neron25 17.11.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam wszystkich serdecznie. Zwracam się do Was z problemem nie dogrzania pokoju. Zacznę może od tego, że dom jest nowy. Mieszkam w nim od września tego roku. Został postawiony z suporeksu 24cm. Jest ocieplony na zewnątrz styropianem gr. 15cm. Piec jest na olej firmy Buderus. Problem polega na tym, że w całym domu jest temperatura ok. 21 stopni lecz w jednym z pokoi na poddaszu jest stanowczo za zimno. Grzejnik grzeje w nim prawidłowo lecz w nocu nie daje rady ogrzać 20m2 pokoju. Odnosi się wrażenie jakby te całe ciepło gdzieś uciekało. Nadmienie, że pokój znajduje się na północnej stronie domu. Mieszkamy w małej miejscowości Machcino gm. Bielsk woj. mazowieckie i muszę przyznać, że jeśli chodzi o siłę wiatru to jest znacząca. Dom od strony północnej nie ma żadnej osłony (naturalnej czy innego budynku). Może to jest przyczyną, że w tym właśnie pokoju jest tak zimno.????? Proszę o pomoc, bo to pokój syna i nie chcę by był z tego powodu chory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 17.11.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Prawdopodobnie błąd lub błędy w ociepleniu poddasza. Może być za mała warstwa wełny, pozostawiono jakieś luki bez ocieplenia oraz niedokładnie zrobiona izolacja paroszczelna, warstwy ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron25 17.11.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Prawdopodobnie błąd lub błędy w ociepleniu poddasza. Może być za mała warstwa wełny, pozostawiono jakieś luki bez ocieplenia oraz niedokładnie zrobiona izolacja paroszczelna, warstwy ocieplenia. Na suficie poddasza mam położoną wełnę gr. 15cm tak samo jak na skosach. A co do reszty czy mógłbyć coś mi bliżej powiedzieć, bo nie jestem zbyt dobry w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 17.11.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Sam kładłeś tę wełnę? Masz pewność, że jest położona dokładnie, szczelnie, itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neron25 17.11.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Sam jej nie kładłem robiła to ekipa która wykonywała wykończenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts