Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

:rotfl::rotfl::rotfl:

mało śniadaniem nie oplułam laptopa http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d015.gif

Jasny gwint, ja się chyba przestanę odzywać :p

Kolejna prawie opluła monitor :rotfl:

Dobry wieczór!

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesi zostawiam :hug:

Zawsze zaglądam jak jestem na fm, ale nie zawsze coś piszę, ach ten notoryczny brak czasu :sick: :sick:

Hurra dla wody w kranie, też kiedyś mieliśmy różne przejścia z pompą :yes: więc tym bardziej się cieszę wodą z wodociągu :)

A własna woda ze studni przydaje się do podlewania roślin ;)

Dziękuje Maju za uściski, my do podlewania wody mamy deszczówkę w nieużywanym szambie, ale bez pompy :rolleyes: czyli póki co lipa :sick:

Jasny gwint, ja się chyba przestanę odzywać :p

Kolejna prawie opluła monitor :rotfl:

Dobry wieczór!

Aniu, Aniu... nasza kochana, nie przestawaj, ja uwielbiam takie teksty :D

Sylwio

ciesze się że sprawa wody załatwiona :yes::hug:

kurczę ale dziady z tych mebli Wajnert:mad:

:hug:

Karola,

bez bieżącej wody czułam sie jak w średniowieczu :sick:

Aniu, Aniu... nasza kochana, nie przestawaj, ja uwielbiam takie teksty :D

Dobra, dobra. Tak się droczę ;)

Gdzie mi się by tak dobrze rozmawiało, jak nie z Wami :hug:

Ale za powstałe szkody nie zwracam!

Dziś sie w miarę wypogodziło, wzięłam sie za koszenie, i niestety już widać jesień w trawniku, pomimo ostatnich deszczów, po skoszeniu trawa jest taka trochę uschnięta, średnio to wygląda:roll:, no ale za to tam gdzie dosiałam - trawka sie puściła :wiggle: a i chwaściorów jakoś tak mniej widze :wiggle:... już nie mogę sie doczekać wiosny :lol2:

Kupiłam sobie sadzarkę do cebulek Gardenia, drogawa z deka ale może sie przydać nie tylko mi, bo moja mami co rok przywozi cebulki kwiatowe z wiednia :rolleyes: i rozdaje swoim kochanym córeczkom :p

Jak juz sie ściemniło i nie dało kosić, wzięłam sie za porządek w garażu bo ledwo sie tam autem dało wjechać, ale w trakcie porządkowania zadzwoniła wygadana kuleżanka i w efekcie narobiłam w garażu jeszcze większego bajzlu i musiałam to zostawić bo sie późno zrobiło, auto póki co musiało zostać przed garażem :rolleyes:

Zadanie na jutro: koszenia i sprzątania garażu ciąg dalszy

kiedy ja te cebulki posadzę :confused:

Vesilko, żółte źdźbła trawy o tej porze roku to normalne, a wręcz wskazane. U nas też gdzieniegdzie się pojawiają.;)

Co do cebulek to bardzo dobrze, ze nie posadziłaś ich wcześniej Wrzesień był za ciepły. Dzisiaj Anetka pisała u mnie, ze cebulowe, które niedawno posadziła puściły zielone :jawdrop:Ja za swoje dopiero mam się zamiar zabrać.

Super, że kupiłaś wsadzarkę, nie będziesz żałować. A z garażem zdążysz- nie zając:lol2:

Dobrej nocki:hug:

Ech Aguś, no co jak co, ale bałagan to mógłby uciekać :lol2:

i ulżyło mi z tymi cebulkami, za to dziś dla odmiany przymroziło u nas rano

---------------------------------------------------

Ja męczę lampy już X miesięcy i na nic sie zdecydować nie mogę, do holu niby już wszystko dograłam tylko kupować, no ale ciągle mi siedzą w głowie te chromowane zwisy ktore na weswing kiedyś były

http://lampenetto.dk/images/thumbnails/450x360/images/FOCUS-Pendel-Krom-Lille-504050.png

no i one sa do kupienia w sklepie intranetowym w Danii, znacie kogoś kto by mi sprowadził te lampy, na stronie jest tylko po duńsku i tłumacz google pokazał, ze wysyłka poza danie tylko na wyspy owcze i grenlandie :cry:

na miviena maja podobną, ale ta powyżej zdecydowanie bardziej sie mi podoba

http://miviena.pl/gfx/big/1337925918.4205.jpg

czy dać sobie spokój z tymi chromowanymi i brać te czarne klosze Alfa colore + chromowane zawiesie

http://www.lights.com.pl/images/normal/27/6327.jpg

sa bardzo tanie i może kiedys na westwing znowu dadzą te zwisy moje upatrzone, to wtedy nie będzie szkoda tych kloszy wymienić...

Co myślicie?...

ja juz nie wiem sama co zrobić:confused:

najbardziej chciałabym te pierwsze chromowane, ale sa poza moim zasięgiem:bash:

vesi skoro chorujesz na te chromowe to może tymczasowo sobie odpuść zakup lamp a może pojawią się one znów w tym sklepie? :)

Pysiaczku - ja mam TEN Nie wiem tylko dlaczego teraz jest on w kategorii gryzonie :sick: Jak ja go kupowałam jakies 4-5 lat temu to był w kategorii pająki ;) Ale jedno jest pewne - to jest dokładnie ten sam :yes:

Bardzo Ci dziękuję pinacolado za tego linka - przyda się :yes: :)

Heyka

to ja wrzucę parę groszy na temat lamp

pamiętasz chciałam do sypialni masive maslo( dzięki tobie:wiggle::hug:_)

szukłam w kilku sklepach wszędzi mnie zlewali kazali czekac w sumie 2 miesiące

poczym łaskawie ( po moich przypomnieniach) raczyli poinformowac że produkacja wstrzymana

więc z braku laku wziełam zamiennik

no i niby wizualnie oki

ale mój M jak to zobaczył to się przeraził że to taki badziew

narobił sie przy niej strasznie

Stwierdził jaki pieniądz taki produkt

wiec może Sylwio warto poczekać?

jak nie ta z westwing to może jakaś inna ci się trafi?

a może kiedyś coś fajnego do tikeja wrzucą:rolleyes:

podskocz się do Praktikera ostatni widziałam że maja kilka nowości

Pysiaczku, Karolka

dzięki za sugestie w sprawie lamp, no to jeszcze poczekam trochę

Karolka, a ja właśnie znowu trafiłam na tą massive maslo w necie

to samo było jak chciałam kupić siene do salonu, wszyscy pisali że już wycofana, a ja nadal widze te lampy w sprzedaży, a ty szybciochem pokazuj nam tą sypialnię z lampą, nieważne jaką:D

W końcu ze stolarzem coś ruszyło, podobno ława i stolik tv sa gotowe do lakierowania, ale powiedziałam mu że najpierw muszę zobaczyć meble nim je pomalują, no i waham sie troche jaki kolor dobrać. W salonie mam już dwa kolory drewna: panele w jakimś odcieniu dęba i schody bukowe w naturalnym kolorze; narożnik i pufy są ciemnobrązowe. Schody w przypływie wiekszej energii i wolnego czasu planuję przemalować: białe tralki, ciemne stopnie i balustrada- coś jak kolor paneli. Jaki kolor tych mebli? Ja bardzo lubię jasne meble.

Przypominam kolor paneli i schodów, stara fotka, ale dobrze oddaje rzeczywiste kolory, słup jest juz obudowany bukiem-jak schody.

DSCN2668.JPG

DSC00680.JPG

Taki kształt maja mieć meble:

ława-SG.jpgstolik SG.jpg

oraz kolory / wybarwienia mebli które bardzo mi sie podobaja, wszystkie jednakowo podobają i nie wiem co począc, więc proszę doradźcie mi coś

1)Coffee_Table_261_4f468e55e5efa.jpg2)120_Large-24 akacja.jpg3)Safavieh-Biurko-„Landon”-8340-7213-3.jpg

Narożnik z pufami pójdą kiedyś na poddasze (taki mam plan) ale póki co są i muszą być w salonie, luby nie dojrzał jeszcze do stylowych kanap i absolutnie sie mu takie nie podobają, zresztą on często śpi na narożniku, więc nie pozbędzie sie go za chiny ludowehttp://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a050.gif nic nie poradzęhttp://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/k035.gif

ława-SG.jpg

stolik SG.jpg

Coffee_Table_261_4f468e55e5efa.jpg

Safavieh-Biurko-„Landon”-8340-7213-3.jpg

120_Large-24 akacja.jpg

nikt mi nic nie doradził :(

no dobra strzele se jakiegoś babola kolorystycznego :p

dobiorę kolorystykę pod panele

a może jakis zestaw witamin + żelazo ?? :p

Kinga, jak sobie przypomnę to łykam żelazo,

a młody sie mnie już pare razy pytał, przy tym, czy jestem w ciąży :eek: cwaniak jeden wyczytał z opakowania :evil: