inż. Mamoń 19.07.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 czy cena za braas celtycką 2,15 pln/szt. netto za dachówkę podstawową jest dobra czy można taniej? A'propos - bogatą kolorystykę ma NELSKAMP - czy ktoś wie gdzie to można obejrzeć i kupić w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 bogatą kolorystykę owszem ma, ale jak powiedział facet w jednej firmię gdzie sprzedają Nelskampa jest ona droższy od braasa, a do ceny za braasa 2,15 pln netto doliczqam tylko 7% vatu czyli wychodzi 2,30 brutto , bo towar razem z usługą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.07.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 sidney - Jeżeli masz 2,15 + 7% to bierz i się nie zastanawiaj. Oczywiście jeżeli odpowiada Ci któryś z kolorków: pomarańczko czyli marchewka, czerwony, brązowy lub czarny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 czerwony marchewka jak napisałeś, podoba nam się z żoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 03.08.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Pytanie jak wyżej, byłem zdecydowany na Braasa,ale po ostatnich wizytach w hurtowniach, i lekturze forum mam metlik w głowie,Pytanie brzmi,czy uważacie ,że Braas jest przereklamowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 03.08.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Kampania reklamowa Winerberger dot. Porothermu jest o wiele bardziej natarczywa, a mimo to ludzie budują z niego jak szaleni. Wydaje mi się, że ważne są kompetentne wypowiedzi na temat Braasa (a nie reklamy), a wśród nich można znaleźć zarówno zwolenników, jak i przeciwników tej dachówki.Osobiście mimo wszystko zamierzam kupić Braasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 03.08.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 mam ten sam problem raz byłem za braasaem, raz za euronitem i tak w kółko macieju , ale w końcu staneło na euronicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tunia 03.08.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 robiliśmy dach parę miesięcy temu i zamiast brassa wybraliśmy dachówkę euronit - cena niższa, dachówka sprawia wrażenie identycznej, a po nałożeniu jest nawet ładniejsza obok masz fotkę tej dachówki:) myśląc ładniejsza miałam na myśli, to że przy łączeniu poziomym brassa widoczne są pionowe szparki, natomiast euronit ma nieco inne wykończenie z boku i tych 'kresek' nie widać.. nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś, ale ja tylko kobietą jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 03.08.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 A skąd jest ten Euronit, gdzie go produkuja,gdzie maja składy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.08.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 caleb im większy obrót tym większe możliwości reklamy. Problem jest inny z niemiecka preiswert. Jeżeli uwazasz, że Braas jest wart swojej ceny to bież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 03.08.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 wejdź na strone http://www.euronit.com.pl i poczytaj, maja go w wielu firmach zajmujacych sie pokryciami dachowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.08.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Czy jest przereklamowany to nie wiem... Ze jest intensywnie reklamowany - to pewne. Ale moim zdaniem nie dojdziesz tak naprawdę co lepsze, każdy mówi co innego, daje inne argumenty... Więc może po prostu porównaj, co Ci się bardziej podoba? Bo co z tego jak ktoś Cię przekona, ze ta jest lepsza, a potem będzesz patrzeć na dach i myśleć "...ale tamta była ładniejsza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 03.08.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 W sierpniu 2001 r. pokryłem dach BRAASem Frankureter... i wszystko było OK do zeszłego tygodnia. Otóż tydzień temu jeden z moich sąsiadów zauważył, że na moim dachu zwisa połówka gąsiora!!!! Nie wiem co się z nim stało, ale po trzech latach muszę załatać dziurę w dachu Po za tym incydentem wszystko OK. Być może gąsior był pęknięty, albo coś na niego spadło Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 03.08.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 przereklamowany to nie wiem, ale na pewno intensywnie reklamowany, bo jak zaczelam myslec o budowie to w glowie mialam tylko nazwe Braas a co wiecej nawet bylam przekonana ze to dachowka ceramiczna jak kupowalismy dachowke to przekonalam sie, ze miedzy Braasem a Euronitem nie ma zadnej roznicy poza cena - Euronit tanszy dachowka juz polozona (Euronit podwojne S kolor ceglasty) - wyglada b. ladnie, jak sie bedzie sprawowac to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 03.08.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Wydaje mi się,że Braas przegina z cenami tworząc legendę,że są najlepsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 03.08.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 najwięcej na reklame z producentów pokryc dachowych wydaje Braas i Rupp, najmniej CreatoncalebEuronit masz pod nosem - w Olkuszukwestia różnic między jednym a drugim pokryciem na placu hurtowni jest niemożliwa do wykrycia poza walorami wizualnymi.ja kłade teraz dach z Creatona Balance- dekarz który pierwszy raz ma te dachówkę w ręku mówi, ze dokładność wykonania wymusza na nim dokładność położenia - nie tak jak w Braasie czy Robenie gdzie zamki pozwalają na 1cm ruchu w lewo czy w prawoi to jest różnica w materiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 03.08.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Co to znaczy "przereklamowany"?1) jeśli znaczy zły - odpowiadam, że uważam, że jest to dobry produkt2) jeśli o zbyt wysokiej cenie w stosunku do jego walorów użytkowych - wybierz Euronit (jakość przynajmniej taka sama, a cena niższa) sam kupiłem Euronit - właśnie w powodu niższej ceny, a nie z powodu złej jakości Brassa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek Futerko 03.08.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Reklama sama w sobie nie jest wielkim złem . Wystarczy spojrzeć na globalne marki i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy są to złe produkty? Na pewno bez reklamy nasza wiedza o samym istnieniu danych produktów była by mocno okrojona. A tak bardziej na temat: mam Brassa od 4 lat i całkiem nieźle się trzyma. Pozdro Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 03.08.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 Na miom dachu Braas Celtycka (Harzer) leży już trzy zimy .Na mój gust ,a jestem drobiazgowy nie widzę dotychczas negatywnego wpływu czasu na jej(dachówki) wygląd.Wszystko jest O.K..Wtedy gdy ją kupwałem była to jedna z najtańszych dachówek betonowych.Teraz kupiłbym ceramiczną ale tylko dlatego ,że budowa domu okazała sie dużo tańsza niż myślałem .Nie mniej jednak Braas"a zdecydowanie polecam .Mieszkam na wsi i dachówka się swietnie samooczyszcza .Nie ma śladów glonów .W trakcie układania dekarze twierdzili ,iż było bardzo mało odpadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 04.08.2004 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Przereklamowany, miałem między innymi na mysli stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts