Pagin 03.08.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Braas Celtycka ceglasta - patrz Album Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 03.08.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 A co byś powiedział na 2,16zł brutto ceramiczna Robena? ja naturalną omijam, dobra cena bo mało kto chce to kupować, a porasta i zapuszcza się to strasznie. Jak ceramika to minimum anagoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.08.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Brass Celtycka brązowa - patrz album. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 03.08.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 ja naturalną omijam, dobra cena bo mało kto chce to kupować, a porasta i zapuszcza się to strasznie. Jak ceramika to minimum anagoba To nie jest naturalna tylko miedziana i angoba. A tak w ogóle to mnie właśnie naturalna najbardziej się podoba ale ze względów kolorystycznych (ściany z czerwonego klinkieru) wybrałęm grafit albo antracyt (być może Cisar Braasa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 04.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Klaus, do końca września (lub wyczerpania zapasów) trwa promocja na miedzianą angobe Robena. Mnie wyceniono 254m kw. dachu plus orynnowanie Wavin na kwote 20 tys. zł (dachówka podst. 2,17zł/szt. + dodatki). Oczywiście do tego dochodzą okna dachowe. Darex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.08.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Klaus, do końca września (lub wyczerpania zapasów) trwa promocja na miedzianą angobe Robena. Wiem, właśnie o tym piszę powyżej. Niestey nie mogę z tego skorzystać. Bo: 1. kolor mi nie odpowiada 2. nie mam gdzie przechować przez rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 04.08.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 A dla mnie to najpiekniejszy kolor i dobra cena. I dlatego rezygnuję z pełnego deskowania i papowania (bo tyle planowałem na rok bieżący). Wstępna wycena już zrobiona. Czekam na kontakt z cieślami i dekarzami. Tylko mam dyleamt co zrobic z oknami dachowymi? Zamontować same skrzynki czy też poczekać do wiosny a do tego czasu położyć dachówki na całej powierzchni? Ot, dylemacik.Darex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.08.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 No nie, same skrzynki to raczej nie wyda. Osobiście zamontowałbym chyba te okna. Ale rzeczywiście problem jest trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 04.08.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Za taki dach 8 tys. to jak za darmo. W Poznaniu zapłaciłbym za niego co najmniej 12 tys. Masz rację pasco. Ja mam ok. 260 m2 i na gotowo z podbitką 13 tys. Tańszych jak szukałem to nie znalazłem. Bez podbitki mogłem zejść maksymalnie do 11 tys. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 04.08.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 TadekL Wstępna rozmowa co do kosztów robocizny za dach (na gotowo) z więźbą, polożeniem dachówki, montażem okien to koszt ok. 60zł/mkw. Łatwo obliczyć koszt całego dachu. Tanio nie jest ale podobno b. dobra ekipa. Darex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 04.08.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 TadekL Wstępna rozmowa co do kosztów robocizny za dach (na gotowo) z więźbą, polożeniem dachówki, montażem okien to koszt ok. 60zł/mkw. Łatwo obliczyć koszt całego dachu. Tanio nie jest ale podobno b. dobra ekipa. Darex Jeśli dobra ekipa to warto; czyli np. koszt wykonania takiego dachu jak mój to ok. 14 tys. zł. To w kieleckim takie ceny jak u nas pod Poznaniem. Darex, a podbitka jeszcze do tego liczona osobno??? Co do montażu okien dachowych, to są różne szkoły. Jak będziesz miał zamknięty dom (okna, drzwi i alarm) to możesz wstawić całe okna. Jak nie to chyba lepiej wcale nie wstawiać i poczekać do wiosny. A tym bardziej nie wstawiaj samych ram okiennych, coby się nie poskręcały. Więźba przecież będzie pracować. Te 6 m2 dachówki, co będzie przypadać na zimę w miejsce tych okien będzie cię tylko kosztować ok. 200-300 zł, za to okna, gdyby coś się z nimi stało dużo, dużo więcej. Pozdrawiam TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 06.08.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Ja na swój dach mam sprawdzone i dobre ekipy ( zobaczymy jak wyjdzie ) podaję ceny : cieśla 13 zł za m plus rzeżbienie 9 zł za szt. plus nadbitka 9 zł za metr (ale sam to wykonam), drewno na więżbe 630 zł za m3 , dekarz bierze 23 zł za m i w tym mam wszystkie roboty dachowe z oknami, rynnami itp. Ceny podaję netto .Materiał przepuszczam przez firmy wtedy mam zwrot od razu 15 % Vat i nie czekam na ustawę. Mam specjalistów od dachu którzy biorą po 26 zł za dach (ciesielstwo i dekarstwo ) ale bez rachunku - przeanalizowałem i taniej wychodzi ze zwrotem Vatu. Buduję z braasa celtycka kupiłem za 2,04 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 08.08.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Nikt więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 08.08.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 ja mam grecką czerwoną ale zdjęć niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 08.08.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Niestety w mojej najbliższej okolicy nie ma dachu pokrytego tymi dachówkami Poszukaj w dalszej okolicy. Warto! Nie ma to jak rzut oka na żywo. (My wybraliśmy grecką, ale to sprawa własnego gustu.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wcich 11.09.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Zamierzam skorzystać z promocji i zakupić dachówkę Braasa Celtycką czerwoną (ceglaną). Wczoraj pojechałem do składu budowlanego i oglądałem fragmenty dachów wykonanych z różnych dachówek tego producenta i powiem szczerze że jakościowo celtycka wydawała mi się najgorsza. Powłoka była bardzo pobrudzona i w wielu miejscach były braki (widać było goły beton). Mam więc pytanie do posiadaczy takiej dachówki - czy rzeczywiście jest ona dobrej jakości a moje złe wrażenie było spowodowane być może kiepskiej jakości ekspozycją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rs6000 11.09.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Witam Własnie skończyłem dach i kryłem celtycką właśnie. Powiew szczerze, że nie zauważyłem żadnych defektów na tej dachówce. Wykonana jest solidnie wg moich speców od dachu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 11.09.2005 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Mam celtycką z powłoką lumino i wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.09.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2005 Mam cały dach celtycka-brązowa i wszystko jest OK.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wcich 12.09.2005 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Dziękuję za odpowiedzi. Utwierdziliście mnie w zamiarze zakupu tej dachówki. pozdr wcich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts