Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyodrębniamy palaczy -:)

bobiczek

Recommended Posts

Byle nie okazało się, że tych dla niepalących jest 1%.

...

... tak jakoś widzę, że usiłuje się wprowadzić odwrotne proporcje :) ... czy procentowo deklarowana liczba "palaczy" w stosunku do lokali w których można "dymić", Cię satysfakcjonuje :)

...

A dymku z dobrego cygara chyba nie wąchałam.

... zapraszam w takim razie na wakacje (od końca Lutego powinno już u mnie być znacznie cieplej) :)

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... tak jakoś widzę, że usiłuje się wprowadzić odwrotne proporcje :) ... czy procentowo deklarowana liczba "palaczy" w stosunku do lokali w których można "dymić", Cię satysfakcjonuje :)

... zapraszam w takim razie na wakacje (od końca Lutego powinno już u mnie być znacznie cieplej) :)

Proporcji nie da się przepisami narzucić. No bo jak? "W każdej miejscowości musi być co najmniej 50% lokali dla niepalących." I co teraz? Pan Bazyli chce otworzyć pub - wiadomo - piwko i papierosek. Ale nie może, bo w jego miejscowości jest już 10 lokali z czego 5 dla palących. Pan Bazyli namawia więc panią Leonię, żeby otworzyła równocześnie z nim lokal. Problem w tym, że pani Leonia też chce taki dla palących. Idą do urzędnika, a ten a) otwiera przetarg na łapówkę - kto da więcej, ten ma dla palących, b) uczciwie rzuca monetą, a następnie dostaje po ryju od przegranego, c) każe im wyjść za węgieł i sprawę rozstrzygnąć samodzielnie za pomocą dostępnych środków lub przyjaciół (mogą być wynajęci)???

Mnie wystarczy, żeby każdy lokal mógł mieć salę dla palących pod warunkiem, że będzie to naprawdę oddzielna sala bez drzwi do części dla niepalących, a nie jej część za kotarą. A jeżeli nie można tak urządzić, no to sorki - palić nie wolno. I niech sobie urządzają "kluby", "kościoły" i inne wynalazki - ja się tam nie będę pchała. I niech każdy pociąg dalekobieżny ciągnie wagon dla palaczy (najlepiej na końcu składu, żeby dym wywiewało), pod warunkiem, że cały pociąg nie składa się z dwóch wagonów (pierwszego zapchanego do granic możliwości). Wcale nie chcę strzelać do palaczy! Bylebym tylko mogła unikać dymu nie wyrzekając się takich przyjemności, jak postawienie dzieciom lodów w kawiarni, zjedzenie obiadu w knajpie, oczekiwanie na tramwaj pod wiatą itp. I nie wątpię, że tutaj piszą sami kulturalni palacze, którzy w życiu by nie stanęli w tłoku dmuchając dymkiem ludziom w twarze. Niestety jednak tych niekulturalnych jest zbyt wielu i jakoś trzeba się przed tym bronić.

A co do przyjazdu, to chyba jednak taniej by mi wyszło kupić dobre cygaro (nie znam się, proszę o radę) i dać latem Brazie, żeby wypaliła przed domem niż jechać do Ciebie. http://www.bandyci.org/img/smilie7.gif

Gość Pepeg z Gumy

No! Wreszcie jakaś krzepiąca wypowiedź.:cool:

Z końcówką się jednak nie zgodzę.

A co do przyjazdu, to chyba jednak taniej by mi wyszło kupić dobre cygaro (nie znam się, proszę o radę) i dać latem Brazie, żeby wypaliła przed domem niż jechać do Ciebie. http://www.bandyci.org/img/smilie7.gif

Za przyjemność pogadania z Paulem, gotowym sam wypalić kilka cygar i posiedzieć parę godzin w dymie wypalonej przez Niego skrzynki cygar .

Koszty własne, ilość dymu i jakość tytoniu oraz wentylacji nie grają roli.:lol2:

Na coś trzeba umrzeć.

Ależ Pani jest wyliczona:yes:.

• 2 weeks później...
...no i stało się... Inwestorka stanowczo nie życzy sobie palenia na budowie!!! ...no i zaczęło się latanie 3 pietra w dół na dymka... tak z 8-10 razy na dzień... średnio po 10 minut każdy papieros... oczywiście za moje pieniądze... i co ja mam z tym zrobić? Rzucić robotę bo mi Inwestorka nie odpowiada??? ...dam czas na przystosowanie się a później? ...no cóż...

• 3 weeks później...

Wykrot !

tu jest niezły pomysł w komecie

cytuję:

snellville 05.02.11, 19:55 Odpowiedz

Popieram !

Skoro papierosy na ulicy śmierdzą idiotom niepalącym ,mnie przeszkadza pierdnięcie niepalącego czyścioszka.

Nakaz (nie mylić z zakazem) dla wszystkich niepalących zakupienia korków do dupy z elektronicznym wykrywaczem smrodu .

Koniec cytatu.

Pomysł z korkiem proponuje przemyśleć -:)