Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonczenie "scianek" z plyt OSB

krutny

Recommended Posts

Witam,

Mam niecodzienna kwestie - potrzebuje wykonczyc scianki zbudowane z plyt OSB 22mm - chcialbym je zakonczyc czyms w formie C-ownika najchetniej plastikowego aby zabezpieczyc krawedzie - przykladowo w plycie jest wyciete przejscie w formie drzwi 70x200cm i chcialbym czyms zabezpieczyc jego krawedze wewnatrz.

Licze na Wasze pomysly bo googlalem i nie udalo mi sie niczego takiego znalezc - sa tylko obrzeza meblowe naklejane/naprasowywane a mi bardziej chodzi o cos co bym mogl na przyklad przykleic klejek montarzowym na krawedz plyty OSB tak zeby ja obejmowalo jak C-ownik (przod + oba boki) i bylo wytrzymalsze niz te obrzerza....

Z gory dzieki za wszelkie sugestie

Pozdrawiam,

krutny

W niektórych sklepach z akcesoriami meblowymi (w marketach najczęściej mają w jednym wymiarze) mozna dostać plastikowe ceowniki w róznych kolorach,fakturach i wymiarach służace do wykańczania powierzchni czołowych płyt meblowych.Nie trzeba ich nawet kleić.Wystarczy dobrze wcisnąć.

Dzieki Laschlo za podpowiedz - dzwonilem do kilku takich sklepow ale zawsze dostawalem informacje ze maja tylko 19mm (takie nawet mozna dostac w OBI) bo takiej grubosci sa plyty meblowe - wiekszych nie udalo mi sie nigdzie znalezc - jesli masz jakikolwiek trop gdzie moglbym tego szukac to prosze o podpowiedz bo ja szukam jak dotad bezsktutecznie - co do kolorow to jestem sie w stanie dostosowac

Objechalem kilka marketow: OBI, Casto, Leroy M i nic nawet dzwonilem do dostawcy GAH Alberts ktory dostarcza do obi (byly 19mm PVC i 22 alu) i dowiedzialem sie ze wiekszych niz 19mm PVC nie robia....