Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Braas pakuje dachowke celtycka w paczki z foli termokurczliwej po 40 sztuk. 6 takich paczek mamy ulozonych na jednej palecie. Zerknij na zdjecie w dzienniku budowy, tam bardzo dobrze to widac (mozna sobie policzyc :) )
  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 560
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześc,

Czy ktos z Was ma moze dachówkę Braas Tegalit (grafit) i mógłby mi wysłac zdjecie ?

Wlasnie zastanawiam sie pomiedzy Creaton Domino a Braas Tegalit ...

Może są jeszcze jakies inne dachowki o podobnym ksztalcie

Slawek

http://bau.klimt.org/gallery/holzbau2/IMG_0012

na tej stronie jest troche wiecej fotek

Ja jeszcze nie mam ale jestem już zdecydowany na ta dachówkę . Ogólnie nie widziałem dachu na żywca, chyba będe pierwszy w miom mieście.

Witam,

Ja także zdecydowałem się na Tegalit. W Gdansku jest chyba tylko jeden dom z taką dachówką (mam foto z tel kom, ale nie wiem jak je wkleić do wiadomości ?). Te dachówki nie miały jeszcze z pewnością powłoki "Cisar" a obecny stan wizualny ich powierzchni jest cokolwiek matowy z zielonym nalotem, ale kształt jest ok !

Jeśli potrzebne foto proszę o adres @-mail.

Pozdrawiam

Tu mam cos podobnego nawet lepiej wykonane ma zakończenie ale nie wiem czy jest u nas dostępna. http://www.erlus.de/index.php?lg=de&css=2&e1=18&e2=18&art=3&wg=4

Traktujcie to raczej jako ciekawostke.

ma zakończenie

... no właśnie to zakończenie - cały urok tegalitu to b. proste zakończenie tej dachówki bez wyobleń, zaokrągleń itd...

Ja widzę kolosalną różnicę :D na korzyść tegalitu :D

pozdrawiam

Taaak, fajny ten tegalit. I mało kto ma... Bo mało komu uda się dostać. W lutym termin realizacji tegalitu podawano mi "może wrzesień". Od tygodnia mam (prawie- zabrakło 80 dachówek skrajnych :evil: ) romańską cisar antracyt
ma zakończenie

... no właśnie to zakończenie - cały urok tegalitu to b. proste zakończenie tej dachówki bez wyobleń, zaokrągleń itd...

Ja widzę kolosalną różnicę :D na korzyść tegalitu :D

pozdrawiam

To fakt mi chodziło o zamek górny pisząc zakończenie. A propo wyoblenia w tegalicie jest to prosto ucięte a raczej urwane i to jest mankament bo to najgorzej wykończony fragment dachówki. Z bliska to widać z daleka nie. Dzisiaj podjadę do Brassa i sie zapytam ile trzeba czekać, Pani Koala mnie przeraziła :o

• 1 month później...

:lol: A nie przeraża cena - to jednak tylko cement,jest jeszcze oprócz domina b.ciekawa Terra Piatta.W ofercie Nelskampa też jest płaska dachówka.Namawiam na rozglądnięcie się.

Pozdrawiam

A niby co ? bo jak dla mnie to tylko kawałek pomalowanego betonu tyle że płaski :wink: osobiście nie kupiła bym tego w tej cenie, ale o gustach się nie dyskutuje
a ja bym kupiła nawet za wieksza cene bo widziałam dom z tym dachem wyglada obłędnie ,niestety charakter mojego domu nie bardzo pozwala na ten wybor i mamy celtycką zycze powodzenia :D :D :D
  • 5 months później...