vesila 27.11.2012 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Vesi fajna ta ława Ja ostatnio to w ogóle zwracam uwagę na rzeczy na które kiedyś nawet bym nie spojrzała ... Co to forum robi z ludźmi Dokładnie Maju, luby ustawia mnie do pionu, jest ok, a potem wchodzę na forum i zmieniam front z powrotem Alfonso niestety zamilkł Może nie robią często takich paczek, może bada sytuację... Ja myślę, że trochę pan zaskoczony pytaniami, pewnie jeszcze do pl nie wysyłał i sam nie zna kosztów transportu;) Dziewczynki, poszło. Dzięki Barbe, miałam właśnie pytać dziewczyn czy dostały od Ciebie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.11.2012 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Vesilko, a dlaczego? Przecież nie każdy mus być poliglotą Trzymam kciuki za dobrą wycenę ale i tak mi głupio, moja córka juz wiecej rozumie niz ja, taaaki wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.11.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 ale i tak mi głupio, moja córka juz wiecej rozumie niz ja, taaaki wstyd No to Cie troszkę córa poduczy i po kłopocie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.11.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ale i tak mi głupio, moja córka juz wiecej rozumie niz ja, taaaki wstyd Jakub zna chyba wszystkie dinozaury. I co? Wychodzi na to, że czterolatek mądrzejszy od mamy. Da się z tym żyć A języków zawsze się można nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.11.2012 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Da się z tym żyć nie mam wyjścia A języków zawsze się można nauczyć i tego sie trzymam, i planuje od przyszłego roku w innej szkole prywatnej sie doszkolić, bo mi na ambicje dzieci nieświadomie wchodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.11.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 nie mam wyjścia i tego sie trzymam, i planuje od przyszłego roku w innej szkole prywatnej sie doszkolić, bo mi na ambicje dzieci nieświadomie wchodzą Ja tez planuję i na planach sie konczy Tyle ze ja znam w stopniu komunikatywnym. Ale zeby Julke dogonić (bo o przegonieniu to juz nawet nie marzę) to musiałabym nieźle zapie.....z nauką No ale przynajmniej niech dzieci sie uczą od małego skoro my nie miałysmy takich mozliwości. Ja od przyszłego roku zapisuje Lenkę na Hellen Doron - Julka chodziła kilka lat i to rezcywiście przynosiło fajne efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.11.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Kinga, o od kiedy zaczęłaś Julkę posyłać na angielski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.11.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Kinga, o od kiedy zaczęłaś Julkę posyłać na angielski? Julke późno bo ona długo była aspołeczna - bała się nowych ludzi i nowych sytuacji. Miała 6 lat Lene pośle juz od wrzesnia czyli bedzie miała prawie 4 Teraz łapie baaardzo duzo z bajek. Nie uważam jednak, żeby korzyści z typowych lekcji były miarodajne z efektami. Dlatego posle ja z rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 28.11.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ja nawet chciałam teraz już iść na lekcję pokazową, choć może zaczekam do roku albo dwóch. A bajki dużo dają, sama ostatnio oglądałam bajkę która uczy angielskiego, i przyznam że była niezła, oczywiście Adaś też oglądał z zainteresowaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.11.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Jako żem z branży językowej, to dorzucę swoje 3 grosze Dzieci właściwie mogą uczyć się języków od kiedy zaczynają mówić w ojczystym. Tylko najlepiej żeby przebiegało to tak samo jak uczą się polskiego, czyt. "nieświadomie" - poprzez powtarzanie, podchwytywanie różnych słów od innych, czy tak jak piszecie - z bajek, piosenek, zabaw. Dzieci potrafią świetnie wyłowić znaczenie słów z obserwowanej sytuacji. Dobrym przykładem jest Kaczor Donald... nikt nigdy nie rozumiał co mówi, ale kontekst podpowiadał w czym rzecz Ja zawsze bardzo polecam "wystawianie" dzieci na kontakt z językiem jak najwcześniej, choćby to na początek były tylko bajki. Znam zresztą dziecko, które pięknie mówi po angielsku (z pięknym akcentem) i nauczyło się właściwie tylko z bajek. Fakt, że mieszka za granicą, ale nie chodzi jeszcze do przedszkola, nie ma częstego kontaktu z "obcymi" dziećmi, a domownicy rozmawiają z nim po polsku. Edytowane 28 Listopada 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.11.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 poprzez powtarzanie, podchwytywanie różnych słów od innych, czy tak jak piszecie - z bajek, piosenek, zabaw. Dzieci potrafią świetnie wyłowić znaczenie słów z obserwowanej sytuacji. Dobrym przykładem jest Kaczor Donald... nikt nigdy nie rozumiał co mówi, ale kontekst podpowiadał w czym rzecz . Ja się tak podstaw niemieckiego nauczyłam. No i pokochałam ten język na zabój. Bardzo boleję, że czasu na niego brak, bo organ nieużywany obumiera. Niestety Kto pamięta czasy, kiedy z zagramanicznych kanałów dostępne były tylko SAT1 i PRO7? A może to tylko na mojej prowincji tak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.11.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Kto pamięta czasy, kiedy z zagramanicznych kanałów dostępne były tylko SAT1 i PRO7? A może to tylko na mojej prowincji tak było? a RTL ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.11.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 a RTL ?? RTL to nam późno włączyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.11.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ja się najbardziej intensywnie szkoliłam na niemieckiej VIVIE Wyszło mi średnio, ale to może dlatego, że tam znaczniej więcej śpiewali niż mówili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.11.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ja mam gdzies płyty Hellen Doron - te po jUlce więc w najbliższym czasie zamierzam je odnależć i puszczac jej jako muzyke przy zabawie zwłaszcza ze tam głównie piosenki. Moja Lena w zasadzie wszystkie słówka , kótre umie nauczyła sie z bajek. I powiem Wam szczerze ze jak ja prosisz zeby policzyła ile ma paluszków, zabawek, książeczek to jeszcze NIGDY nie zdazyło jej sie policzyc po polsku choc umie Zwsze liczy po angilesku. Umie do 10 (ma niecałe 3 latka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.11.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 RTL to nam późno włączyli. bo do tego trzeba było mieć w telewizorze cos co nazywało sie "hajperband" w moim funajuu kazałam mamie zamontować co kosztowało chyba z połowe telewizora nowego...musialam mieć co by na RTL'u ogladac muzyczne programy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 29.11.2012 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Kobietki - pleciugi A ja mam same dobre wieści, no może jedna mniej dobra.. Przedwczoraj zostały wreszcie wykończone schody z tarasu do ogrodu...panowie tez poprawili płytki na balkonie zachodnim, bo podeszła woda miedzy płyty w tym balkonie i zrobiły sie rdzawe zacieki od balkonu do samej ziemi, na nowej elewacji jak nawiercili od dołu dziury dosłownie ciurkiem się lało na wiosnę czeka nas malowanie całej ściany zachodniej ------------------------------------------------ Dziś przyjechał stolarz Paweł i zabrał drzwi z wiatrołapu do wymiany szybek i malowania oraz dorobi do ościeżnicy opaski, takie jak przy pozostałych drzwiach :wiggle: ---------------------------------------------------- W końcu też zadzwonił pan z serwisu gorenje, jutro przyjedzie wymienić spalony silniczek w okapie:wiggle:, nareszcie, bo nie lubię gdy w całym domy czuć zapachy z kuchni ----------------------------------------------------- Luby zgodził sie bez problemu na zakup ławy i.... stolika tv do kompletu strzeliłam mu takiego maila, że napisał tylko: co ma zrobić żeby kupić pozostała kwestia zakupienia, ale ... teraz zła wiadomość: brak tej ławy obecnie w sprzedaży, wykupili ją, niech no ja dorwę tego, kto śmiał mi tą ławę sprzątnąć z przed nosa po raz drugi http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a025.gif --------------------------------------------------- A wieczorkiem wzięłam sie za odciśnięcie malin i rozlanie malinówki do butelek, oczywiście kieliszeczek juz, natentychmiast musiałam napełnić i wypróbować.... mniodzio... Proszę sie częstować http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=151563&d=1354229917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.11.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Hej vesi, szkoda, ze wykupili ławę Mam nadzieję, ze to nikt z forum:sick: Może będzie jeszcze dostawa? Bardzo piękna jest też ta komoda pod TV:wiggle: Przykro mi, ze tak wyszło z tą elewację Nie da się tego jakoś umyć myjką ciśnieniową? Po malowaniu zawsze będzie widoczny ślad, chyba, ze pomalujesz całą ścianę... Naleweczka mniodzio-uwielbiam, więc się częstuję Cudna karafka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.11.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Aga, elewacje umyli karcherem, ale nie udało sie wszystkiego zmyć i oczywiście cała ściana będzie malowana:yes: a do stolików kawowych, to mam pecha jak nikt mam nadzieję że jednak będą wkrótce w sprzedaży, Dropi baardzo mi pomogła z pytaniami i znam koszt wysyłki, za co będę wdzięczna ogromnie:hug: aha, przeca ja byłam w tym Krk po to, byc wybrać ramkę do lustra, no i wybrałam, ale ciężko było ... tyyyle ramek i nic mi do końca nie pasowało w końcu zdecydowałam sie na taką cienką aluminiową, nie do końca taką chciała, ale nie było takiej jakbym chciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.11.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Bardzo ładną rameczkę wybrałaś Sylwuś Faktycznie, wybór jest ogromny i trudno się zdecydować. A co do stoliczka to z całego serca życzę Ci, żebyś jak najszybciej miała go u siebie:hug: Edytowane 30 Listopada 2012 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts