Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze taka jedna uwag na temat studia z500, projekty mają świetne jednak jakość samego projektu mogłaby być lepsza. Wcale się nie czepiam ;) jednak jakość papieru i druku pozostawia trochę do życzenia. Projekty z np. archonu są w podobnej cenie, a wykonanie jest o niebo lepsze. No ale na szczęście nie ma to praktycznie żadnego znaczenia :rolleyes:

Za to szybkość realizacji jak najbardziej pozytywna, trzy dni robocze :)

Same rysunki poglądowe to mam więc nie trzeba a czy w projekcie są strony z materiałami ich ilościami to to by mnie interesowało. Bo generalnie wczoraj miał nam w gminie podpisać projektant warunki do zabudowy ale "skubany" nie miał czasu i znów stoimy w miejscu. A co do skanera ja tez mam ten problem bo w pracy mnie żaden sprzęt elektroniczny nie lubi:):) z góry dziękujemy i pozdrawiamy was. A wogóle jak ruszycie z budową to dajcie znac może odwiedzimy stan surowy i was:) bo domyślam się że u was będzie pierwszy.

gratuluję zakupu projektu! Nasz architekt też wstępnie pozytywnie się o nim wypowiada. Więc może i my się na niego skusimy:)

Gdyby ktoś z lubelskiego budował z162, to niech da znać. Może wspólne zakupy materiałów? Zawsze lepiej będzie targować w sklepach. pozdrowienia. [email protected]

Na jakim etapie jesteście?

Macie już pozwolenie na budowę?

Niestety jeszcze nie mamy, ponad 2 miesiące trzymała nas ochrona środowiska;/( pozwolenie na usunięcie żywopłotu)

Co do projektu i zestawienia materiałowego spora część jest pod rysunkami NP. zestawienie belek stropowych, więźby dachowej

W projekcie podają około 40 tyś, na drugiej stronie ktoś pisał że robocizną to 60zł niewiem jak wyjdzie materiał no i kwestia drewna mi udało się kupic po 600zł/m3.

No i cos drgneło dziś dostałem informacje że papiery przeszły więc mam nadzieje że jeszcze w tym miesiącu będą fundamenty:)