Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lilianette - Dom pod lasem - komentarze

Recommended Posts

Kolejny Sylwester lecz życzenia te same - byś w przyszłym roku zbudował(a) zamek

duzo szczęścia, dobrego zdrowia, powodzenia i aby troski życia zaginęły w mroku, podczas nadchodzącego Nowego 2011 Roku.

:hug:

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj :)

zaciekawił mnie u Ciebie ten......piec chlebowy :) ...lubie takie klimaty:)

będę zagladac bo ciekawa jestem efektu końcowego.....

Działeczka pod lasem cudna........ale gdy przeczytałam jaki metraż planujecie 500 m....to z wrażenia prawie spadłam z krzesła :):)

Taki duży dom to REWELACJA !!!!!!

ile osób w nim zamieszka??

pozdrawiam

kala:)

Witaj kala67 :)

Piwnica dodaje sporo do metrażu, stąd tyle wyszło, bo dom po zewnątrz to mniej więcej 14mx14m.

Ludziów do wprowadzki na razie tylko troje, ale mam kogo zapraszać :)

Mogę już wstępnie podać, że na całą piwnicę poszło nam - prawie, że co do jednej sztuki, 4tyś bloczków, to wcale nie tak dużo, jak na te gabaryty.

Betonu B10 i B20 na ławy i płytę poszło 30m3, stali 0,3t. To tak z grubsza. Teraz dojdzie stal, deski i beton na strop i piwnica będzie skończona.

Hej, przyszlam z rewizyta, a tu nastepny niebanalny dom sie kroi. Dom przestronny ale bardzo racjonalnie rozlozony i wiesz co najwazniejsze wiem juz od kogo bede podgladac wykonczenie. Inspiracje, ktore wrzucilas do dziennika to moje klimaty. Wiesz co bedziesz mogla sobie spiewac jak juz zamieszkacie....... "W moim magicznym domu..."

Gratuluje postepow i bede zagladac:)

Ps.Juz nie uwazam, ze mam duzy wykop:P

Edytowane przez MusiSieUdac

Dla mojego ślubnego są piękne ;) bo się nad nimi trochę namęczył, żeby się zmieściły i te łuki, a że są to schody z piwnicy to są takie, jakie są - w tym miejscu wydaje mi się, że są najbardziej funkcjonalne, blisko garażu, wychodzą do wiatrołapu i funkcję swoją będą spełniać, nic przez nie dużego wnosić raczej się nie będzie - no z wyjątkiem moich babskich duuużych zakupów ;)

Ale ... na parterze już zabiegowych nie będzie, będą ze spocznikiem :)