bedzik81 16.11.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) witam wszystkich otoz mam taki problem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1724d015863f1522.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0ffc345b263e05c.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb90433dc0d63cc7.html1 klej atlas 2 cerplast atlas3 tynk mineralny atlas Cermit SN (baranek) 204 farba Revco Sil dodam ze wyszlo to po deszczu pogoda nam nie sluzy tak wogole to czy mozna tego baranka malowac? na 2 fotce probowalem to zmyc ale lipa tak jakby wychodzlo znowu nie wiem co jest grane? jeden szczyt moze i byl szybko zrobiony ale jeden w trybie wolnym a wyglada jeszcze gorzej jak te na fotkach. z gory dzieki za porady:bash: Edytowane 16 Listopada 2010 przez bedzik81 adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.11.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Sądzę ,że tyn po prostu dostatecznie nie wysechł i nie był zabezpieczony przed deszczem.Przy niskich temperaturach , tyn schnie kilka dni. W tym czasie musi być zabezpieczony przed deszczem.Podobnie klej na siatce.To wszystko teraz się kisi. Trzeba poczekać. Jeżeli inwestor się zgodzi to można malować farbami do fasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.07.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam;temat stary ale, ja stawiam na kilka spraw:1. Pytanie czy aby nie "rozcieńczono" gruntu... jeżeli nie to:2. Zbyt zachłanne nakrapianie [za szybko, zbyt wilgotna masa]3. Nie zabezpieczenie ściany przed warunkami jakie były na zewnątrz - tu: deszcze, wilgoć ściany... 4. Zbyt cienka warstwa tynku, tym bardziej że mi się faktura nie podoba...Sprawa jest taka, że jeżeli ściana byłaby dobrze zabezpieczona, to kilka dni bez deszczu z wiatrem i słoneczkiem powinno ścianę wysuszyć. Jeśli nie to, może nie tak z gruntem coś.W teorii te wykwity powinny "się zlikwidować" do około 2 lat. Do tego czasu mogą sobie wychodzić bardzo swobodnie i dowolnie. Każda farba "oddychając" umożliwi wyjście tego czegoś [dokładniej wodorotlenku wapnia]. Z betonów można ją zmywać. n.p. octem. Tutaj - uzbroić się w cierpliwość, lub zaryzykować badanie techniczne przez fachowca który ustali czy wszystko było wykonywane zgodnie ze sztuką budowlaną.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 03.07.2011 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 na moje oko farba do kitu , ewentualnie była rozrzedzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 04.07.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam;FlashBack: małe pytanie - a ile razy spotykałeś się ze stwierdzeniem, że chcę mieć dobre, a ile razy: a da się za [strzelam] 10 tys wszystko? Pada odpowiedź - się da, ale wie Pan... i odpowiedź że się da... I klej gorszy, tynk taki sobie, najtańszy grunt, farba - też nie pierwszej jakości, a do tego robota na akord.. ale się da...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts