Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich otoz mam taki problem

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1724d015863f1522.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0ffc345b263e05c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb90433dc0d63cc7.html

1 klej atlas

2 cerplast atlas

3 tynk mineralny atlas Cermit SN (baranek) 20

4 farba Revco Sil

dodam ze wyszlo to po deszczu pogoda nam nie sluzy tak wogole to czy mozna tego baranka malowac? na 2 fotce probowalem to zmyc ale lipa tak jakby wychodzlo znowu nie wiem co jest grane? jeden szczyt moze i byl szybko zrobiony ale jeden w trybie wolnym a wyglada jeszcze gorzej jak te na fotkach. z gory dzieki za porady:bash:

Edytowane przez bedzik81
adres

Sądzę ,że tyn po prostu dostatecznie nie wysechł i nie był zabezpieczony przed deszczem.

Przy niskich temperaturach , tyn schnie kilka dni. W tym czasie musi być zabezpieczony przed deszczem.

Podobnie klej na siatce.

To wszystko teraz się kisi. Trzeba poczekać.

Jeżeli inwestor się zgodzi to można malować farbami do fasady.

• 7 months później...

Witam;

temat stary ale, ja stawiam na kilka spraw:

1. Pytanie czy aby nie "rozcieńczono" gruntu... jeżeli nie to:

2. Zbyt zachłanne nakrapianie [za szybko, zbyt wilgotna masa]

3. Nie zabezpieczenie ściany przed warunkami jakie były na zewnątrz - tu: deszcze, wilgoć ściany...

4. Zbyt cienka warstwa tynku, tym bardziej że mi się faktura nie podoba...

Sprawa jest taka, że jeżeli ściana byłaby dobrze zabezpieczona, to kilka dni bez deszczu z wiatrem i słoneczkiem powinno ścianę wysuszyć. Jeśli nie to, może nie tak z gruntem coś.

W teorii te wykwity powinny "się zlikwidować" do około 2 lat. Do tego czasu mogą sobie wychodzić bardzo swobodnie i dowolnie. Każda farba "oddychając" umożliwi wyjście tego czegoś [dokładniej wodorotlenku wapnia]. Z betonów można ją zmywać. n.p. octem. Tutaj - uzbroić się w cierpliwość, lub zaryzykować badanie techniczne przez fachowca który ustali czy wszystko było wykonywane zgodnie ze sztuką budowlaną.

pozdr

Witam;

FlashBack: małe pytanie - a ile razy spotykałeś się ze stwierdzeniem, że chcę mieć dobre, a ile razy: a da się za [strzelam] 10 tys wszystko? Pada odpowiedź - się da, ale wie Pan... i odpowiedź że się da... I klej gorszy, tynk taki sobie, najtańszy grunt, farba - też nie pierwszej jakości, a do tego robota na akord.. ale się da...

pozdr