barbe-cue 09.12.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Facet od którego kupiliśmy dom, chyba kochał asymetrię, bo co tylko sie dało jest niesymetryczne i krzywe:bash: Może bardzo wziął sobie do serca, że "symetria jest osią głupców" . Jest dobrze, nie płacz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.12.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 ja mam prognozowany odczyt na rok prawie, potem przychodzi wyrównanie, niedługo sie dowiem, bo ostatni rachunek został do opłacenia, albo z ciekawości aż polecę do tego gazomierza dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.12.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Może bardzo wziął sobie do serca, że "symetria jest osią głupców" . Jest dobrze, nie płacz! Już nie będę, I promise Nie wiem co facet myślał, ale gdzie ja rozum miałam,że zgodziłam sie na ten dom.. Jak to mówią: Polak mądry po szkodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 09.12.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Kinga, my tak jak Ty biegamy co miesiąc, ale dopiero w listopadzie zaczęliśmy porządnie grzać. Najpierw odpaliliśmy kominek żeby trochę ciepła wpuścić, a potem poszedł piec gazowy. Przez pierwsze dwa dni to leciało tyle gazu że hej (20/dzień), a teraz to wychodzi że dziennie zużywamy średnio 4-5 na dobę, przy utrzymaniu stałej temperatury. Marcin prowadzi zapisy w exelu:) Możesz go podpytać jak to dokładnie wyszło u nas. A do ogrzania mamy ok 150 m2 ale w tym jest garaż. Staramy się w dzień grzać kominkiem, gaz głównie w nocy. Choć jak ja z małym się przeprowadzę to raczej będziemy grzać w dzień gazem, a na noc kominkiem, żeby nie było za gorąco w nocy (Mały się robi upierdliwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 09.12.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 ale gdzie ja rozum miałam,że zgodziłam sie na ten dom.. Jak to mówią: Polak mądry po szkodzie Sylwiu, my się budujemy od podstaw a też nachodzą mnie myśli o nowym domu, bo wiem co jest sfajczone w tym aktualnym. A poza tym już podobają mi się inne architektonicznie:) no i większa działeczka też by mogła być Pomieszkamy parę lat i się zobaczy czy zakotwiczymy na stałe czy będą zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.12.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Pytam dlatego, że mój tata twierdzi, ze zużylismy bardzo niedużo. Za listopad 250m3. Przy czym grzana powierzchnia uzytkowa domu wynosi 220m2 a temp wewnatrz utrzymywana jest na poziomie 21-22stC. Ale ja póki co porównałam tylko do domu mojej siostry, której piec ma 10lat, powierzchnia domu 160m2, tempna poziomie 19st i zuzycie za listopad 270m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 09.12.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 A w tym jest grzanie ciepłej wody, czy tylko c.o.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.12.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 A w tym jest grzanie ciepłej wody, czy tylko c.o.? ciepła woda też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 09.12.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Kinga, to Marcin mi mówi że faktycznie jest dobrze. U nas jest mniejsza powierzchnia domu. A w jakich porach uruchamiany jest piec? Wodę też mamy w tym grzaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.12.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Kinga, to Marcin mi mówi że faktycznie jest dobrze. U nas jest mniejsza powierzchnia domu. A w jakich porach uruchamiany jest piec? Wodę też mamy w tym grzaną. Piec chodzi non stop. Mam zaprogramowane tak: 22:00-5:30 19,5st 5:30 - 22:00 21st czyli w godzinach 22-5;30 włącza się rzadziej albo wcale. Tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.12.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Piec chodzi non stop. Mam zaprogramowane tak: 22:00-5:30 19,5st 5:30 - 22:00 21st czyli w godzinach 22-5;30 włącza się rzadziej albo wcale. Tego nie wiem to macie chyba dobre żużycie..raczej bardzo dobre przy tej powierzchni z czego macie zbudowany dom i jakie ocieplebie bo już u Ciebie chyba nie znajdę teraz tych informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.12.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 drzwi pomalowane wyglądają super, więc Ty nie marudź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.12.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) to macie chyba dobre żużycie..raczej bardzo dobre przy tej powierzchni z czego macie zbudowany dom i jakie ocieplebie bo już u Ciebie chyba nie znajdę teraz tych informacji pocieszacie mnie Zobaczymy co będzie w grudniu Mrozy sciskaja dośc mocno Dom z budowany z Porothermu 30 Ocieplenie -styro 15cm (zwykłe fasadowe styro, nie żadne marmurki czy grafity ) Ps. Vesi nas zaraz przegoni z tym OT Edytowane 9 Grudnia 2012 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.12.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Vesi - nie wiem czy widziałaś, znalazłam podobną do Twojej ławę. tylko ta cena http://www.atelierwnetrza.pl/files/objects/6133/16/K76849.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.12.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Vesi nikogo nie pogoni za pogaduchy i cenne informacje przy tym dostane rachunek to będę miała jako takie porównanie:yes: Sylwiu, my się budujemy od podstaw a też nachodzą mnie myśli o nowym domu, bo wiem co jest sfajczone w tym aktualnym. A poza tym już podobają mi się inne architektonicznie:) no i większa działeczka też by mogła być Pomieszkamy parę lat i się zobaczy czy zakotwiczymy na stałe czy będą zmiany. Mój od początku gadał, że dom pójdzie na sprzedaż, ja sie buntowałam, a teraz ja bym chętnie sprzedała to nagle sie mu odwidziało:evil: drzwi pomalowane wyglądają super, więc Ty nie marudź Dziękować Natalio Już nie marudzę Vesi - nie wiem czy widziałaś, znalazłam podobną do Twojej ławę. tylko ta cena http://www.atelierwnetrza.pl/files/objects/6133/16/K76849.jpg Za ławę też dziękuję, elegancka, nie sprawdzałam ceny, ale ja już nastawiana jestem na tą hiszpańską, tylko trzeba poczekać do lutego na nową dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 09.12.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Mój od początku gadał, że dom pójdzie na sprzedaż, ja sie buntowałam, a teraz ja bym chętnie sprzedała to nagle sie mu odwidziało:evil: Wykończeniówka WYKAŃCZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 toż to do lutego kilka tygodni tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 09.12.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Natalko - bardzo fajna ta strona z meblami, właśnie zaczynam wzdychać co do niektórych mebli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 10.12.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wrzucam fotki starych-nowych drzwi do wiatrołapu, przed i po malowaniu. Ościeżnicę tylko raz zdążyłam pomalować, wiec rożni sie jeszcze kolorem. Żałuje ze zdecydowałam sie je zamalować.. A mnie się podoba, nawet bardzo. Jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.12.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wykończeniówka WYKAŃCZA Hmm.. jego to bardziej po kieszeni, bo wykończeniówka głownie na mojej głowie, wiec teoretycznie ja powinnam mieć dosyć, a jednak dosyć to mam tego domu i jego wad:roll: toż to do lutego kilka tygodni tylko... ano! A mnie się podoba, nawet bardzo. Jest idealnie http://emoty.blox.pl/resource/th_WelcomeSign.gif Illusjon dziekuję od czasu montażu dopiero dzis umyłam te szybki w drzwiach i znowu klęłam, ze mi sie zachciało przeźroczystych szybek, nie szło tego wytrzeć by nie było maziaj...masakra do umycia kupiłam se dzis na westwing-u lampecke z kryształkami, chyba do wiatrołapu pójdzie:wiggle: http://static.westwing.pl/p/jolipa-Du%C5%BCa-lampa-wisz%C4%85ca-%E2%80%9EPerle-Ronde%E2%80%9D-8288-72992-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts