gg 20.02.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Czy zagęszczaliście (wy albo wykonawcy) beton, np. w ławach fundamentowych, nadprożach stropie, itd.Jeśli tak to jak i czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 20.02.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witam,Zageszczalem (tzn ekipa zageszczala) beton wibratorem. O wibrator upomnialem sie w betoniarni przy zamawianiu betonu towarowego. Wibrator wypozyczylem gratis. Zageszczalem lawe fundamentowa i strop monolityczny. Wibrator mozna takze wypozyczyc w wypozyczalni narzedzi i maszyn budowlanychPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 W ławach nie zagęszczaliśmy, ale wszystkie pozostałe miejsca tak. Robili to wykonawcy. Wibratorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 20.02.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Beton należy zagęszczać zawsze. Jeżeli nawet nie ma wibratorów- to ręcznie! Beton nie zagęszczany nie osiągnie zaprojektowanej wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 20.02.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Można zagęszczać ręcznie, ale trzeba to wykonać koniecznie, nawet w nomie jest o tym wzmianka. Brak zagęszczania= Błąd w sztuce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 23.02.2004 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Mój wykonawca chce fundamenty zagęścić przez ostukiwanie szalunku, zastanawiam się czy to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 23.02.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 nie Gosiu broń swoich interesów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 23.02.2004 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 pierwsze słysze o tym zagęszczaniu, nam przywiezli z betoniarni na ławy wylali z gruchy, rozprowadzili i tyle, polewac nie trzeba było bo akurat parę dni padało. czy z tym zagęszczaniem to koniecznosc czy dmuchanie na zimne?Jak np." wymagane" przez niektórych na forum posypki z keramzytu pod fundament, czy pionowa izolacja przeciwwilgociowa ław fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 24.02.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 podnosze temat: czy zagęszczanie betonu towarowego na budowie to konieczność czy nadmierna ostrożność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekW 24.02.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Nie znam się na betonie ale po zagęszczeniu wibratorem wyglądał o wiele lepiej niż przed - gładki, jednolity. Ja się nie zastanawiałem - co to za kłopot, żeby zagęścić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.02.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 podnosze temat: czy zagęszczanie betonu towarowego na budowie to konieczność czy nadmierna ostrożność? Aby beton uzyskał swoje wymagane parametry, należy zagęszczać, a sposób ręcznie , czy mechanicznie zależy od inwestora i warunków na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 24.02.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 no może kłopot to żaden ale trzeba o tym wiedziec wczesniej, a kierownik budowy nic nie mówił, a ja tez pierwsze słyszę, ale żeby od razu błąd w sztuce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.02.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 no może kłopot to żaden ale trzeba o tym wiedziec wczesniej, a kierownik budowy nic nie mówił, a ja tez pierwsze słyszę, ale żeby od razu błąd w sztuce? Honorata Ty Moja Droga, o wszystkim wiedzieć nie musisz, ale Kierownik do zweryfikowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 24.02.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Ludzie co to jest wibrator???? ten do zagęszczania ....oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldi_l-k 11.12.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Po pierwsze: mieszanka betonowa nie zagęszczony to nie beton tylko jakieś coć - nie wiadomo czym to nazwaćPo drugie: zagęszczać się powinno nawet chudy beton (jeśli się wie po co w ogóle jest chudziak, jakie jego zadanie)Po trzecie: żeby zagęścić beton trzeba wiedzieć jak (ile trzymać wibrator w jednym miejscu) i czym(jakiego wibratora użyć - zależne od tego gdzie jest układana mieszanka betonowa, jej konsystencja)Po czwarte: trzeba umieć układać mieszankę betonową (warstwowo, segmentami, polami itp - wszystko zależy od sytuacji)Jak słyszę że ktoś układa mieszankę betonową (gdzie kolwiek) i jej nie zagęszcza - ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 12.12.2010 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 witamtak zagęszczaliśmy, tzn. nasza ekipa. robili to wibratorem. mieli jasno powiedziane: jak zapomną wibratora to przejadą się na darmo bo odwołam beton...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nommo 12.12.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 A czy wibrator można zastąpić łatą wibracyjną ?? Wyjdzie na to samo czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 12.12.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Raczej nie można, zależy co masz wibrować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nommo 12.12.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Na wiosnę planuje wylanie płyty fundamentowej i zastanawiałem się czy sama łata nie wystarczy. Grubość płyty 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 12.12.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 ja zagęszczałem taką "pałą" . . Upłynnia beton i dokładnie oblewa zbrojenia. Niezastąpiona przy skomplikowanych zaszalowaniach w stropie. Generalnie każda ekipa powinna mieć wibrator. Bardzo fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts