Lilianette 06.04.2011 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam hazeleyes1982, muszę koniecznie zobaczyć Waszą budowę. Witam z-68, byłam u Was, widziałam, macie już prund a my dostaliśmy dopiero umowę z datą podłączenia do czerwca 2012 roku, mam nadzieję, że wcześniej się uda. Miło mi, że się mój dom podoba, bo chęci są wielkie, radość ogromna, spełniamy swoje marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-68 12.04.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 hmm,prundu jeszcze nie ma ,wolę pozyczac od sąsiada http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif,a tak poważnie to nie usmiecha mi się płacic za prąd budowlany ,bedziemy przeciagac podpisanie umowy jak długo sie da...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 woow 500m to moje 140 z garazem niech sie schowa trzymam mocno kciuki za budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 14.04.2011 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Cześć aksamitka, każdy metraż - ale własny, jest bezcenny W tej chwili mieszkam na trzydziestu i też jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 heh ja teraz na 24m i to jest masakra oj to bedziesz miec przeskok wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 To juz parter? Niezle, zanim sie obejrze Wy juz wiezbe bedziecie skladac. Brawo, fajnie to wszystko Wam idzie:) Ciekawa jestem jak bolaly potem ich kregoslupy po tych paletach z silka, przeciez to ciezkie jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 15.04.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Dali radę, znaczy się chłopaki, bo podest nie wytrzymał i dwa razy palety poleciały w przepaść ale nic się nie stało Następnym razem muszą podest zbić do stropu kołkami a pan kierowca musi bliżej podjechać Jak pójdzie z planem, to od środy zaczną murować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.04.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 hmm,prundu jeszcze nie ma , wolę pozyczac od sąsiada http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif, a tak poważnie to nie usmiecha mi się płacic za prąd budowlany ,bedziemy przeciagac podpisanie umowy jak długo sie da... Pozdrowienia Hejka z tym pradem budowlanym nie jest tak zle ..... jak to " ludzie pisza " ... wiadomo za przylacz nalezy zaplacic ale rachunki co dwa miesiace za zuzycie place naprawde nie duze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 16.04.2011 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 My prundu jeszcze nie mamy, agregat odpalamy, bo prund to do następnego czerwca mamy termin podłączenia, może wcześniej się zlitują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 18.04.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Masakryczne są te terminy prądowe. A tak poza tym z niecierpliwością czekam na Wasze dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzywoj 22.04.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Lilianette a u Was wzmacnialiście ściany piwnic? Bo mnie Zbyszek straszył trochę a też mam ściany fundamentowe w piwnicy bloczek 24 cm. Wysokośc piwnicy będzie 2.30 bo tyle wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 22.04.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Spokojnie, my też nie wzmacnialiśmy, wywaliliśmy wszystkie słupy Jedynie zamieniliśmy ścianke działową pomiędzy garażem i pomieszczeniem gospodarczym na ścianę nośną, właśnie po to, żeby nam ziemia ściany przypadkiem nie wepchnęła. My mamy jeszcze wyższe ściany w piwnicy, jak mi się coś zawali, to ślubny oberwie ode mnie, bo to jego decyzja Ściany są związane wieńcami, stropem, trochę już postały, nie powinno być niespodzianek przy zasypywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzywoj 22.04.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) a u Was jakis zastój bo nie widze w dznienniku żebyscie zaczynali parter. Czekacie na mnie?. Napisałem powyższe zdanie i zajrzalem na Wasz dziennik i jest tam info, ze po swietach zaczynacie Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Krzywoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 23.04.2011 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 No tak wyszło, że rąk brakło i mam nadzieję, że po świętach coś się pchnie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.04.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Wesołych:)http://images35.fotosik.pl/625/6297a504789ebde7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Spokojnie, my też nie wzmacnialiśmy, wywaliliśmy wszystkie słupy Jedynie zamieniliśmy ścianke działową pomiędzy garażem i pomieszczeniem gospodarczym na ścianę nośną, właśnie po to, żeby nam ziemia ściany przypadkiem nie wepchnęła. My mamy jeszcze wyższe ściany w piwnicy, jak mi się coś zawali, to ślubny oberwie ode mnie, bo to jego decyzja Ściany są związane wieńcami, stropem, trochę już postały, nie powinno być niespodzianek przy zasypywaniu. Ja mam wstawione slupy... bylam zdania, ze sa zbedne doóty na wlasne oczy nie zobaczylam jak obsuwa sie ziemia (jak mi sie sciana wykopu obsunela w dol) i jaka to siła w niej drzemie. Jest to niewyobrazalna siła. Tak czy siak nie negocjowałam już z kierownikiem i zrobilismy jak kaze, slupy 6 x fi12 i dodatkowo poziomo fi 8 w co trzecia warstwe. Koszt jest znikomy Ale ja z innej bajki- Lilianette jak bedziesz izolowac piwnice??Bo mi chodzi po glowie izolacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 26.04.2011 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Wiem, wiem jaka to siła jest przy napierającym gruncie, przyjmujemy, że ściany zewnętrzne, ściany nośne wewnętrzne i zalane wieńce ze stropem mają dać radę przyjąć ten napór, ślubny z niejednej budowy chleb jadł, opiera się na doświadczeniu. Izolacje ścian piwnicy to jak większość chyba: dysperbit, styrodur 10cm, folia kubełkowa. ps.: Dzienks za świąteczne życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.04.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Oki dzieks, bo ja wlasnie sie zastanawiam nad styro - jaki brac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 30.04.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 No na reszcie coś u Was drgnęło mury w górę i od razu robi się bardziej domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Idziecie jak burza...dobra nastepne pytanie, jaki styro kladliscie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts