pesce 23.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 gałki fajne. Najważniejszy jest kibelek Wodę masz to i w misce można się umyć A tak poważnie, to bardzo Ci zazdroszczę tego młynka z wykończeniem domu. Jak już zasiądziesz w fotelu przed swoim kominkiem to będziesz się z tego wszystkiego śmiała Trzymam kciuki żebyś szybko skończyła a siebie nie wykończyła. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.01.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a010.gif przed kominkiem powiadasz? hmm... nie mam ci ja kominka, oj niehttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif a wykończona to juz jestem na maxa prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 23.01.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a010.gif przed kominkiem powiadasz? hmm... nie mam ci ja kominka, oj niehttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif a wykończona to juz jestem na maxa prawie Oj, to przepraszam. Ale nie masz bo jeszcze nie wstawiliście, czy w ogóle nie planujecie? Jakkolwiek sens mojej wypowiedzi był taki, zę niedługo i tak zapomnisz o tych nerwach a komfort mieszkania we własnym domku wszystko wynagrodzi. Za co mocno trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 23.01.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Dziękuje za te kciuki, ale nie trzymaj ich za długo bo Cie rozbolą u mnie nie kończy sie na parterze, czeka mnie jeszcze poddasze do wykończenia, ale to chyba za jakiś nieokreślony czas. Kominka w ogóle nie planujemy, brak miejsca i chęci do tego. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.01.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 SZUKAM TEGO ŁÓŻKA zapisałam je sobie juz daawno temu w inspiracjach i nie pamiętam skąd, może ktoś z Was wie z jakiego ono jest sklepu??http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/k050.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 27.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 NIe pomogę, ale zapytam: byłaś kiedyś u kogoś kto użytkuje takie łóżko? MOja przyjaciółka posiada takie z wystającym "rantem" i ilekroc jestem u niej tyle razy walę się w golenie (co przyjemne nie jest) a ona mimo, że już 5 lat ma to łóżko i oboje z mężem je przeklinają. Dodam, ze łóżko stoi w sypialni 15m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.01.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 pescedzięki, nie pomyślałam o tych kantachhttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a050.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 27.01.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Cześć Vesila, przychodzę z darami: łóżko z obrazka znajdziesz tutaj. Ale Rybka ma chyba rację z tymi kantami. Ja też na starcie takie odrzuciłam, bo - znając siebie - miałabym wiecznie poharatane golenie. Łóżko będzie zatem najprawdopodobniej całe otapicerowane. Najchętniej obiłabym pluszem wszystkie meble, bo generalnie jestem straszna łamaga i wiecznie chodzę z siniakami na różnych częściach ciała A ostatnio zrobiłam sobie limo pod okiem (szafka mnie zaatakowała). Mój biedny mąż, wyjątkowo łagodny okaz, musi mieć fatalną opinię wśród moich znajomych A poza tym - gratuluję postępów! Mugaty i podłoga wyszły fantastycznie i cała łazienka zapowiada się naprawdę cudnie. Patrząc na plątaninę rurek pod umywalką w pierwszej chwili pomyślałam, że przydałby się postument (noga), ale ta umywalka jest chyba za mała i "zniknęłaby" z tym postumentem. Zatem faktycznie zgrabna szafeczka będzie lepszym rozwiązaniem. Kuchnia też jest super - ładne szafki (fronty bardzo podobne do "moich" ramsjo). Czy to drewno, czy mdf? W każdym razie - wygląda porządnie. A jak to jeszcze "udomowisz", to już w ogóle będzie miodzio! A tak w ogóle - na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.01.2012 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 hej Barbe-cue dzięki wielkie za namiary, macie racje z tym obijaniem goleni, chyba poszukam jakiegoś innego łóżka szafeczka pod umywalką w toalecie to mus, tylko kiedy ten bidny stolarz sie wyrobi?? ledwo kuchnie poskładał, już drzwi czekają w kolejce i szafa itd... fronty szafek kuchennych są dębowe, solidne, ale cena wysoka niestety... przeprowadzka niewiadomokiedy... jak sie wykończymy i się odsprzątam pobudowlanie barbe-cue, ja doczekać sie nie moge Twojej galerii - zapewne tak pięknie masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 28.01.2012 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 barbe-cue, ja doczekać sie nie moge Twojej galerii - zapewne tak pięknie masz: A daj spokój, jakie pięknie... Niby cały zasadniczy remont już skończony, ale mieszkanie puste i nie wiem kiedy (i za co) my to wszystko urządzimy... Mamy mocne postanowienie, żeby nie przeprowadzać się do prowizorki, bo z obserwacji znajomych wiem, że po paru miesiącach nie zauważa się już gołej żarówki czy tu i ówdzie wiszącego kabla, a materac bezpośrednio na podłodze jest świetnym łóżkiem na lata Nie mam na razie głowy, żeby się tym zająć, ale może niedługo wejdę na diabelski młyn o nazwie "urządzanie wnętrza" . A wtedy na pewno założę galerię i będę liczyła na tutejsze dobre dusze, bo sama na pewno utonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 28.01.2012 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) A, i jeszcze słówko o kuchni. Czy masz jakoś wykończoną górę szafek, tak żeby dochodziły do sufitu (jakaś listwa ozdobna czy profil przysufitowy)? Ładnie by wyglądało coś takiego, jak tutaj. http://www.younghouselove.com/wp-content/uploads/housetour/final-kitchen-after.jpg A jeśli chodzi o koszty, to pocieszę Cię, że mi stolarz zaśpiewał grubo ponad 30 tysięcy (oczywiście bez agd, blatu i innych drobiazgów), a mebli mam mniej-więcej tyle, co Ty. A że chciałam dokładnie takie same fronty, jak są w ramsjo (to malowane drewno, a nie płyta wiórowa), więc pomyślałam, że wezmę po prostu tę ikeę (chociaż wielką fanką nie jestem). Edytowane 28 Stycznia 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.01.2012 00:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 A, i jeszcze słówko o kuchni. Czy masz jakoś wykończoną górę szafek, tak żeby dochodziły do sufitu (jakaś listwa ozdobna czy profil przysufitowy)? Ładnie by wyglądało coś takiego, jak tutaj (to kuchnia ikea ramsjo). pod sufitem, bezpośrednio nad frontami będzie taki gzyms jak nad pochłaniaczem :http://www.sztukaterie.com.pl/admin/adpictures/5_Gzymsy_CF22.jpg czekam aż panowie-malarze będą mieć trochę wolnego czasu na ich montaż, bo gzyms gipsowy jest i to robota juz nie dla stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 28.01.2012 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 O, to będzie super! Takie drobiazgi nadają całości smaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.01.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Vesila, byłam obejrzałam Twój domek. Fajne podłogi i te gzymsy gipsowe śliczne Ja sobie zafundowałam styropianowe listwy sufitowe ale to nie to samo Podglądam i czekam na dalsze zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 31.01.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witaj Mugatko te gzymsy gipsowe śliczne Ja sobie zafundowałam styropianowe listwy sufitowe ale to nie to samo To ja Ci napiszę,że w holu i wiatrołapie mam styropianowe, są mniejsze, ale po pomalowaniu nie widać że jedne są ze styropianu a drugie gipsowe. Dałabym wszędzie styropianowe, lecz chciałam koniecznie obudowane karnisze i z te co mam w holu za małe i kruche sie mi wydawały, natomiast większe znalazłam tylko Oras i w kosmicznych cenach jak dla mnie, więc padło na gipsowe... Podglądaj, zapraszam... tylko u mnie tempo ślimacze i nic teraz sie nie dzieje, juro mają montować odkurzacz centralny, coś sie będzie działo jeden dzień i tyle... czekam na montaż gzymsów w kuchni i wtedy fotki kuchenne zapodam...ale to nie wiem kiedy dokładnie za tydzień, może dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.01.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 poczekamy... poczekamy ...http://emoty.blox.pl/resource/000873859.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 31.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 , juro mają montować odkurzacz centralny na jaki się zdecydowałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 31.01.2012 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 wybrałam jednostkę centralną: Vacuflo TC488Q + zestaw sprzątający MAGNUM 9m + gratis: separator popiołu i zestaw garażowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 01.02.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 vesila - dawaj namiary na tego kto Ci robił świadectwo energetyczne, biegusiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.02.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 sie robi kochana http://www.cosgan.de/images/midi/sportlich/d055.gif poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts