vesila 07.02.2012 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Qrcze, jak tak patrze na ten kolor w holu i kuchni, a potem na salon, to nie podoba sie mi hol, wiem na pewno to, że kuchnia, hol i wiatrołap przemaluję na taki jak w salonie, czyli wszędzie będzie szaro, oprócz łazienki i wc - tam biało ... ale TEN szary wpadający lekko w beż sie mi podoba coraz bardziej i bardziej... Muszę więcej tej farby kupić kiedy słonko świeci, taki kolorek wychodzi: dobrej nocki:goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 09.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Vesilo, pooglądałam fotki w Twoim dzienniku i muszę Ci powiedzieć, że ten szaro-niebieski w hallu i kuchni wygląda świetnie! Oczywiście zrobisz jak chcesz i jeśli Ciebie on wkurza, to pewnie zmienisz. Ale na zdjęciach jest pięknie i gdybym ja tak miała u siebie, to na pewno bym nie zmieniała. A jakie chcesz do tego meble? Tj. jaki kolor? Fajnie by wyglądały jakieś elementy z drewna w soczystym kolorze (nie dąb, ale też nie mahoń). Czy dobrze widzę, że masz brązowe ościeżnice (i pewnie drzwi)? Właśnie o takim kolorze mówię. Byle nie za dużo, bo może się zrobić ciemno. Biały lub jasnoszary, trochę drewna; lampa może kryształki (chrom lub nikiel chyba za "ostro" by tutaj wyglądała), ale jakieś nieagresywne. Planujesz już jakieś lustro, wieszaki itp? A mężowi (jak będzie dusił portfel) powiedz, że macie przepiękną chatę w bardzo eleganckim stylu (to naprawdę widać!) i cóż - jesteście skazani na ekskluzywne dodatki, bo tandeta i taniocha zniszczy cały efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.02.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Barbe-cue no właśnie ten szaro-niebieski co jest w holu na początku podobał sie mi najbardziej, ale z czasem jakoś tak przestaje sie podobać... mebli w holu nie planuje bo wszędzie otwory, hol ma 13 m2 i jest tu az siedem wyjść , co najwyżej mogę lustro powiesić na jedynym skrawku w miare wolnej ściany... ościeżnica co ją zauważyłaś jest właśnie do wiatrołapu i drzwi takie brązowe, już były jak kupiliśmy dom, sa ładne, ale ten plastyk w nich okropny, no i ten kolor do niczego mi nie pasuje, planowałam je na biało pomalować, bo pozostałe też białe chciałabym, chociaż ostatnio zastanawiałam sie że jeśli hol przemaluje na ten jasny-szary, to czy wtedy takie brązowe drzwi by pasowały:???: bo inaczej to za ciemno byłoby w holu z pięcioma ciemnymi drzwiami, pozostałe kupiłam pełne poniżej stare foto ze skrzydłami, które teraz garażują póżniej pokaże kawałek wiatrołapu, teraz:sick: prasowanie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.02.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 dopiero teraz nadrobiłam zaległości Kobieto, jakbym była na takim etapie to juz bym chyba mieszkała. Toć to sama końcóweczka A zasłonkę do łazienki tez mam ale ładniejszą bo w delfinki I proszę o podanie nazwy/nr farby z salonu - podoba mi się Trzymam kciuki za finisz nie mieszkałabyś, wierz mi znowu syf w domu - pełno gipsu na podłogach i nie tylko, no i łazienkę mam jeszcze nieczynną: wanna niepodłączona, brak umywalki i zestawu prysznicowego (niewybrane=niekupione)... jednym słowem: nie da sie mieszkać http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif W salonie i pokojach jest kolor z mieszalnika RAL 7053 na bazie z dekorala. ____________http://marcelvinck.com/pics/Ral-kleuren/Ral%207035%20-%20Lichtgrau.jpg Paleta RAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 10.02.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 No fakt, za piękne to te brązowe drzwi nie są Pewnie Ty wiesz lepiej, jak te kolory wyglądają na dzień - ja tylko zobaczyłam parę zdjęć. Na przykład na tym: kolor ścian wygląda bardzo elegancko (powiedziałabym - katalogowo) w zestawieniu z podłogą, białymi opaskami i tą szarością przebijającą z salonu. Ale jeśli tobie ten kolor nie pasuje, to się nie męcz, tylko łap pędzel i do roboty Trzeba słuchać intuicji, a nie Cioteczek-Dobra Rada z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 12.02.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam się ślicznie! Boże jak ja sie cieszę, że Cię odnalazłam!!!nie wiem tylko dlaczego tak późno... przeczytałam dziennik i komentarze, jestem zaszokowana!IDENTYCZNE DYLEMATY!jakbym na siostrę trafiła!:)nasi m to chyba tez bracia:)ja ciągle słyszę, że mam drogi gust http://emoty.blox.pl/resource/wink.gif, wieczne pytania: "wybrałaś?", ja tak, jedziemy do sklepu a tam d..a, bo on znajdzie tańsze, upiorne, nie pasujące, i następuje foch:D lżej na duszy mi sie zrobiło, że tylko nie ja taka jestem http://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gif. KUCHNIA PRZEPIĘKNA!!!, niesamowity okap!gratuluję pomysłu! swoja droga jaki sprzęt tam zabudowałaś? ja tez planowałam białą kuchnię, wyszło co wyszło, ciągle motam się w jakim stylu ja wykończyć...coś mi chodzi po glowie, sama nie wiem co...lampy wybrałaś moje planowane typy, szarości na ścianach (u mnie jaśniejsze), dylematy okienne te same, wypisz wymaluj:D , rolety rzymskie marzenie, zerknij do mnie jaką mi krzywdę wyrządzili:). ale mi humor poprawiłas:D wykończeniówka wykańcza, ja stopuję, bo mam serdecznie dość, jestem w gorszej sytuacji, bo my mieszkamy... w swoim wątku pytałam o listwy mardom, żądnych opinii się nie doczekałam, a wiadomo cenowo są lepsi niż orac. spadłas mi z nieba, więc Cie teraz pomęczę , bo zastanowiło mnie to zdanie: "ale wydaje sie mi że wystarczy kopnąć mocniej w listwę i odpadnie od ściany, niestety producent nie wymyślił innego sposobu montażu." takie to liche?co z malowaniem?mnie w sklepie poinformowano, że nie ma takiej potrzeby...to jak to w końcu wygląda?jesli to nie problem, mogłabyś podać cenę z m tej listwy? coś jeszcze miałam zapytać...hmg, nie pamiętam, ale pozwól gościć się dłużej. pozdrawiam! ps podziwiam skrupulatność! niesamowite wrażenie robi lista sklepów, porównanie agd, lamp. wszystko na tacy w jednym miejscu:jawdrop: byłabyś dobra w moim zawodzie;)muszę zacząć planować w ten sam sposób! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.02.2012 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Editg witam forumowa siostrzyczkohttp://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d012.gif Jakże mi miło ogromnie, że do mnie trafiłaś i jeszcze taaakie komplementy prawisz http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e050.gif postaram sie odpowiedzieć Ci na wszystkie pytania: niesamowity okap!gratuluję pomysłu! swoja droga jaki sprzęt tam zabudowałaś? okap to nic specjalnego: Gorenje DKI 550 M (335zl) pytałam o listwy mardom, żądnych opinii się nie doczekałam, a wiadomo cenowo są lepsi niż orac. takie to liche?co z malowaniem?mnie w sklepie poinformowano, że nie ma takiej potrzeby...to jak to w końcu wygląda?jesli to nie problem, mogłabyś podać cenę z m tej listwy? listwy przypodłogowe mardom same w sobie są okay, tylko ich montaż na kleju to porażka, już kilka listew zwyczajnie sie odkleiło od ściany, kleili punktowo i klej odkleił sie z farbą od ściany muszę przykleić sobie od nowa ja zdecydowałam sie na malowanie, bo na wzorniku który maja w sklepie te listwy sa już pożółknięte, kupiłam więc farbę śnieżkę do malowania okien plastykowych(nic bardziej odpowiedniego nie znalazłam) i pomalowałam dwie listwy przed montażem, które zamontowane są pod schodami w salonie, żebym potem nie musiała sie męczyć z ich malowaniem ja płaciłam za taką dwumetrową listwę 28,33 zł po rabacie + montaż 5zł/mb, lepiej już kupić listwy drewniane, np u naszej forumowej koleżanki betib rozgość sie u mnie, w grupie raźniej , zapraszam do doradzania , komentowania, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.02.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 kopiuje sobie post barbe-cue z innego wątku, bo moje dziecię ma właśnie problem z suchą skórą i jedynie oilatum soft z apteki pomaga, ale drogi straszliwie (...)delikatne szampony, delikatne (jak najprostsze) odżywki, bez szarpania, jak najrzadziej suszyć suszarką. Też robiłam przymiarki do szamponu babydream i odżywki alterry (nawet jeszcze mam - migdałowa), ale chyba jednak mi nie służy, bo dostałam MEGA łupieżu... Ale dzisiaj zrobię jeszcze jedno podejście, może wtedy źle wypłukałam, albo co... Jeśli chodzi o babydream Rossmana, to oni mi chyba powinni płacić za marketing, bo wszystkim moim znajomym go polecam - w zasadzie całą serię. W życiu nie widziałam kosmetyków o lepszym składzie! Do rąk i twarzy mam "dzieciowy" płyn do kąpieli (duża butla z dozownikiem), pod prysznic - z serii dla kobiet w ciąży; z tej samej serii balsam do ciała; do twarzy wprawdzie na noc mam coś mocniejszego z retinolem (już ten wiek, niestety), ale - ponieważ retinol dość mocno mnie wysusza - po jakimś czasie nakładam "dzieciowy" krem babydream z rumiankiem, który też kładę na dzień (zielona tubka; w składzie na drugim miejscu olejek migdałowy, dalej pantenol, wit. E, rumianek, nagietek, proteiny pszenicy; bez parabenów - nawet najlepsze kremy za parę stów tego nie mają!). A jaką cudowną mają oliwkę dla dzieci! Same naturalne olejki, a nie płynna parafina, jak w 90% oliwek. I wszystko za grosze. Naprawdę polecam czytanie składów, bo czasem można takie perełki znaleźć, że ho ho! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.02.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Vesilo, ten babydream na taką mroźną pogodę może być jednak zbyt słaby. Na suchą skórę bardzo polecam Emolium - "emulsja specjalna". Robią to w dużej tubie 200ml. Dosyć to tłuste i raczej do stosowania w samotne wieczory , ale przynosi ogromną ulgę. To jest niby z przeznaczeniem do ciała, ale ja używam tego również do twarzy, jak widzę, że coś tam mi się zaczyna łuszczyć . No i jest świetne - zwłaszcza w zimie - na wysuszone dłonie i (przynajmniej u mnie) łydki. Pomaga mi też na zajady, bo czasem mi się robią. Używam też balsamu do ciała z tej serii (też świetny, mniej tłusty, lepiej się wchłania). Oczywiście nie tylko do ciała, ale też na twarz. Zazwyczaj mam oba te produkty i jeśli potrzebuję naprawdę mocnego nawilżenia, to stosuję tę emulsję specjalną. Do codziennego użytku - balsam. Teraz akurat "jadę" na babydreamie (tym balsamie dla ciężarnych), ale do zadań specjalnych zawsze mam w szafce tę emulsję. Do kupienia w aptece, wychodzi dużo taniej niż oilatum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.02.2012 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 dziekuje Ci, ale właśnie na ten krem Emolium ja dostałam takiego uczulenia, że całą twarz przez dwa dni miałam buraczaną, masakra, potem skóra swędziała i sypała sie mi z twarzy, brrrr... nie odważę sie dziecka posmarować spróbuje młodemu najpierw zmienić żel pod prysznic i szampon na polecane babydream, i zostaniemy narazie przy Oilatum kremie i olejku do kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 14.02.2012 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 No coś ty??? Emolium Cię uczuliło? W życiu bym nie pomyślała. On mi zawsze taką ulgę przynosi, jak nic innego. Wiesz co, ten babydream spróbuj może najpierw na jakimś kawałku skóry. On jest na naturalnych składnikach, a one rzeczywiście mogą wrażliwców uczulać (tak jak naturalne produkty - miód, orzechy, pyłki...). Jeszcze sobie przypomniałam, że w ekstremalnych przypadkach pomaga mi zwykła wazelina kosmetyczna. Z tym że po jakimś czasie lepiej ją zetrzeć z twarzy, bo lubi zapychać. Ale za to świetnie nawilża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 14.02.2012 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 super, dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi:)okap Gorenje mam wypisany na swojej liście i zdecydować sie jakoś nie mogę. Bardzo to coś burczy?boję się, że w moim małym m pracę takowego będzie słychać wszędzie, chociaż nie wiem, czy moje obawy są słuszne. ja już taki cykor jestem i już. ogłaszam, że zapadła decyzja, w małym pokoju będzie Mardom. Z drewnianymi listwami też mam cykora:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 14.02.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam się fajny domek się zapowiada. Jestem pod wrażeniem metamorfozy jakiej dokonaliśmy.Co do lamp to głosuję na zestaw numer 1 . Jakoś najbardziej mi się widzi w tych wnętrzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.02.2012 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam Cie serdecznie karolek59 http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d012.gif ale sie cieszę że tu coraz więcej gości odnośnie lamp, to zestaw nr 1 i 2 przedstawiają lampy do salonu, które sie mi podobają ale nie umiem zdecydować sie na konkretny model, a salon i hol muszą jakoś ze sobą zgrać oświetleniem... właśnie zerknęłam do Twojej galerii i cudnie, zaraz lecę czytać całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 14.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 He he Ty u Mnie a Ja u Ciebie Słuchaj jeśli chodzi o lapmpy musisz wziąć pod uwagę powierzchnie jaką mają oświecić. Ja na początku kierowałam się tylko wyglądem niestety to za mało .Te które pokazałas do kuchni maja ok 40 cm średnicy to chyba 40 w? sama się na nie czaiłam to zdecydowanie za mało i w kuchni trzeba by powiesić min 2 lampy. Te do holu też oglądałam zdecydowanie za małe i mało dają światła takie raczej nastrojowe. Tylko ja nie wiem jakie ty masz powierzchnię? Ale numer 2 tez fajny bo poszłabyś w takie klimaty jak u kasiorka .W sumie zależy jaki pragniesz uzyskać efekt. A galerię Kasiorka i Darcy znam -cudne są ich domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 22.02.2012 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Vesilko kochana!wpadłam podziękować za pomoc i rady! http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a080.gif i z zapytaniem. gdzie Ty robisz takie wizualki?ciężkie to do opanowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 22.02.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Co tam słychać na budowie? Jakieś postępy nowe http://www.matrax.net/forum/images/smilies/idea.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.02.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 bida z nędzą http://forum.barcis.pl/images/smilies/nuda.gif .... odkurzaczem centralnym od biedy sie pobawiłam na budowie... a poważnie, to czekam aż mi skończą łaskawie te gzymsy w kuchni, raptem jeden dzien roboty, ale czasu panowie nie mają, bo u mnie to taką fuche robią kiedy mają trochę wolnego ... może w tym tygodniu http://forum.barcis.pl/images/smilies/modli.gif lampy dalej nie wybrane i umywalka do łazienki tyż ale luby zapowiedział przyjazd w weekend, ma być tydzień, więc coś może ruszy robię sobie wizualizacje mojej chaty i będzie lepiej widać wielkość i rozkład pomieszczeń, wnet skończę to wrzucę i pomęczę Was Karolku i Editg dziekuje za wizytę http://forum.barcis.pl/images/smilies/kwiat.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 22.02.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 E tam nie narzekaj możesz się chociaż odkurzaczem pobawić .U nas też zastój (za wyjątkie jazdy z krzesłami) M ma teraz zapiernicz w pracy wiec na budowie kiszka, Bo u nas właściwie wszystko wykańcza mój M dopiero co nie co ruszy się koło kwietnia http://forum.barcis.pl/images/smilies/zlosnik.gif Moja droga http://forum.barcis.pl/images/smilies/waiting.gif na wizualki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Vesila, nie wiem jak to jest, że Cię podczytuję a się nie witam Więc tego....witam się serdecznie, gratuluję pięknego domu. Mamuniu ale jak pięknego! Podłogi są bomba kuchnia świetna, kolor w holu mi się podoba (ale doskonale rozumiem chęć przemalowania ). Teraz będę podglądać dalej, z wypiekami na twarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts