Drop_Inn 05.07.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Komodę udało się złożyć bez problemu i wygląda całkiem stabilnie. Tylko tamta była jakaś pechowa. Zresztą z tego co widziałam, to coś tam mężowi nie poszło z jednym wkrętem - zablokował się i przez to musiał użyć niszczycielskiej siły (oczywiście za nic się do tego nie przyzna, więc oficjalna wersja jest taka, że to badziewie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 05.07.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Ooo vesi, ale fajne stoliki pokazałaś i szafki rtv:wiggle: Mnie się podoba najbardziej nr 3- ta z półką. Może dlatego, ze sama mam podobną A będziesz szukać takiej gotowej czy robić u stolarza? Co do koloru, to uważam, że dla kontrastu z Waszą sofą to może być taki naturalny przecierany lekko dąb. Nie musi być ciemna:no: Szkoda, że nic nie wyszło z tych łazienkowych planów:confused: Ja nie jestem zwolenniczką Ikea, bo wiem, że to niska jakość i na chwilę. Ale z drugiej strony, jeżeli brak funduszy, to szkoda płacić 3-3,5 tys za jedną szafkę do łazienki... tylko z doświadczenia wiem, że długo potem jest szkoda wymienić na lepszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 05.07.2012 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Aga, ławę i szafkę rtv u stolarza zamówię, ława będzie na giętych nóżkach z dwiema szufladami, niech no tylko uda sie mi w końcu Ryśka dorwać osobiście:rolleyes: Nad łazienkowymi szafkami nawet nie ubolewam, w końcu i tak pralka pójdzie kiedyś na poddasze, chyba że wcześniej dom sprzedamy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 06.07.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 łącze sie w bólu choc widze, ze humorek dopisuje...pamietasz?ja od poczatku mowilam o bialych szafkach nie bedzie zle, oj nie. dobrze, ze masz alternatywe w postaci ikea ja nie, więc umywalki nie bedzie wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.07.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Vesi szkoda że z kredensiuku łazienkowego nici - ale nie ma tego złego - i tak to nie na wieczność jak u nas , skoro macie sprzedawać, może lepsza ta Ikea nawet łatwo łamliwa I też jak Edi widzę że Pani w lepszym humorze Ze stolików podoba mi się ten na uciekających nóżkach - coraz częściej o takim myślę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-802676.gif Udanego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.07.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Vesi, ja przez ciągłe ograniczenia w funduszach jestem już przyzwyczajona, że często muszę wybierać Ikeę. Ale muszę Ci powiedzieć, że nie spędza mi to jakoś szczególnie snu z powiek. Pewnie dlatego, że nie specjalnie lubię kupowanie "na lata" - wiadomo, meble prędzej czy później się opatrzą, a wiem, że gdybym każdą szafkę miała za kilka tysięcy, nie wymienilibyśmy ich pewnie aż do emerytury No i jeśli mam wybór - tańsza szafka i fajne wakacje, albo droga szafka i zero wakacji zawsze wybiorę to pierwsze Idealnie byłoby oczywiście nie musieć wybierać, no ale u nas tak se ne da Nasza pęknięta deseczka już naprawiona - odcień jest niestety minimalnie jaśniejszy, ale mam nadzieję, że nie będzie tego widać Moim zdaniem ten Hemnes będzie bardzo dobrze u Ciebie pasował, no tylko pralki trochę szkoda. A może jeśli zaoszczędzisz trochę na meblach uda Ci się wymienić te granatowe kafle, tak jak chciałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.07.2012 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 łącze sie w bólu choc widze, ze humorek dopisuje...pamietasz?ja od poczatku mowilam o bialych szafkach nie bedzie zle, oj nie. dobrze, ze masz alternatywe w postaci ikea ja nie, więc umywalki nie bedzie wcale upały som , czekałam na nie cały rok szkolny, więc jestem happy, kocham lato a co ty opowiadasz że umywalki nie będzie wcale, jest taaki wybór, przecież nawet smą umywalkę możecie zawiesić, elegancki syfonik chromowany i będzie pięknie Vesi szkoda że z kredensiuku łazienkowego nici - ale nie ma tego złego - i tak to nie na wieczność jak u nas , skoro macie sprzedawać, może lepsza ta Ikea nawet łatwo łamliwa otóż to własnie, nawet jak nie sprzedamy, to pralka wtedy na poddasze pójdzie;) I też jak Edi widzę że Pani w lepszym humorze Ze stolików podoba mi się ten na uciekających nóżkach - coraz częściej o takim myślę Udanego weekendu życzę nie wiem ktory to ma uciekajace nózki, ale mi sie w kazdym cos podoba, dzis probowałam stolarzowi wytłumaczyc i pokazac co che, trzy fotki stolików kawowych z kazdego coś + jeszczesz szafka pod tv... mam nadzieję że zrozumiał o co mi chodziło Vesi, ja przez ciągłe ograniczenia w funduszach jestem już przyzwyczajona, że często muszę wybierać Ikeę. Ale muszę Ci powiedzieć, że nie spędza mi to jakoś szczególnie snu z powiek. Oh mi też nie, bo nastawiona byłam na tego hemnesa, a potem luby wyskoczył z pomysłem zrobienia szafek przez stolarza:rolleyes: Jeśli nie sprzedamy domu, to wykończymy poddasze, wtedy pralka pójdzie do górnej łazienki, a w tej będzie luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 08.07.2012 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 (edytowane) Zamówienie u stolarza na ławę i szafkę rtv złożone wczoraj przy okazji montażu brakującego skrzydła do szafy w wiatrołapie Trochę teraz zmodyfikowałam sobie fotki inspiracyjne i powstało takie cuś: ława szafka rtv Ława z szafką maja generalnie tworzyć komplet w jednym stylu i kolorze, jeszcze na kolor sie nie zdecydowałam, ciekawa jestem co ten Rysiek mi zmajstruje;) A przy okazji wypytałam go o przemalowanie kuchennych krzeseł i stołu, zaśpiewał sobie za to dwie stówki - to dużo czy mało??? ale najpierw zadzwonię do producenta, bo nogi stołu różnią sie odcieniem od krzeseł, a nie powinny, musze to zareklamować i niech malują wszystko na biało żeby nie było różnic, w końcu po to zamawiałam stół i krzesła nowe, żeby pasowały do siebie;) Edytowane 8 Lipca 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.07.2012 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Mebelki które wyżej zmajstrowałaś mają te uciekające nóżki Co do stołu, 200 zł za przemalowanie to b. mało Ale może uda się z producentem Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.07.2012 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Admete, fajnie że Tobie też sie takie nóżki podobają, stolarz powiedział, że tak wygięte nóżki nazywają sie łabędzie Za trzy tygodnie salonowy zestaw na być gotowy, oby bo moja cierpliwość jest na wykończeniu ------------------------------------------------------------------------------- Luby przyjechał znienacka, mój plan przemalowania kuchennych krzeseł i stołu przed jego przyjazdem, legł w gruzach, teraz będę musiała mu tłumaczyć czemu chce przemalować ale za to zamki do drzwi z wkładką wc, które z Czech pojechały do Belgii, teraz mąż przywiózł do domku i zamontował. Jest szansa że uda nam sie wreszcie przeprowadzić do końca tygodnia, tylko jakoś tak szkoda mi troche sie wyprowadzać z bloku ... fajnie jest z sąsiadami sie spotkać i pogadać na klatce, lub przed blokiem.... gdyby sie dało tak mieszkać tu i tam po trochę chyba nieprędko sprzedamy lub wynajmiemy nasze mieszkanko:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 10.07.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Hej vesilko, piękny zestawik salonowy się szykuje:yes: 3 tyg mówisz- tyle mogę wytrzymać \Kwota przemalowania stołu i krzeseł jest bardzo dobra, jak Ci się uda załatwić z mężem to bierz! Trzymam kciuki za przeprowadzkę- zobaczysz będziesz zachwycona:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 11.07.2012 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Wczoraj byliśmy w Ikei, uwaga.... aż 9 GODZIN!!! po powrocie padłam skonana. Niestety zakupy z lubym to jakaś masakra totalna, horror, porażka i wszystko co najgorsze, do tego kłótnie, brak chęci do zakupów a ostatecznie jedno wielkie zmęczenie i niezadowolenie obydwu stron:( Kupiliśmy: - materace sprężynowe choć milion razy mówiłam że chce piankowe/lateksowe, ale cena dla M. za duża, komfort spania sie nie liczy dla niego:cry:... - hemnesa do łazienki: szafkę pod umywalkę i dwa słupki wysokie - tu ok... - szafe serii PAX pięciodzwiową, z drzwiami hemnes szarobrązowy + jedne drzwi lustrzane, tak planowałam więc ok - łóżko jakiś koszmarek kanciasty:bash:, ale chłop sie uparł i powiedział że łóżko ma być już-teraz i tanie :cry: pocieszam sie tym że łóżka z ikei lubią sie psuć szybko - rolety na wszystkie okna: szare, zaciemniające zupełnie, w sumie są ok tylko nie wiem czy coś jeszcze do tych okien i rolet będzie pasowało:confused: Teraz moi drodzy już chyba wiadomo kto mnie radości i humoru pozbawia... no mój zaj...sty mąż :cry: Chciał jeszcze kupić jakieś tanie biurko i postawić je w salonie i do tego szafe na dokumenty i moje książki, bo witryna z szybkami sie mu nie podoba, na szczęście mój ogromny bunt poskutkował. Za każdym razem powtarzał że ma w nosie wygląd i nie będzie urządzał sie na pokaz dla gości, tylko praktycznie dla siebie i TANIO! Wczoraj ja padłam, ale M. pojechał na budowę z sąsiadem wypakować te wszystkie paczki i aż sie boje tam jechać, czy przypadkiem nie zaczęli skręcać czegoś, bo w sypialni miałam nie pozmywane i listwy przypodłogowe nadal nie pomalowane (bo doczekać sie nie mogę na poprawki montażowe). Familia cała śpi teraz więc chyba sie wybiorę tam i posprzątam co nieco... Hej vesilko, piękny zestawik salonowy się szykuje 3 tyg mówisz- tyle mogę wytrzymać \Kwota przemalowania stołu i krzeseł jest bardzo dobra, jak Ci się uda załatwić z mężem to bierz! Trzymam kciuki za przeprowadzkę- zobaczysz będziesz zachwycona Aguś, ja juz jestem załamana ta przeprowadzką, rozumiesz? mój doprowadza mnie do szału swoim skąpstwem, brakiem gustu i całym zachowaniem. Stół i krzesła przemaluję jak tylko sobie pojedzie z powrotem do Belgii (byle szybko). Dobrze że chociaż tą ławę i szafkę rtv udało sie mi zamówić u stolarza takie jak mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 11.07.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 :hug:Vesi, życzę Ci z całego serca żeby ten trud walki z mężem Ci się "opłacił" i oby po całym zamieszaniu z wykańczaniem i meblowaniem usiadła , zrelaksowała się pomyślała z dumą "udało się , mimo wszystko". Trzymam za to kciuki, mam nadzieję, że tak właśnie będzie. A mąż doceni w końcu Twoje starania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 11.07.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Vesi, kurcze, szkoda, że tak to się wszystko układa, że nie możesz w pełni cieszyć się urządzaniem Plany i pomysły masz piękne, mam nadzieję, że mimo oporów uda Ci się choć po części je zrealizować. Posyłam uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 11.07.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Dziękuję dziewczynki za dobre słowo, uściski i kciuki:hug:, mam okropnego stresa i nerwa, jutro mają mi dopiero powymieniać listwy przypodłogowe, które wybuliło miejscami, ja musze jeszcze te listwy pomalować ze dwa razy, a w piątek juz przewożenie pralki, lodówki, kanapy.... składanie mebli, mężowi okropnie sie spieszy, a ja nie lubie tak na szybko i pochopnie działać jessuuuu, siedze jak na szpilkach teraz i zaraz pędzę na budowe malować hol od nowa, nim listwy przykleją, o ja durna że wcześniej tego nie pomalowałam:bash: co ja robiłam??? aaa w ogrodzie z chwaściorami walczyłam od miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 11.07.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Vesi zajrzałam zobaczyć co słychać a tu takie wiadomości ... Trzymam kciuki za pomyślne zrealizowanie planów i za to,żeby mąż w końcu otworzył oczy i zobaczył,że chcesz dobrze A zestaw salonowy będzie boski :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.07.2012 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Dziękuję bardzo Maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.07.2012 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Uwaga Pisze teraz z domku, mamy tu net od paru dni, ponadto szafki w łazience poskładane, obyło sie bez większych problemów, mi sie nawet podoba ten hemnes u nas;) w nocy M. z sąsiadem poskładali szafe i ramę łóżka w sypialni- jejku jak tam ciasno sie zrobiło:( gdzie ja wcisnę biurko:confused: teraz zrobiłam sobie chwilkę przerwy w sprzątaniu, chwilka minęła więc uciekam do mopa Miłego i pogodnego dnia wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.07.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Cześć vesi Super, że net jest. Można się przeprowadzać Niestety tak to już jest, że meble zabierają całą przestrzeń. I ja się pytam dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.07.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) PRZEPROWADZENI :wave: Wiele jeszcze brakuje, ale ogólnie da sie mieszkać W kuchni nie mogę sie zorganizować, przyzwyczajona do minimalnej ilości szafek - nie wiem gdzie co porozkładać by było wygodnie mi i dzieciom, z czasem pewnie sie jakoś dopasuję. Czasu ostatnio mi brakuje, więc wybaczcie że nie zaglądam do was. Pozdrawiam wszystkich serdecznie z nowego domku http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/h010.gif Edytowane 15 Lipca 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts