1976pinacolada 21.11.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 ''bo szczelinę dylatacyjną będziemy mieć na 1,5cm !'' pinacolada a nie rozjadą się Wam te panele? a jakby niby sie miały rozjechać? - przecież mają zamki-zatrzaski na moich powierzchniach (9m wzdłuż i 8 wszerz ) muszą byc takie szczeliny bo inaczej panele mogłoby "wybulić" (wybrzuszyć). Panele są nazywane podłoga pływającą bo pływają/przemieszczają się pod wpływem zmian temp i wilgotności i muszą miec na to miejsce. U mnie jest to kompromis. Mogłabym miec pół centymetrową dylatację przy ścianach ale musiałabym mieć jeszcze dylatację na przejściu salon-jadalnia i korytarz-gabinet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witajcie, bo tak wpadłam jak filip z konopi, bez przywitania. Wiesz, ze az odpięłam listwę w moim domu obecnym, aby sprawdzić szerokość owych szczelin, i mam praktycznie bez....nic sie nie dzieje. W nowym domu mam deskę barlinecką i szczeliny są góra pól cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Witajcie, bo tak wpadłam jak filip z konopi, bez przywitania. Wiesz, ze az odpięłam listwę w moim domu obecnym, aby sprawdzić szerokość owych szczelin, i mam praktycznie bez....nic sie nie dzieje. W nowym domu mam deskę barlinecką i szczeliny są góra pól cm. Przy desce chyba nie trzeba bo jest klejona do podłogi .... a duże masz powierzchnie teraz w obecnym domu? Jakie masz wymiary pomieszczenia w którym masz panele ? Zresztą u mnie i tak juz po ptokach bo panele położone ale te szczeliny przy ścianach mi w ogóle nie przeszkadzają - u stolarza zamawiamy listwy więc zrobi dołem szersze - na 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 21.11.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) No to proszę bardzo: (łazienka - tak jak całe mieszkanie - jeszcze nie wykończona i "niezamieszkała") [ciach] [ciach] [ciach] (Vesila, przepraszam, ale usunęłam zdjęcia. Jak wykończę łazienkę, to może założę swoją galerię i wrzucę tu link lub nowe fotki) Edytowane 16 Grudnia 2011 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 21.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Przy desce chyba nie trzeba bo jest klejona do podłogi .... a duże masz powierzchnie teraz w obecnym domu? Jakie masz wymiary pomieszczenia w którym masz panele ? Zresztą u mnie i tak juz po ptokach bo panele położone ale te szczeliny przy ścianach mi w ogóle nie przeszkadzają - u stolarza zamawiamy listwy więc zrobi dołem szersze - na 2cm pinacolada mieszkanie ma prawie 80 metrów i panele sa wszędzie, nawet w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 O ŻESZ !!! barbe-cue jaka piękna łazienka, zupełnie w moim stylu, te kolory i płytki... dzięki za fotki i niech juz zostaną na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.11.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 pinacolada mieszkanie ma prawie 80 metrów i panele sa wszędzie, nawet w kuchni. bez ani jednej dylatacji??!! Nawet w progach ??!! Ps. a tak w ogóle zapraszam do siebie bo nas zaraz vesila stąd z hukiem wyrzuci za off topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.11.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Luzik, pinacolada, sama jestem ciekawa tych dylatacji, bo może jednak panele aż tak bardzo sie nie rozszerzają i ten płynny korek da radę u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 22.11.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Vesila, bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Nie wiem jeszcze, jak będzie z zostawieniem tych zdjęć, bo mój mąż raczej wolałby, żebym nie pokazywała naszego mieszkania w internecie (stąd też nie mam swojej galerii, a korci mnie straszliwie ), ale póki co niech wiszą Wcześniej pisałaś o płytkach wiktoriańskich. Muszę Ci powiedzieć, że tego typu płytki cementowe (tyle że wzory raczej andaluzyjsko-marokańskie) to również moja wielka, niespełniona miłość... Okrutnie chciałam je mieć w łazience na podłodze i w kuchni nad blatem. Nawet mój mąż zapalił się do tego pomysłu, tym bardziej, że wspólnie zachwycaliśmy się nimi podczas podróży, kiedy jeszcze nie wiedzieliśmy, że całkiem niedługo czeka nas remont nowego mieszkania. Realizacja planów zaszła bardzo daleko - znalazłam producenta w Maladze (o ok. 30% taniej, niż u polskiego dystrybutora, uwzględniając koszty przesyłki), wymieniłam z nim niezliczoną liczbę maili, zrobiłam trylion wizualizacji i projektów płytek (można zamawiać każdy wzór w dowolnym zestawieniu kolorystycznym), a nawet zamówiłam próbnik. Nawet znalazłam bodaj jedynego człowieka w moim dużym mieście, który potrafi kłaść (i potem impregnować) takie płytki cementowe, bo mój glazurnik (świetny, skądinąd) odmówił. No ale to chyba było zbyt piękne, żeby mogło się ziścić... Wszystko rozbiło się o terminy - na płytki cementowe musielibyśmy czekać jakieś 2-3 miesiące (robione są każdorazowo na zamówienie), a ekipę remontową mogliśmy mieć albo już-teraz, albo dopiero za jakieś pół roku (minimum). No cóż, jakoś musiałam to przełknąć, chociaż nie było łatwo. No bo jak nie czuć żalu za taką podłogą (reszta łazienki na zdjęciu mało interesująca) - dokładnie taką samą sobie zaprojektowałam: Ostatecznie znaleźliśmy alternatywę, która ukoiła moje zranione serce - do łazienki te pasiaste kafle, które widać na moich zdjęciach, a do kuchni - mozaikę z tej serii Vivesa, którą wcześniej pokazywałaś Mogę zatem powiedzieć, że jestem zadowolona. Chociaż i tak cementowe płytki śnią mi się po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.11.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Ty czujesz mój ból... piękna ta inspiracja... ja też dużo projektów zrobiłam z płytkami wiktoriańskimi, ale jak dostałam wycenę, to mąż stanął okoniem i ani rusz... więc mam co mam... a do kuchni nad blatem, nie mam jeszcze, czekam aż mi zamontują i wtedy zobaczę co by pasowało, bo pomysłów i koncepcji kilka takie projekty ja zrobiłam, około 18 m2 podłogi: wiatrołap kuchnia ale cena to 2000 Euro!!! w tym transport 150 eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.11.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Jak już tak siedzę i walczę z sennością, pokaże lampy które sie mi podobają LampGustaf New Port 060908 [do kuchni]http://image.ceneo.pl/data/products/4556839/i-lampgustaf-lampa-sufitowa-newport-060908.jpg LAMP GUSTAF SIENA 5 http://www.superlights.pl/image_func.php?img=gfx/76d4a50558b7876f1e869102766d75b5.jpg&maxwidth=220http://image.ceneo.pl/data/products/3052014/f-lampgustaf-lampa-sufitowa-siena-5-plomienna.jpg Massive Fermini 40445/31/10http://image.ceneo.pl/data/products/6634999/f-massive-lampa-scienna-fermini-40445-31-10.jpg MASSIVE NEYO 37315/11/10http://www.mojelampy.com/up_files/400_373151110_b.jpg Zuma Line Jewellery P0173-03Rhttp://image.ceneo.pl/data/products/13316973/i-zuma-line-lampa-wiszaca-jewellery-p0173-03r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 29.11.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 jeśli chodzi o gałki to najlepiej zamów po sztuce z każdego rodzaju i podejmij decyzję. Wiesz...paier ?(monitor) wszystko przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.11.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witaj pescewiesz... po jednej sztuce mi nie sprzedadzą, na allegro tych gałek jak na złość nie ma:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 29.11.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 aż zadzwoniłam do pierwszego z brzegu sklepu internetowego forpłyt i pan powiedział ze nie ma sprawy. rzeczy kupione z magazynu (nie na specjalne zamówienie można zwrócić nawet do 7 dni http://www.forplyt.pl/strona,kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.11.2011 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Ten żyrandol sie mi też podoba, ale nie mam niestety średniowiecznego zamczyska... szkoda kurka http://salonoswietleniowy.pl/_var/gfx/8f350290491a8f2e03a37bc7afe182f7.jpg do tego masywny stół dębowy z ławami, pieczona dziczyzna na stole z jabłkiem w ryjku.... ha! ******************************************** pesce dzięki za linka, zamówiłam sobie te gałki do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 30.11.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 nie ma za co mam nadzieję, ze wybierzesz coś odpowiedniego. Jesli chodzi o lampy to własnie do zamku, lub tam gdzie belki stropowe są odsłonięte. W Twoich wnętrzach raczej nie widzę takiego żyrandola. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.11.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 vesila - a jak z nadaniem nr domku? W ogóle to zdziwiłam się, że o to wystepowałaś bo przecież Ty dom kupiłaś więc chyba powinien byc z numerem? Jak to było? No i napisz mi jak długo po złożeniu wniosku (z dołączoną mapka) czeka się na nr? I jakbyś jeszcze mogła mi napisac ile płaciłas za inwentaryzację mediów bo u mnie juz zrobiona tylko jeszcze nie zapłacona Geodeta złozył do starostwa i czekamy. Potem bede własnie składac o nr domu i robic świadecto energetyczne (to ile płaciłas juz wyczytałam na innym wątku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.11.2011 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 o kurka! widzisz? zapomniałam!? ale gapa ze mnie.... no miałam iść odebrać tą decyzje, juz jest gotowa, tzn juz mam nadany nr, tylko nie wiem jaki ? jutro pójdę... Ja składałam wniosek w Urzędzie Miejskim, bo dom w mieście jest, ale Ty będziesz musiała iść do Urzędu Gminy, bo to pod gminę podlega, a tam to nie wiem czego wymagają... w UM powiedzieli mi, że za trzy dni będzie gotowe, ale skleroza nie boli i mi minął już tydzień... Kupiliśmy dom, który był w budowie, czyli musieliśmy starać sie o przeniesienie pozwolenia na budowę i nie było obowiązku jakiegoś, że budowa musi mieć nadany nr porządkowy, wszędzie podawałam nr działki i było ok. Za inwentaryzację zapłaciłam 1100 zł, normalnie kasują po 1200, ale ja czekałam niemiłosiernie długo na to i spuścili mi raptem stówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 30.11.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 to daj jutro znać jaki ten numerek Ja liczę na cos z 7 -ką (sentyment ) W gminie składa się wniosek (druczek juz mam) i dołącza mapkę powykonawcza z naniesionym budynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 02.12.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Vesila, zaglądam do Ciebie systematycznie Zawsze podobały mi się takie wnętrza, ale jakoś nie mam odwagi zrobić czarno-białych płyteczek u siebie.... Za to z zapartym tchem czekam na skończoną łazienkę Mam nadzieję, że wkrótce będą zdjęcia bo sama ostatnio myślę o mugatach, tylko w odcieniu vanila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts