Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Vesila - trochę klasyki na przedmieściu

Recommended Posts

Pełnych ciepła, uśmiechów i miłości Świąt Bożego Narodzenia. Niech ten świąteczny czas będzie dla Was wszystkich okresem refleksji, odpoczynku i radości.

Vesilko - wesołych Świąt dla Ciebie i Twoich bliskich

życzy czaplanka z Mężem

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=156479&d=1356353747

• Odpowiedzi 4,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nihiru

mrówka75

ivy17

czaplanka

Beauty

słońce 2

pięknie dziękuję za życzenia :hug::hug::hug:

Czesc Vesi, dziekuje Ci bardzo za zyczenia swiateczne :hug:

Mam nadzieje, ze ten swiateczny czas byl dla Was pelen radosci i rodzinnego ciepla :)

Hej Kamiku,

jakoś to było ;) luby ciety na moją rodzinę, więc fochami strzelał, ale wszyscy udawaliśmy, że tego nie zauważamy:lol2:

prawie wszystko ogarnęłam przed świętami, oprócz pierniczków; dopiero dziś miałam czas by je upiec:rolleyes:

IMG_20121227_190742.jpg IMG_20121227_190728.jpg IMG_20121227_190457.jpg

Mało ładnie i niezbyt starannie udekorowane te pierniki, ale młodej jakos nie szło na początku, a ja na łapu-capu byle szybko...

do dekoracji miałam cosik takiego, jedna końcówka-tutka jest z malutką dziureczką

http://www.agd-dla-ciebie.pl/zdjecia_towarow/DUZE_ZDJECIA/Dekorator%20Worek%20do%20tortow1_1.jpgklik

ale juz po pierwszym uzyciu, kiedys tam, odkleił sie ten materiałowy woreczek, wiec dzis wyciełam dziurę w woreczku na mrożonki(bo jest dosyc mocny) i włożyłam w środek tego lejka, wywinęłam na zewnątrz i na to nakręciłam nakretke z tutką. Ale pomysł ze strzykawkami pierwszorzedny:yes:, bo czasem do ciasteczek maślanych młoda robi lukier w kilku kolorach i pędzelkami nakłada, a tu wystarczy do kilku strzykawek... musze sobie to zapamietac:D

Hej vesi,

cuuuudne pierniczki:o :wiggle: Ja robiłam takie w zeszłym roku, w tym nie dałam już rady...:no: To dekorowanie strasznie pracochłonne jest.

A co do narzędzia dekorowania, po wypróbowywaniu wszystkiego, najlepszy okazał się patyczek od szaszłyków:rotfl:

Buziaki:bye:

vesi, a co Ty tak po nocy piszesz?

Pierniczki genialne!

Ja się co roku przymierzam, i co roku odkładam na następny rok :rotfl:

Aniu

pisze po nocy, bo... dopiero wtedy mam czas, dzis znowu spęd goscióff, pijaństwo do drugiej, potem sprzątanie, kąpanie i dopiero teraz idem spac...:bash: podobno jutro, a właściwie dzis powtórka z imprezy, tyle ze goście inni :roll:

osiwieje....

dziekuje za pierniczki,

juz przymierzam sie do ciasteczek maślanych, bo młody pierników nie lubi:rolleyes:

Hej vesi,

cuuuudne pierniczki:o :wiggle: Ja robiłam takie w zeszłym roku, w tym nie dałam już rady...:no: To dekorowanie strasznie pracochłonne jest.

A co do narzędzia dekorowania, po wypróbowywaniu wszystkiego, najlepszy okazał się patyczek od szaszłyków:rotfl:

Buziaki:bye:

dziekuje Aga:hug:

ee tam czasochłonne dekorowanie, ja sie tam zbyt nie wysilałam by równo było i poszło szybko:D

próbowałam też wykałaczką dekorować, ale to masakryczne dziubdzianie było nie na moje nerwy:lol2:

nie wiem kiedy ja nadrobię wasze watki, wiec proszę za duzo nie pisać :p

:sleep:

dobrze, a Was prosimy za dużo nie pić:p

oki :p

wpadłam sie pochwalić teraźniejszym zakupem

http://static.westwing.pl/p/Cabinet-de-curiosit%C3%A9s-Wieszak-stoj%C4%85cy-%E2%80%9ELangwedocja%E2%80%9D%2C-wys.-198-cm-5469-70953-1.jpg

Cabinet-de-curiosités-Wieszak-stojący-„Langwedocja”,-wys.-198-cm-5469-7095.jpg

w naszej szafie, na kurki gości już nie ma miejsca i kładą gdzie popadnie:rolleyes:

a dostawa dopiero za miesiąc :(

:bye:

hej, hej!

kurcze z tymi terminami. rozumiem my podczas zakupu musimy miec czas do namyslu, ale oni?

pierniczki zajefajne...ostatnio pieklam 2 lata temu, pierwszy i ostatni raz :D a dekorowalam pisakami, a bialy lukier patyczkami...do tego szopki, baranki i inne...przeszla mi ochota na dlugie lata ;) ale popatrzec zawsze milo :)

Aniu

pisze po nocy, bo... dopiero wtedy mam czas, dzis znowu spęd goscióff, pijaństwo do drugiej, potem sprzątanie, kąpanie i dopiero teraz idem spac...:bash: podobno jutro, a właściwie dzis powtórka z imprezy, tyle ze goście inni :roll:

osiwieje....

ja piernicze :jawdrop:

dobrze że dzieci duże to przynajmniej rano pospisz ....

Weź wywieś na drzwiach kartkę "nikogo nie ma w domu" ;)

:bye: