. ciagnie mnie do gladkich, widze, ze Ciebie troche tez? kolor blatu dalabym bialy, jesli zostana granaty. jak Ci sie uda wywalczyc lubego, to mozesz sie pokusic o czarny. tyle ja, czyli ciagle w niczym nie pomoglam nie gra mi tylko rozmieszczenie galek, ale pewnie jakos dopracujesz Hej editg, no widzisz coś narobiła ta fotką wywróciła moj plan do góry nogami A projekty to przeca Two i Narendil robią o niebo lepsze niż ja, ooo tak Editg, gałki to nie da rady inaczej, tak wychodzi z podziału szafy, chyba musiałabym zrezygnować zupełnie z uchwytów, bo nijak nie da rady tego symetrycznie rozmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 29.06.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 jejku gdyby Editg nie zapodała tej foty, to poszłabym w takie fronty jak w kuchni, a teraz namieszało sie mi we łbie nieźle http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/n035.gif ups:oops: nie chciałam...wykasować fotkę??? a gdyby gałki umieścić na środku każdej???ewentualnie w pralce dać poziomy uchwyt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.06.2012 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 ups:oops: nie chciałam...wykasować fotkę??? a gdyby gałki umieścić na środku każdej???ewentualnie w pralce dać poziomy uchwyt??? yyyymmm...a jak te drzwiczki otwierać z gałką po środku, wygodnie tak?? chłopy by mnie wyśmiali chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 29.06.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 mój sie nie pokapował, kwestia przyzwyczajenia, dla mnie wygodnie choc pewnie zalezy to od wielkosci frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.06.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 (edytowane) To Ty tak masz??? lece zobaczyć gdzie... już zobaczylam, wiesz że wcześniej nie zwróciłam uwagi na to że masz gałki na środku drzwiczek? Edytowane 29 Czerwca 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 29.06.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 mam, mam. walnęłam tak, bo wszędzie byłoby inaczej, z lewej, z prawej. denerwowałby mnie. tylko lodówka i szafka obok ma normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 29.06.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Skoro Pani uparta na gladkie fronty wklejam przykład takich frontów w klasycznej łazience http://i3.fmix.pl/fmi2650/613759d6001853964fedfe72 i stwierdzam ze nie jest źle i z małym frezikiem http://i2.fmix.pl/fmi2793/b8577fed002495a64fedff01 Dobrej nocki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts