ara 23.02.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Nie mam większych zastrzeżeń do GRECKIEJ Braasa. Zbychu,rzeczywiście odstaje tam, gdzie odstaje od normy robota dekarza. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 23.02.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 również położyłęm (właśnie kończę) Braasa celycką czerwoną. Przed zakupem oglądałem różne dachy: - znajomym na IBF po 8 latach firma wymieniała kilkadziesiąt sztuk dachówki, bo były odpryski - Unibet mojego ojca - też po 8 latach wyblakł ..... więc zaryzykowałem z Braas'em - z daleka wygląda ok, przy bliższych oględzinach każda dachówka ma jakieś niedociągnięcia, Braas także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eres 19.04.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Dzisiaj dotarła do mnie dostawa dachówki braas / celtycka - brąz - lumino /. RozładowanoHDS, dostawa bezpośrednio z Opola. I co ? Wielkie kuku !!! Po rozpakowaniu dachówek szczytowych niemalże na każdej przetarcia punktowe / białawy kolor / średnicy ok.0,5cm. Jestem w szoku i totalnie zdezorientowany. Dekarze twierdzą, że to wina zbyt wczesnego pakowania po szybkiej produkcji. Jutro mój telefon chyba będzie gorący. CZY KTOŚ Z SZANOWNYCH KOLEGÓW MIAŁ PODOBNE PERYPETIE ???Czy moja wstępna panika jest uzasadniona ??? Może po ułożeniu, po kilku deszczowych dniach owe białawe przetarcia znikną ??? Pozdrawiameres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 19.04.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 eresja nie w temacie ale za ile dostałeś celtycką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eres 19.04.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Firma zaopatruje mnie kompleks od roku.Braas podstawowa -17%.Braas kształtowa - 12%.Ale to chyba nie jest "mistrzostwo świata". eres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 19.04.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Ja dostałam 20% na całość ale na podwójne S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 20.04.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 A może to tylko białawy nalot. Wiem, że trafia sie często partia lekko zabarwionych płytek (jakby wapnem) ale schodzi po paru miesiacach od warunków atmosferycznych - deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 29.04.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Jak się skończyła to biała przygoda ? mamy za 3 tygodnie zamawiać dachówke czerwoną celtycką Brass , napisz prosze co się dzieje z tym nalotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 29.04.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 ori_nokoa zamówiłaś już? I z jakim Vat-em?Bo mam dobrą hurtownie jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 29.04.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Nie zamówiłam jeszcze daj hurtownię prosze na priva, bo bardzo się szarpię z tymi dachówkami. Znalazłam blisko siebie dobre ceny ale na Nelskampa, jednak .... Vat-em się już nie mam siły przejmować. Gość przede mną dziś kupował dachówkę a działki jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 29.04.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 03.05.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Spoko ten białyt nalot zajdzie po paru miesiacach od deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drizzt 03.05.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Spoko ten białyt nalot zajdzie po paru miesiacach od deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eres 03.05.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Dachówka już leży ! Gdybym miał wybierać jeszcze raz nie wybrałbym braasa.Widziałem układany w tym samym czasie Euronit.Według mnie jest zdecydowanie lepszej jakości. Całe zamieszanie wyglądało mniej więcej tak: Następnego dnia po dostawie dachówki ściągnąłem przedstawiciela braasa. Popatrzył na dachówki i stwierdził, że to normalne - w czasie transportu dachówki maja prawo lekko ocierać się o siebie i stąd otarcia. Wedłu niego oraz bliżej nieokreślonej normy nawet pęknięcia dachówki są dopuszczalne ( hi,hi ... ). Zapewnił oraz dał słowną gwarancję, że po ułożeniu oraz kilku ulewach dach będzie wyglądał bez zarzutu ( byłem rozbawiony do granic ). Przystałem na te zapewnienia pod presją braku czasu oraz zniecierpliwionej ekipy. Po ułożeniu dach rzeczywiście z dołu nie wygląda źle poza gąsiorami z wyraźnymi bocznymi przetarciami. Natomiast dach widziany z góry pozostawia póki co wiele do życzenia. Czekam na opady. W ciagu miesiąca spotkam się jeszcze raz z przedstawicielem braasa. Tragedii oczywiście nie ma, ale proponuję sprawdzać dostawę szczególnie w gąsiorach oraz dachówkach krawędziowych. A BAJKI O DOBREJ JAKOŚCI BRAASA POTWIERDZAĆ NA PLACU BUDOWY. Pozdrawiam eres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 04.05.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Mam położonego Brassa na dachu od jesieni tamtego roku. Celtycka - ciemny brąz.Nie miałam żadnych problemów z plamami. Delikatny białawy nalot dał się zetrzeć palcem. Jeżeli kolor nie jest przetarty do "gołego" cementu to być może to tylko jakiś chwilowy nalot.Brassem kryję już drugi dom i nie było żadnych problemów. Myślę , że wszystko zależy od hurtownika - sprzedawcy.( czy chętny do wymiany - mój w każdym razie był)Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 07.05.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Podczas ostatnich targów MuratorExpo w W-wie na Torwarze, przeprowadzany był pokaz układania dachówki BRAAS. Przedstawiciel firmy tłumaczył, że białe zatarcia na dachówkach, wynikaja z ocierania się dachówek o siebie podczas transportu - jest to cement, który można albo zetrzeć palcem, albo wypłucze go deszcz. Ponieważ dachówki barwione są w masie nawet głębokie zatarcia nie będą widoczne. Obawiam się tylko o powłokę Lumino, która z pewnością będzie uszkodzona w miejscach zatarć. Na pocieszenie potencjalnym klientom, pan z Braas'a powiedział, że firma pracuje nad koncepcja powlekania dachówek od dołu (tylko na potrzeby zaniepokojonych klientów) warstwo chyba silikonu, czy czegoś w tym rodzaju, co wyeliminuje uszkodzenia podczas transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 07.05.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 u mnie też były białe plamy, ale wynikały z tego, że dachówki poprzyklejały sie do siebie na palecie. Według mnie wynikało to albo z tego, że powłoka nie była jeszcze sucha, albo z tego, że akurat trochę przymroziło (był to styczeń). Teraz po paru miesiącach z dołu nie widać żadnych odbarwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 17.07.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 czy cena za braas celtycką 2,15 pln/szt. netto za dachówkę podstawową jest dobra czy można taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 17.07.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Jest bardzo dobra.Ja płaciłemw kwietniu 2 zł netto ale było to jeszcze przed 22 % vat-em oraz podwyżką jaką w międzyczasie wprowadził Brass.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 19.07.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 czy cena za braas celtycką 2,15 pln/szt. netto za dachówkę podstawową jest dobra czy można taniej? Dzięki namiarowi podanemu przez "ryby" wpadłęm na trop celtyckiej po 2,08 netto !!! Niestety jest to w Poznaniu, a nie w Warszawie. Tak na marginesie to celtycka byłaby całkiem niezła, ale nie ma dobrych kolorów. Kolor naturalny jako żywo przypomina marchewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts