slavkor 06.08.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam wszystkich! Szukam JAKICHKOLWIEK informacji na temat tej dachówki (jak w tytule). Jedyne informacje jakie posiadam na ten temat pochodzą ze strony producenta, Widziałem je na żywo (kilka ułożonych obok siebie), wiem ile kosztują - to wszystko co wiem. Interesują mnie jednak WSZELKIE informacje , zdjęcia z realizacji, nie wspomnę już o możliwości zobaczenia takiej dachówki ułożonej na dachu w realu - byłoby super. Jestem ze śląska cieszyńskiego i będę wdzięczny za każdą informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdo 09.08.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam! Efekt rewelacyjny! W naszym projekcie też sugerowano taką dachówkę. Jakie są koszty takiego dachu? "Na oko" mam podobą powierzchnię, bez lukarn. Pozdrawiam aga Rzeczywiście ta krawędź jest fatalna, widziałem wystawkę z tych dachówek, która nie była czyszczona przez dłuższy czas i niestety ta porowata krawędź zachodzi brudem, na graficie wygląda to nieciekawie. Pytając o tą dachówkę w pewnym składzie sprzedawca powiedział że wkrótce ten problem producent wyeliminuje, zobaczymy … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 17.10.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Ile płacilieśice za m2 tej dachówki. Ja jeszcze rozważam Turmalin z RuppCeramiki, wygląda podobnie ale jest ceramiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 18.10.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Piękne zestawienia u mnie będzie również brass cisar grafitowy i oczywiscie złoty dąb okienka a elewacja jaśniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 22.11.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 udało się zobaczyć ? może masz już na dachu ? jeśli tak to wypada pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavkor 20.12.2010 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 tak widziałem te dachówkę w Wilkowicach za Bielskiem tak mam już na dachu tą dachówkezdjęcia pokazane w wątku "pokażcie swoje dachy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 20.12.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 tak widziałem te dachówkę w Wilkowicach za Bielskiem tak mam już na dachu tą dachówke zdjęcia pokazane w wątku "pokażcie swoje dachy" to jakaś hurtownia czy u kogoś ? cena katalogowa czy niższa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavkor 20.12.2010 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 dachówke widziałem w dwóch prywatnych domach - jedna kolor rustykalny(którą ja mam) a na drugim domu była grafitowa (prawie czarna)dachówki kupiłem po 3,17pln brutto podstawowa, reszty nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankx 24.01.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam w lipcu będe na etapie dachu i zastanawiam się pomiędzy gontem bitumicznym a Dachówka Braas - proszę o wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EMW 26.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Polecam strony :1. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?34613-dach%C3%B3wka-czy-gont-bitumiczny2.http://www.grupy.otopr.pl/gont-bitumiczny-czy-dachowka-cementowa---bylo-ale---,usn,853101.html My zastanawialiśmy się nad opcją dachówka czy blachodachówka. Jednak dostaliśmy bardzo dobrą ofertę na dachówkę brassa i zdecydowaliśmy się na dachówkę. Materiał wyszedł w cenie blachodachówki. Zanim zdecydujesz się lub nie na gont sprawdź też ceny wykonania. Nasz wykonawca od razu zapytał czy chcemy kryć dachówką czy gontem i odniosłem wrażenie, że nie jest jakiś chętny na gont, choć nam to nie robiło różnicy bo wcale nie braliśmy pod uwagę gontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 26.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hej ja mam Brassa, co do trwałości nie mogę się wypowiedziec,bo dopiero co dach położony(choć tak na chłopski rozum wydaje się dużo trwalszy niż pokrycie bitumicne), ale co do jakości i estetyki - wszyscy byliśmy mile zaskoczeni. Dachówka śliczna, z gładką powierzchnią, bardzo łatwa do ułożenia i w bardzo dobrej cenie - dach do obejrzenia w dzienniku. POzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.01.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 To są pokrycia nieporównywalne. Pokrycie z gontu bitumicznego będzie droższe od pokrycia z dachówki cementowej. Nie ma ja BRAAS. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.01.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Tym razem nie zgadzam się z Tobą Andrzeju. Gont będzie sporo tańszy. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 27.01.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jak beton to tylko Braas , najlepiej w powłoce Cisar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popiz 27.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Również wybrałem dachówkę Brasa bałtycką choć na początku miała być blachodachówka- cenowo wychodzi podobnie, oczywiście biorąc pod uwagę lepszą blachę( ja brałem pod uwagę Ruuki). Wybór padł na Bałtycką, bo Celtycka, którą miałem zamawiając na samym początku przegrała wg mnie rywalizacje jeśli chodzi o powłokę. Wziąłem obie dachówki do ręki i od razu wiedziałem którą wezmę, Celtycka jest bardziej chropowata i jakby trochę jaśniejsza w moim odczuciu, ale na dachu pewnie jedna i druga by się ładnie prezentowała( z przewaga bałtyckiej hehe ). Poniżej podaje link do zdjęcia które wykonałem wczoraj- po lewej jest dachówka bałtycka"bardzie błyszcząca", a po prawej celtycka. Wiem, że w temacie jest prośba o opinie, ale ja się na tym nie znam. Może fotki pomogą. http://picasaweb.google.com/Zulkowski/DachowkaBraas#5566962552979778514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 27.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Mam Braas Celtycka czarną - superrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek Złotnicki 28.01.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Wpierw to zobacz co masz w projekcie na dachu. Jeśli gont to prawdopodobnie powinieneś udać się do konstruktora, żeby przeliczył przekroje więźby dachowej pod dachówkę, jeśli się na nią zdecydujesz. Jest ona sporo cięższa od gontu i wymaga mocniejszej konstrukcji. Osobiście polecam dachówkę, choć i gont nie jest złym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankx 28.01.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Z konstrukcją dachu nie mam problemu ponieważ mogę jeszcze wybrać mam czas i dzięki za odpowiedzi mam 210m2 dachu i wybiorę braas, gość wyliczył mi koszt całego dachu materiał + robota + wszystkie inne dodatki (rynny, okucia, malowanie itp) nie przekroczy mi 30 tyś. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 07.02.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Cena bardzo podejrzana, obyś nie musial zakladać nowego wątku, że cos z dachem nie tak. Mam nadzieje, że w tych 30tys. nie ma wliczonego drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cdx 09.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam, Stoję przed wyborem dachówki. Wykonawca dachu namawia mnie bardzo na dachówkę Braasa z powłoką Cisar. Wg niego rewelacja. Przyznam szczerze, że zawsze myślałem o ceramice. Wobec tego drodzy forumowicze... pomocy!!! Kto ma taką dachówkę? jak się sprawuje? Czy jesteście zadowoleni? Może mógłby ktoś służyć jakimiś fotkami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts