Rezi 18.10.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Frankfurterka grafitowa BRASSa3 sezon na dachu - żadnych problemów http://rezulak.pl/widok3m.jpghttp://rezulak.pl/widok1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 18.10.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam Braas Celtycka . Zadnych zastrzeżeń ,ale co może się stać z dachówką po 2...3...5 latach ?? 10-20 lat to jest czas po którym może sie coś dziać ,choc nie powinno pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 18.10.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Jedną z niewidocznych zalet Braasa jest zachowanie ciągłości dostaw.Za 30 lat, przy remoncie, albo po katastrofalnym huraganie będzie można dokupić podstawowe i systemowe dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 18.10.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/91d9919790dc65a41be105d3dd623a10,10,19,0.jpg Mam od trzech lat i trzy zimy za nami. Dalej wygląda pieknie, bez żadnych zielonych mchów. Na pewno będzie służyć długie lata. Witam, a który to model dachówki -celtycka w kolorze ceglanym czy ciemnoczerwonym? Bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 18.10.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 U mnie na dachu jest Braas od trzech lat. Dom w lesie pod drzewami iglastymi i liściastymi i zadnych problemów. Polecam, solidna dachówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 18.10.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Mam od 3 lat, jest OK choć tu-i-ówdzie można znaleźć na dachu dachówki z uszczerbionym kątem. Też się zgodzę z niektórymi przedmówcami: angobowana ceramika wyglądałaby ładniej. Mam celtycką wiśniową (ja któś chce jakies 40 szt mi zostało) pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 18.10.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Beton numer 2 w Polsce i na świecie śmiało brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 18.10.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Mam i nie mam zastrzeżeń. Trzeci sezon. Jeśli chodzi o ralację cena/jakość (wytrzymałość cykli przemarzania) ceramika przegrywa, a i tak, my i nasze dzieci, nie dożyjemy konieczności jej wymiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 19.10.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 MARKOG - miałam na myśli wygląd - cerami bije na głowę cementówkę, ale ta cena :(. Natomiast przypuszczam, że obie mnie przeżyją :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 19.10.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 miałam na myśli wygląd - cerami bije na głowę cementówkę To Twoja opinia, której ja np. nie podzielam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 19.10.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Też mam Braasa - czarna celtycka i po kilku latach nadal jestem bardzo zadowolona .Gdybym miała wybierać jeszcze raz, na pewno wybrałabym tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 19.10.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 http://foto.m.onet.pl/_m/91d9919790dc65a41be105d3dd623a10,10,19,0.jpg Mam od trzech lat i trzy zimy za nami. Dalej wygląda pieknie, bez żadnych zielonych mchów. Na pewno będzie służyć długie lata. Witam, a który to model dachówki -celtycka w kolorze ceglanym czy ciemnoczerwonym? Bardzo mi sie podoba Celtycka w kolorze ceglanym. Nam też się bardzo podoba, choć to najbardziej popularny model Brassa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.10.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 dachówka ceramiczna jest bardziej delikatna i nie ma co ukrywac ze lepiej wygląda na dachu.niemniej zastanawia mnie ilosc postów na forum sygnalizujących problemy z jakoscią dachówek ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drebin 19.10.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Mam dachówkę celtycką w kolorze czarnym. Dobra choć bardzo ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 19.10.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 dachówka ceramiczna jest bardziej delikatna i nie ma co ukrywac ze lepiej wygląda na dachu. gusta gusta gusta my sie zdecydowalismy na Braasa (Celtycka, braz) bo nam sie bardziej podobala na niz ceramika (np. Rupp) co prawda na dachu dopiero od 10 miesiecy ale tej decyzji na pewno bysmy nie zmienili w przypadku ponownej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 19.10.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Uff, cieszę się ze jest wiecej zwolenników dachu wykonanego z dachówki Brassa, już myślałam ze wszchobecna ceramika zawładneła rynkiem Utwierdzamy sie tylko w przekonaniu ze będzie to słuszna decyzja A która lepsza powłoka ta lumino czy cisar? Wspomnę ze działkę mamy tak połozoną ze drzewa są daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 19.10.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 witamPrzez dwa tygodnie wachałem się między grafitowym brassem a koramic L15 antracyt. Jeździłem, oglądałem gotowe dachy itd. i zawsze wizualnie bardziej odpowiadał mi brass. Dlatego też nie miałem żadnych wątpliwości przy ostatecznym wyborze (grafit + cisar). Niedługo mam nadzieję zakończymy prace na dachu więc proszę obserwować wątek http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=82466 umieszczę tam zdjęcia gotowego dachu.nigg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 19.10.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Nigger na pewno będę śledzić wątek i czekać na zdjęcia , Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2006 19.10.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 A ciągle słyszę o dachówce euronit,podobno wygląda b.ładnie przez lata.Ciekawe co sądzicie o tej dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 19.10.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Właśnie kończę kłaść celtycką w kolorze ceglastym. Dachóweczka naprawde solidnie zrobiona. Beton mocny, a powłoka dobrze przylega (przy robieniu otworów powłoka zostaje wokół dziury). Wymiary trzyma bardzo dobrze, wszystkie dachówki ładnie się spasowują. Przeżyły też nieźle transport (na 1400 poszło może z 5). Kładzie się naprawdę przyjemnie, tylko ta masa Ale to akurat cecha dachówek w ogóle. Drugi raz wybrałbym to samo. Za wygląd i stosunek cena/jakość. Uwaga! Akcesoria dachowe drogie jak diabli. Zrezygnowałem z systemowych wiatrownic, wyłazu i komunikacji dachowej. Zamienniki są też przyzwoite i 3 razy tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts