dunicjusz 15.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam! czy ktoś może odpowiedzieć czym się różni otulina izolacyjna do rur szara od czerwonej?mam rury pokryte otuliną szarą i będę na to kładł tynki, ktoś mi powiedział że ta otulina nie nadaję się pod tynki, proszę o odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anape9 15.11.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 no i ten ktoś miał rację.. pod tynk jest otulina czerwona. Szara tylko do instalacji natynkowych, bo położona pod tynkiem najzwyczajniej w świecie nie jest w żaden sposób zabezpieczona przed działaniem wody zaprawy - wystarczy poczytać karty katalogowe na stronach producentów , np http://www.thermaflex.com.pl/index.php?page=produkty&kat=9. Pozostaje Ci albo wymienić izolacje, albo zabezpieczyć ją dodatkowo jakąs folią.. A swoją drogą co za fachowiec to izolował.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dunicjusz 16.11.2010 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 izolowałem sam, na to miałem dać rigips, zmieniłem zdanie i będzie tynk, tak właśnie zrobiłem-folia połączona taśmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts