Nalepiok 17.11.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 świetny pomysł genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ja również jestem palaczem.Nie palę jednak w domu ani w samochodzie.A miałam taki czas ,kiedy trzy lata nie paliłam.I powiem jedno-palacz naprawdę śmierdzi i dym naprawdę przeszkadza.Rozumiem ,że u niepalących ta ustawa może wywoływać ulgę i zadowolenie.Ale jeśli będą takie knajpki -z dobrą wentylacją-gdzie wchodzisz na własne ryzyko i możesz palić-to ja chętnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.11.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 z tego co wiem to 90% palaczy nie jest nałogowcami ale nawykowcami. Nawet jeśli to prawda, nie zmienia to sensu mojej wypowiedzi Inna sprawa, że alkoholicy, którzy są niewątpliwie nałogowcami, też często niemają torsji z braku alkoholu, nie budzą się w nocy żeby się nachlać i łamią wszelkie głoszone tu przez Ciebie stereotypy. Myśl o sobie jak chcesz, oszukuj się ile wlezie, twoja sprawa, ale nie wciskaj kitu innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 17.11.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 wychodzi na to że niepalący są mniej tolerancyjni - mi nie przeszkadza że ktoś nie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalepiok 17.11.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 wychodzi na to że niepalący są mniej tolerancyjni - mi nie przeszkadza że ktoś nie pali ja po prostu nie lubię czuć dymu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.11.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 wychodzi na to że niepalący są mniej tolerancyjni - mi nie przeszkadza że ktoś nie pali Ależ ja jestem tolerancyjna, dopóki czyjeś palenie mnie nie dotyczy. Już nie wycieraj sobie wszystkiego słowem tolerancja. Aha i poszukaj w słownikach jaka jest różnica między tolerancją a akceptacją Homoseksualne kobiety też toleruję. Nie oznacza to jednak, że będę tak nadal podchodzić do sprawy jeśli ciągle będę przez nie podrywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 17.11.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ależ ja jestem tolerancyjna, dopóki czyjeś palenie mnie nie dotyczy. Już nie wycieraj sobie wszystkiego słowem tolerancja. Aha i poszukaj w słownikach jaka jest różnica między tolerancją a akceptacją Homoseksualne kobiety też toleruję. Nie oznacza to jednak, że będę tak nadal podchodzić do sprawy jeśli ciągle będę przez nie podrywana Coś Ci żądełko deczko klękło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Do łagrów palaczy , do łagrów....... getta stworzyć.... Tylko ciekawe,że nasze 24 898 360 000 zł ,do budżetu Wam nie śmierdzi, ok myślę,ze większość palaczy poszło by na niepalenie w miejscach publicznych , ale wara od naszych pieniędzy, tyle,ze wtedy dziurka się powiększy, hę ? a może tak emerytom zabrać, albo jeszcze lepiej, wprowadzić podatek wyznaniowy albo najlepiej podnieść składki niepalącym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.11.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Do łagrów palaczy , do łagrów....... getta stworzyć.... Tylko ciekawe,że nasze 24 898 360 000 zł ,do budżetu Wam nie śmierdzi, ok myślę,ze większość palaczy poszło by na niepalenie w miejscach publicznych , ale wara od naszych pieniędzy, tyle,ze wtedy dziurka się powiększy, hę ? a może tak emerytom zabrać, albo jeszcze lepiej, wprowadzić podatek wyznaniowy albo najlepiej podnieść składki niepalącym, tylko coś ci się te cyferki pomerdały..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.11.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 to sprostuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.11.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Pomysł podatku wyznaniowego mi się najbardziej podoba! Wreszcie okazałoby się, że w naszym kraju "religijnych" jest mniej niż..."palaczy"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 18.11.2010 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 ... I powiem jedno-palacz naprawdę śmierdzi i dym naprawdę przeszkadza. ... ... szczególnie "gandzia" i cygara http://www.chefpaul.net/smiles/pat1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 18.11.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 To doświadczenie jeszcze przede mną ale się nie zarzekam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.11.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 wychodzi na to że niepalący są mniej tolerancyjni - mi nie przeszkadza że ktoś nie pali Mnie też nie przeszkadza, że ktoś pali. Byle nie przy mnie. Byle nie uniemożliwiał mi wejścia do kawiarni tym, że w niej pali. Byle nie palił pod wiatą przystanku, stawiając mnie przed wyborem - moknąć czy truć się. Strasznie podoba mi się argument, że nietolerancyjna jestem! Zawsze wyobrażam sobie, że sadzam takiego tolerancyjnego palacza w kawiarni albo na wymarzonym koncercie, a wokół niego kilku miłośników swobodnego uwalania gazów. Ciekawe, czy w ich towarzystwie byłby tolerancyjny dla niewinnej rozrywki, której tamci oddawaliby się z lubością. No zawsze przecież miałby wybór - wyjść. Przecież nie musiałby tam siedzieć, tak jak i ja nie muszę bywać w kawiarniach! Albo gdyby wybudował wymarzony domek na osiedlu oszczędnych palących w piecach plastikowymi butelkami? Przecież trzeba być tolerancyjnym! A że śmierdzi i uwalnia rakotwórcze dioksyny? Co za różnica, czy z papieroska, czy z butelek? Do łagrów palaczy , do łagrów....... getta stworzyć.... Tylko ciekawe,że nasze 24 898 360 000 zł ,do budżetu Wam nie śmierdzi, ok myślę,ze większość palaczy poszło by na niepalenie w miejscach publicznych , ale wara od naszych pieniędzy, tyle,ze wtedy dziurka się powiększy, hę ? a może tak emerytom zabrać, albo jeszcze lepiej, wprowadzić podatek wyznaniowy albo najlepiej podnieść składki niepalącym, Pecunia non olet... Swoją drogą, ciekawe, ile kosztuje leczenie raka płuc, krtani i innych, zawałów serca, POChP... Ale do Ciebie Malka nic nie mam Przecież wychodziłaś z Bunkra na dymka! I za to też Cię lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.11.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Swoją drogą, ciekawe, ile kosztuje leczenie raka płuc, krtani i innych, zawałów serca, POChP... Ale do Ciebie Malka nic nie mam Przecież wychodziłaś z Bunkra na dymka! I za to też Cię lubię Około 1/4 wpływów z akcyzy (rocznie), więc nie najgorzej, natomiast kwotowo znacznie mniej niż leczenie chorób odalkoholowych (picie go w lokalach ciągle legalne ), czy chorób spowodowanych otyłością, w tym cukrzycy typu II, a nikt nie wpadł na pomysł nałożenia akcyzy na czekoladę i tłusty boczek. Ja z zasady w kilku sytuacjach nie palę : w towarzystwie osób niepalących, w miejscach gdzie się konsumuje coś więcej niż paluszki i orzeszki, w nie swoim samochodzie (chyba,że właściciel sam w nim pali i nie ma nic przeciwko), w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 18.11.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Około 1/4 wpływów z akcyzy (rocznie), więc nie najgorzej, natomiast kwotowo znacznie mniej niż leczenie chorób odalkoholowych (picie go w lokalach ciągle legalne ), czy chorób spowodowanych otyłością, w tym cukrzycy typu II, a nikt nie wpadł na pomysł nałożenia akcyzy na czekoladę i tłusty boczek. . :D Jeśli do tego dodamy kwoty , które palący dają do kasy państwa jak każdy niepalący (rozumiem , że nie umierający na żadne choroby ), to się okaże , że palacze dubeltowo z nawiązką finansują zdrowie tych higienicznych i rozsądnych obywateli. No..., ja bym tak nie wykorzystywał bezkrytycznie tego finansowego argumentu przeciw palaczom i pijakom. Przyjemność wypalenia każdej paczki fajek , to chyba ok 8zł czystego niemal zysku państwa, o przyjemnościach ekonomicznych , wynikających z wypicia flaszki zamilczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.11.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 :D to się okaże , że palacze dubeltowo z nawiązką finansują zdrowie tych higienicznych i rozsądnych obywateli. I tu właśnie jest sedno sprawy. Niech palacze finansują potrzeby innych (w tym niepalących), ale niech to najlepiej robią z torbą na głowie i to wyłącznie w zaciszu własnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.11.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 I tu właśnie jest sedno sprawy. Niech palacze finansują potrzeby innych (w tym niepalących), ale niech to najlepiej robią z torbą na głowie i to wyłącznie w zaciszu własnego domu. dokładnie ! całkowicie popieram takie podejście ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.11.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 I tu właśnie jest sedno sprawy. Niech palacze finansują potrzeby innych (w tym niepalących), ale niech to najlepiej robią z torbą na głowie i to wyłącznie w zaciszu własnego domu. Malka, ale czy ktoś im/wam każe? Przecież większość pali bo lubi, więc w czym rzecz? Mnie jak się coś nie podoba, to tego nie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.11.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ale co nam każe ? opłacać akcyzę? nie no skąd, tak jak Tobie nikt nie każe płacić podatku dochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts