fmau 16.11.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam, tak się stało, że nie jestem zadowolony z jakości gładzi (gładź kwarcowo-wapienna) na tradycyjnych tynkach. Będę na to ponownie nakładał gładź, no i... Znalazłem wykonawcę, jego jakość jest bardzo wysoka, co chce się podjąć poprawy tynków (dodatkowo ścinanie rogów itp.) ale na te gładzie co teraz są chce nałożyć ponownie swój materiał. Proponuje nałożenie gładzi cementowej zamiast szpachli gipsowej. Ściany chce teraz zagruntować i nałożyć jeszcze raz gładź. I teraz: - czy nie będzie tak, że to ja jakiś czas odpadnie?- narożniki chce kleić za pomocą kleju do styropianu - spotkał się ktoś z takim sposobem? Mogę też nałożyć szpachel gipsowy tylko wykonawca mi to odradza bo: możliwość wyparowania ewentualnej wilgoci ze ścian, mała trwałość takiej gładzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/150314-drugie-nowe-g%C5%82adzie-na-tynk-cementowo-wapienny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts