Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Jezdem,

No wlasnie, nie marudz kochana :D

Wyszlo super, jest jasno, jest spojnosc w korytarzu :yes:

Wiesz, tak sobie mysle, ze to Twoje wrazenie moze byc podobne do tego mojego po polozeniu fototapety :D

Zobaczysz, z kazdym dniem bedzie Ci sie bardziej podobalo, a po roku jak spojrzsz na fotke z brazowymi drzwiami bedziesz sie dziwila, ze w ogole sie zastanawialas nad przemalowaniem :lol2:

Dziękuję Kamiku za podniesienie na duchu :D, wiesz jak czytałam u ciebie o tej fototapecie, i twoim niezadowoleniu, to pomyślałam również, ze ja chyba to samo ze swoimi drzwiami mam;)

Vesi, nie wiem jak z bliska, ale na fotkach drzwi wyszły bardzo ładnie - zupełnie nie ma się czego czepić.

Przepiękny ten kryształowy zwis kupiłaś. Do wiatrołapu to chyba byłby strzał w dziesiątkę, bo tam baza jest bardzo stonowana :yes:

Dziękuję kochana,

do drzwi sie przyzwyczajam, nie mam wyjścia;)

ja juz od dawna marzę o kryształowych lampach, żyrandolach, tylko myśl o myciu tych kryształków skutecznie mnie odstraszała, myślę jednak że z jednym zwisem nie zwariuję :lol2:

Vesi - wieszasz lampę ??

Sama?? no co ty! żeby mnie prund pokopał :lol2:

a serio, to dopiero jutro wieczoremma być przesyłka z lampecką :wiggle:

i z wieszaniem poczekam jednak na lubego;)

----------------------------------------------------------------------------------------

Dziś zapierniczałam jak mrówka, nie wiem czemu, ale zawsze kiedy mam, hmm... no ...wiecie.. łokres, to wtedy mam energię i robię jakieś większe porządki tak znienacka. Dziś to samo - po kolejnym w tym tyg. odśnieżeniu podjazdu, wpadłam do garażu celem usunięcia wieeelkiej, brudnej kałuży ze środka, powstałej z topniejącego śniegu, a w efekcie kilka godzin myłam, układałam, przesuwałam graty w garażu, nawet prowizoryczną balustradę (robione na szybko do odbioru domu) pocięłam brzeszczotem na trzy kawałki, żeby zrobić z tego prowizoryczną paletę pod opony, potem szybkie ogarnięcie burdelu w domu, prysznic, pranie, zakupy, obiado-kolacja i wreszcie siad na doopie przed kompem :lol:

muszę jeszcze odkurzyć, pogonić młodych do spania i pokażę nowe fotki zimowo-świąteczne ;)

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vesilko po powrocie nadrobie Twoj watek, a dzisiaj zostawiam zyczenia :hug:

http://img20.imageshack.us/img20/1017/bozenarodzenie47.gifhttp://img20.imageshack.us/img20/1017/bozenarodzenie47.gifhttp://img20.imageshack.us/img20/1017/bozenarodzenie47.gif

Jest taki zmierzch wśród grudniowych, szarych dni, kiedy w noc gwiazdka lśni.

Wigilii czas każe nam u stołu stać, łamać opłatek, razem trwać.

A kiedy już ta pierwsza z gwiazd zaświeci nam spoza chmur, dzieje się cud co w każdym z nas umie zburzyć jego własny mur.

Wesolych Swiat dla calej Rodzinki

No więc...

tak było dziś rano nim wyszliśmy do szkoły, wczoraj trzy razy odśnieżałam kostkę, i dziś powtórka z rozrywki:rolleyes:

DSC00804.JPG

DSC00803.JPG

młoda dręczy mnie co rusz o choinkę:rolleyes:wiec na początek dałam jej przystroić miniaturkę:lol2:

DSC00808.JPG

DSC00806.JPG

a na kredensie wylądował stary stroik, dzis kupiłam w jysk małe lampeczki led za parę zeta i oplotłam nimi stroik

DSC00810.JPG

IMG_20121213_183044.jpg

w jysk kupiłam dzis też lampion z przeceny, mi sie podoba :wiggle: zwłaszcza cena:lol:

[ATTACH=CONFIG]154341[/ATTACH]

lecę teraz po nadrabiać wasze ploty ............

Hej Vesilko:bye:

aleeee macie zimę:jawdrop: U nas śnieg też leży, ale sypnęło raz i nic więcej nie sypie:)

A w Święta ma być odwilż:bash:jak zwykle:bash:

Pięknie przystrajasz powoli domek:rolleyes: Ja dopiero dzisiaj odebrałam bombki do wianków:o Jak widzisz jestem w lesie:oops::cry:

Vesi - czy Ty byłas w tej łapczycy w szkółce roślin? Ja byłam tam dzisiaj znowu (kupilismy choinkę) i znów nie mogłam się napatrzeć na te wszystkie ozdoby świateczne. Z tym, że dzis byliśmy z Leną więc nie wiedziałam co łapać :rolleyes: Przejedź się tam bo warto :yes: Twoje klimaty :yes:

Hej Vesilko:bye:

aleeee macie zimę:jawdrop: U nas śnieg też leży, ale sypnęło raz i nic więcej nie sypie:)

A w Święta ma być odwilż:bash:jak zwykle:bash:

Pięknie przystrajasz powoli domek:rolleyes: Ja dopiero dzisiaj odebrałam bombki do wianków:o Jak widzisz jestem w lesie:oops::cry:

Nio i po piękniej zimie, dziś padał deszcz ;)

Młoda żyć mi nie daje, ona by cały dom od komina po garaż wystroiła :lol2: więc pomału zaczynam...

oj widze że Pani szaleję

ozdóbki Swiateczne pierwsza klasa:yes:

ech , takie małe co nie co na początek:)

Vesi - czy Ty byłas w tej łapczycy w szkółce roślin? Ja byłam tam dzisiaj znowu (kupilismy choinkę) i znów nie mogłam się napatrzeć na te wszystkie ozdoby świateczne. Z tym, że dzis byliśmy z Leną więc nie wiedziałam co łapać :rolleyes: Przejedź się tam bo warto :yes: Twoje klimaty :yes:

Nie byłam tam, ja musiałam sobie sama już szlaban dać na świąteczne ozdoby, bo tyyyle kasy wydałam, że szok:sick:

choinki mamy dwie sztuczne od lat, malutką do pokoju dzieci i średnia do salonu, nie kupuję żywej, bo nie mam gdzie potem wsadzić, w ogrodzie już nie chcę więcej iglaków. potem wpadne do ciepie poczytać, jak nie padnę......

wzięłam sie dziś za końcowe malowanie ościeżnicy, jaszcze kawałek mi został, więc ide to dokończyć, nie mam już sił..http://www.cosgan.de/images/smilie/muede/f045.gif....... marzy sie mi leżenie przed tv..............

Vesi - ja sie zdecydowałam w tym roku na ciętą bo ładniejsze były od tych doniczkowych. Większe i bardziej kształtne. takze wsadzania do ogrodu tez nie bedzie :no: Zreszta po co mi kolejna choinka :rotfl: Drzewa do lasu sie ponoc nie wozi :rotfl: :p

Bidoku - wrzuc na luz juz - i walnij sie do łózka a nie przed tv

Vesi komentów nie nadrobię :p

zdjęcia obejrzałam :lol:

drzwi wyszły SUPER!!!!!, nie żałować :no: moim skromnym zdaniem jest lepiej :yes:.

Piękną lampę kupiłaś :o

I ozdóbki już widać :wiggle:, ja nie wiem czy moje zdążę odnaleźć w kartonach a co dopiero porozstawiać :(

A i nie mam gdzie bo pan stolarz nie zdąży przywieźć komody :sick:

Miłej niedzieli :hug:

Vesi - ja sie zdecydowałam w tym roku na ciętą bo ładniejsze były od tych doniczkowych. Większe i bardziej kształtne. takze wsadzania do ogrodu tez nie bedzie :no: Zreszta po co mi kolejna choinka :rotfl: Drzewa do lasu sie ponoc nie wozi :rotfl: :p

Bidoku - wrzuc na luz juz - i walnij sie do łózka a nie przed tv

U mnie cięta nie masz szans, pisałam żem zboczona ekologicznie;), nie do przyjęcia dla mnie jest ścinanie kilkuletniego drzewka by go po miesiącu wywalić:no:

Na luz wrzuce, za trzy godziny luby przyjeżdza:sick: nic przy nim zrobić sie nie da...........................

Vesi komentów nie nadrobię :p

zdjęcia obejrzałam :lol:

drzwi wyszły SUPER!!!!!, nie żałować :no: moim skromnym zdaniem jest lepiej :yes:.

Piękną lampę kupiłaś :o

I ozdóbki już widać :wiggle:, ja nie wiem czy moje zdążę odnaleźć w kartonach a co dopiero porozstawiać :(

A i nie mam gdzie bo pan stolarz nie zdąży przywieźć komody :sick:

Miłej niedzieli :hug:

Dziękuję admete:hug: za drzwi i lampke

Udanych zakupów życze:)

Vesi - ku pocieszeniu dodam, że ja w tym roku wyłącznie ze starzyzną będę-ozdobami znaczy się . Na szczęście jakoś w tym roku TK nie ma zbyt pięknych ozdób, w ogóle wydaje mi sie, że resztki z zeszłego roku wiszą.

Lampa bardzo ładna, pokaż jak już zawiśnie:yes:

Natalia, ja nie zmieniam co rok ozdób, do tej pory dokupowałam co rok jakieś pojedyncze sztuki, w tym roku poszalałam u Karolki + troszke w lokalnych marketach.

lampkę pokażę, mam nadzieje juz jutro:D

kupiłam se dzis na westwing-u lampecke z kryształkami, chyba do wiatrołapu pójdzie:wiggle:

http://static.westwing.pl/p/jolipa-Du%C5%BCa-lampa-wisz%C4%85ca-%E2%80%9EPerle-Ronde%E2%80%9D-8288-72992-1.jpg

nosz kuźwa jego mać!!!

odebrałam dziś przesyłkę z tą lampą i aż mną zagotowało po wypakowaniu, bo te kryształki są z cholernego akrylu:mad:, a napisane było że szkło :mad::mad::mad:

ale jestem złahttp://www.cosgan.de/images/midi/boese/e045.gif

nienawidze akrylowych badziewi udających szkło

i nie chce sie mi juz k**wa zwracać tego, h*j zawiśnie taka, ale im napisze co myślę http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a020.gifooo taak!!!

Qrwa - jak ja lubie takie niespodzianki. To tak jak moje nocne lampki - trzykrotnie je kupowałam i trzykrotnie przyszły bezowe/kremowe a miały być białe :mad:

Dwukrotnie oddawałam (pokrywali wszystkie koszty bo towar niezgodny z zamówieniem . Za trzecim razem wynegocjowałam rabat :wiggle: W prawdzie nie starczył na wymiane 2 kloszy ale zawsze coś ;)

Wczoraj m przywiozł z Ikea białe klosze, wymieniłam i w końcu wyglądaja tak jak miały wyglądać.

nosz kuźwa jego mać!!!

odebrałam dziś przesyłkę z tą lampą i aż mną zagotowało po wypakowaniu, bo te kryształki są z cholernego akrylu:mad:, a napisane było że szkło :mad::mad::mad:

ale jestem złahttp://www.cosgan.de/images/midi/boese/e045.gif

nienawidze akrylowych badziewi udających szkło

i nie chce sie mi juz k**wa zwracać tego, h*j zawiśnie taka, ale im napisze co myślę http://www.cosgan.de/images/midi/boese/a020.gifooo taak!!!

Przepraszam, że w takiej sytuacji ujawniam, że podczytuje...ale wczoraj był dzień bez przekleństw :lol2:

Swoja drogą taki urok sieciowego kupowania...a na zdjęciu lampka wygląda bardzo dobrze :)